跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: "慧兒雅聚"之大仔大女俱樂部

coconut

我報左沙田明愛,沙田真理浸信會,YMCA(農圃道),st.paul(大埔)係咁多啦!原先諗過報嘉德麗同小時候但參觀完唔係咁鐘意冇報.

別墅

CarmenYsm,

原來你已經報左幾間,咁就唔駛煩啦! 我暫時只考慮大埔,因為方便我99接放學.

大宅

coconut,

煩呀!全部都冇位要等人唔讀佢先有得讀呀! :-(

別墅

CarmenYsm,
係啦, 我地呢D插班生冇得簡, 我都好煩呀! 又話D幼稚園收生不足要close down?

大宅

我屋企付近嗰d幼兒園都係叫我十二月先去問吓會冇位.....如果到時冇都唔知點算....

子爵府

agreed luckily, Learning Habitat has admitted holman in advance
coconut 寫道:
CarmenYsm,
係啦, 我地呢D插班生冇得簡, 我都好煩呀! 又話D幼稚園收生不足要close down?
妹妹1歲la~

子爵府

hahaa... it seems under this topic is really "boy" not for "girl" lei :lol:
妹妹1歲la~

子爵府

Here I am~!

我覺得學之園哩點幾好, 對細仔細女一視同仁, 收到既就預留學位, 唔會收晒大仔先。
您好!由於親子王國及教育王國已禁止用戶於簽名檔內張貼來自其他網站之網誌、facebook群組或相簿等之連結,因此閣下簽名檔內容已被刪除。

大宅

holmanma
大多算囡囡都會做細女,所以得d仔係依度

大宅

Hello 各位大仔大女,

我都是一心讓囝囝"熹熹"做大仔的(12月20曰生曰),上playgroup時做評估話熹熹的語言發展較遲,可能是因印傭(英語)同

大宅

請問各位媽媽都是決定給小朋友做大仔嗎
我個囝是03/12/21出世
心中十五十六
不知點算好
如果做大仔
又怕三歲八個月前的時間做些什麼好
讀n1又話只收三歲前的小朋友
大家有什麼意見
幫幫我這個煩惱媽媽嗎?

san :-P

大宅

sanli77,

妳可以出年1月 比囝囝插班讀n1,然後06年9月度考07年o既k1,咁即是話三歲八個月入讀k1,之前就係幼兒園讀住先咁樣就唔會浪費時間啦!

子爵府

all,
Keen Mind application form for 06-07 can now be downloaded from www.keenmind.com.hk and then faxed to them for interview arrangement la~
妹妹1歲la~

大宅

sanli77
你囝囝同我的都係12/21出世,其實我都打算比囝囝做大仔,而三歲八個月前就會讀n1先.....

別墅

Holmanma,
Thank you very much!

longleg,
我冇想過2歲多讀k1作升小一重讀嘅"籌碼", 因為我希望從小就比好嘅學習環境同意識囝囝, 怕如果小一時先開始努力已經late了. 所以希望佢做大仔可以有多D自信.

sanli77,
Pls check email.

大宅

Carmen Ysm & Ziggy
多謝你們寶貴的意見
那你們報了哪間幼兒園?
sanli77
san :-P

大宅

sanli77

我報左沙田明愛,沙田真理浸信會,YMCA(農圃道),st.paul(大埔)係咁多啦!

大宅

Coconut,
thank you, 我記得巳前在其他標題同你傾過啊!
Justin 報左幼兒園未?

別墅

longleg,
係咩?!
我暫時只係報左大埔st. paul., 不過都睇緊其他!

子爵府

Dear all,

眼見俊俊都仲係唔多講野,攪到我都想比佢做大仔 :-| :-|

首頁

尾頁

跳至