想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

很担心, bingo 7 wk, 除了谷胸和有時小腹有小許陰陰痛,全沒有害喜現象 e.g.嘔, 胃口不佳 etc. 二月尾曾小產, 所以很担心,今星期五才到看自己的婦科

等待驗證會員

除了谷胸和有時小腹有小許陰陰痛<---這些已是害喜跡象喇!
而且, 7WEEKS 尚早! 冇嘔都唔出奇~
我都頭頭8WEEK裡, 都沒有嘔, 沒有作悶架~ 只有谷M感覺!
你不用太擔心呢~
況且星期五都睇婦科醫生, 到時最好照一照超聲波, 知道已經著床, 就安心些~

大宅

畀面勳章

放心啦,可能仲係早期, 而且唔係個個都會嘔的, 我陀大囝時早期嘔得好勁, 胃口差到食唔到野, 反而依家呢胎只係間中少少嘔, 仲食到野, 尋晚仲食火鍋添....

大宅

既然星期五會去睇醫生檢查了, 唔好太擔心啦 !
保持心境開朗好重要架, 多啲微笑, 心情會好啲架 ~
加油啊

男爵府

好媽媽勳章

放心啦~我直到生...都冇害喜現象出現過...

哈哈

複式洋房

Thank you very much for all your comfort and support!
因上次小產時, 都是食得睡無嘔過, 但check 到大約在5 week 時唔再grow而無咗, 所以今次好有陰影和担心!

男爵府

好媽媽勳章

唔好咁緊張..放鬆心情...我都小產過3次...最後都生了可愛的女女...
原帖由 tsefiona1 於 10-10-19 17:32 發表
Thank you very much for all your comfort and support!
因上次小產時, 都是食得睡無嘔過, 但check 到大約在5 week 時唔再grow而無咗, 所以今次好有陰影和担心!

哈哈

大宅

13w啦,我都無嘔過,胃口都幾好.又訓得,又食得.

複式洋房

原帖由 mimi0305 於 10-10-19 18:57 發表
13w啦,我都無嘔過,胃口都幾好.又訓得,又食得.

Thanks, now i feel more confident!

首頁

尾頁

跳至