自由講場

跳至

首頁

尾頁

民房

其實你地有無攪清楚呢一件事的問題...
我聽到呢個消息係好驚訝.....
根本我地好多人都知道老闆同老闆娘都唔係你所講既人...我地好多人登佢地好唔抵......
係到既只係睇到一個人寫既一面...仲要唱到人地甘...
我自己都係街市都做既人...我都知你爸爸係街市到都多生意...但其實佢每一次做親單單都爛尾....我地好多人都知道!髮型屋既閣樓同車仔面兩間既裝潢....全個街市都知你爸爸拖左好耐....人地係裝潢期2至3星期但佢裝左兩個月.....甚至管理處既人都知道....左鄰右里都好清楚....你自已真係反去問清楚你爸爸... 真係不值...但你將事實扭曲既...你爸爸仲要獅子開大口.....因為你只係聽你爸爸講一面...希望你知道事實先好再講出黎.....

大宅

up

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

,峰迴路轉???

子爵府

??

男爵府

裝修交遲咗是一件事,裝修後唔比錢是另一件事。
建築商幫政府做工程,遲咗交貨比政府,政府只會罰款,但唔會直情唔比錢。

民房

當然要俾錢啦....
俾錢呢樣野當然每個人都會知道...
人地開甘大間鋪頭唔通都欠佢咩...

原來老闆一直問佢出取單據...
因為叫佢寫反D價目出黎...先俾到錢
但叫左佢爸爸寫好耐...但佢都寫不出...
我諗每一個人做生意做老闆都需要一個價目表黎找數...
但佢列唔到出黎...仲話五萬幾元至六萬元...甘都需要個價錢表買過D咩....唔通人地話幾多就幾多....
其實D材料大部分都係老闆俾....
老闆成日都親力親為...個個有目共睹...
仲有單有據俾人睇...
但佢就列唔到個價買左D咩...甘叫人地點俾錢佢...

人地政府要罰錢...甘佢地間鋪起租時..過左裝潢期...
每日都要俾...佢就仲要慢慢裝潢....
甘邊個同老闆計啊...呢D租錢仲唔平架...
不過我諗你地都可以問清楚老闆娘同老闆...
我諗佢地無咩所謂既....我真係登佢地唔公平姐....

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 jinya 於 10-10-14 12:18 發表
其實你地有無攪清楚呢一件事的問題...
我聽到呢個消息係好驚訝.....
根本我地好多人都知道老闆同老闆娘都唔係你所講既人...我地好多人登佢地好唔抵......
係到既只係睇到一個人寫既一面...仲要唱到人地甘...
我自己都係街市都做既人...我都知你爸爸係街市到都多生意...但其實佢每一次做親單單都爛尾....我地好多人都知道!髮型屋既閣樓同車仔面兩間既裝潢....全個街市都知你爸爸拖左好耐....人地係裝潢期2至3星期但佢裝左兩個月.....甚至管理處既人都知道....左鄰右里都好清楚....你自已真係反去問清楚你爸爸... 真係不值...但你將事實扭曲既...你爸爸仲要獅子開大口.....因為你只係聽你爸爸講一面...希望你知道事實先好再講出黎.....

奇怪, 單單都爛尾既話, 仲有人幫襯既??? 個區整係得樓主個爸爸做裝修嗎?

民房

因為之前街市轉換管理公司....大裝潢啊ma...
攪到所有野無得買....所以他成日係到接生意...我諗當時無人知佢做親都爛尾...我見佢一個人接好多個裝潢...可能佢把口好take得啦...所以有D人咪叫佢囉...不過最終都係得佢,加另一個裝潢師父囉....同我地個個都覺得算....不過係佢今次甘放上網講...我地先會議論紛紛講反出黎...哈哈...

洋房

原帖由 jinya 於 10-10-14 18:52 發表
當然要俾錢啦....
俾錢呢樣野當然每個人都會知道...
人地開甘大間鋪頭唔通都欠佢咩...

原來老闆一直問佢出取單據...
因為叫佢寫反D價目出黎...先俾到錢
但叫左佢爸爸寫好耐...但佢都寫不出...
我諗每一個人做生意做 ...

你好
請問你係邊位呀??

你不如將你知既都講出黎
因為我聽到既同你講既唔一樣
我唔會話自己岩晒,如果我錯我會認,
唔通我特登走黎bk無中生有??我咁講出黎唔通又好有面?

事件中除左未找數之外
重有係我好不滿果兩公婆係度<耍人>

如果工程係有問題既話好應該即時提出

洋房

原帖由 jinya 於 10-10-14 19:23 發表
因為之前街市轉換管理公司....大裝潢啊ma...
攪到所有野無得買....所以他成日係到接生意...我諗當時無人知佢做親都爛尾...我見佢一個人接好多個裝潢...可能佢把口好take得啦...所以有D人咪叫佢囉...不過最終都係得佢,加另一個裝潢師父囉....同我地個個都覺得算....不過係今次甘放上網講...我地先會議論紛紛講反出黎...哈哈...

係我放既,唔係佢

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

八個字 "峰迴路轉,出人意表!"
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

子爵府

原帖由 俊仔媽媽 於 10-10-14 11:25 發表
內容唔係記得太清楚...大致上係...
工程之前講好左費用係$3x,xxx(唔包料)...
但係全部工程完成之後話超左資
要加多$1x,xxx...

But why not pay $3x,xxx first?

子爵府

原帖由 jinya 於 10-10-14 12:18 發表
髮型屋既閣樓同車仔面兩間既裝潢....全個街市都知你爸爸拖左好耐....人地係裝潢期2至3星期但佢裝左兩個月.....甚至管理處既人都知道....左鄰右里都好清楚....

但仍可以先付本来的数额. 是不是?????!

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

呢位新國民都幾熟路,0甘錯蕩呀!

子爵府

原帖由 tsung 於 10-10-14 21:47 發表

司馬紹?

複式洋房

原帖由 IaMMoYY 於 10-10-14 21:41 發表

But why not pay $3x,xxx first?

我諗...我諗咋...唔岩唔好話我喎~~
如果俾左$3X,XXX先...等於承認呢個工程重有$1X,XXX尾數掛!

複式洋房

me???

子爵府

原帖由 俊仔媽媽 於 10-10-14 23:13 發表

me???

No worry. Not you (I think). :)

禁止訪問

好媽媽勳章

大宅

都唔係幾熟路啦下MA.......
熟路到得一個目的地咁得意~~

首頁

尾頁

跳至