跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Re: 想問你地BB現在每天食幾多餐呢?

哎也, 我個仔又係唔鍾意飲o架, 之前一俾水佢飲就喊, 又頂番出唻, 仲bu晒d水水出唻添, 不過近哩幾日佢開始肯飲d, 雖然唔係飲後好多, 飲一陣之後都會喊同bu番出唻, 但總比之前好o架喇!! 係咪個個bb都唔鍾意飲水o架呢??

另外, 佢哩幾日自己開始戒夜奶, 我覺得哩幾日係佢另一個階段o既轉變.

不過我個仔而家只係3-4個鐘一餐, 每餐4安, 朝早第一次就可以食到6安.....我見你地個個bb都食5-6安, 而奶粉罐都寫話兩個幾月o既bb應該可以食到5-6安一餐, 我個仔都唔知會唔會食得少呢....有時開多d俾佢佢又唔食....

大宅

happy@happy,
其實食幾多個個bb都唔同,,只要你bb吸收就得架啦,,,我個囝雖然每日食6餐, 每餐5oz,,但佢唔吸收..好奀呀...可能佢成日唔訓晏覺呀.. :-(

大宅

意粉
你有無試過煲紅米水加件果皮, 好香, 攪到我BBs而家不飲清水, 要飲米水

rebecca

複式洋房

我個仔每日食5餐, 每餐6.5oz,間唔中一餐7oz,,佢都係唔訓晏覺呀.. 依+15lbs去左健康院話佢係中碼bb wor..

公爵府

我囝囝每餐 5 oz, 唔夠飲, 但唔敢比多 d 佢飲, 3-4 個鐘一餐, 兩個幾月重 15 磅, 已經係加大 - 加加大 bb, 唔想佢減肥.

意粉,
我囝囝初初出世都肯飲水, 而家情況都同你囝囝一樣, 比水佢飲就係度玩奶咀, 激屎我, 咁我就o係佢就夠鐘飲奶, 有 d 肚餓既時候比佢飲, 或者飲完奶唔夠喉時, 佢就肯飲.
[/url]

洋房

my baby 每餐7oz..每4.5-5個鐘食一次冇用米水開,飲3oz水/day. Now his weight is 15.5 lbs.

大宅

依家8-9點起身,4個幾鐘食一次人奶,每餐6oz,
間唔中飲到1oz水,一早就自己戒咗夜奶,
每日只係食到4次奶,共24oz咋~~~
我的寶汶囡~~~ :cheeze: 4月11日出世~~~3.655kg,49.7cm 5月12日 ~~~~~4.59kg,55cm 6月13日 ~~~~~5.59kg,60cm 8月15日 ~~~~~6.91kg,65cm 10月17日 ~~~~~7.89kg,68cm 2月9日~~~~~~~9.55kg,75cm

別墅

我個BB 每日5餐 每餐5oz咋 食奶時到餘1oz左右就玩奶嘴
比佢激屎 每餐中間飲1oz水左右

公爵府

好媽媽勳章

我bb依家一日食4-5 安奶......
大約4-5個鐘一次............
食四次到啦..........
佢兩個月有十日了.............約11.55榜[quote]
中間比水佢飲............
開始plan 個時間.......定時食奶沖涼..........訓覺etc............

男爵府

我個囝依家每日食5餐....4個鐘頭一餐,介左夜奶.....每餐食5-6安。

haha~~我個囝又係唔鍾意飲水,之前比親佢飲就嘔奶,呢2日試下再比佢飲,都係飲少少....始終有陰影,唔係好敢比佢飲水,驚佢嘔返晒d奶出黎。

洋房

我個仔每日大概4-5餐奶粉,4安士,兩餐之間就飲我的奶,唔知系o麥日日游水的關係,食量都幾大嚇
享受寶寶成長過程的快樂!!! 

大宅

hei-mm 寫道:
我個仔每日大概4-5餐奶粉,4安士,兩餐之間就飲我的奶,唔知系o麥日日游水的關係,食量都幾大嚇

咁細個就帶佢游水??

別墅

hei-mm 寫道:

hei-mm,

我都想同囡囡去游水呀, 除左用游水尿片, 水泡外, 係咪有d耳塞可以防止入水o架? 仲要有咩裝備? 佢係咪一落水就會好自然咁識游o架喇?? ?-( 仲有怕唔怕佢會唔小心飲左d 泳池水呢?? 唔好意思, 咁多問題.......

首頁

尾頁

跳至