跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 lai882009 於 10-11-4 17:48 發表

圓玄?明雅?會選擇邊間呢?

原本我首選係圓玄上午班ga…主要係想比囡囡讀得開心d…輕鬆d…唔想有功課既壓力…
我又諗過下午班其實除左在時間上我冇咁方便之外…
老師對既人數少左…仲可以分多d時間添…又唔差得晒…

去明雅in都係想比囡囡見識多d…都冇期望佢收到…
仲要可以返上午…我知間間學校d上午班都好多人申請…
不過上次去完明雅 …in 完之後…老師比我既印象好好
… 而家有d心動…

大宅

原帖由 jerymama 於 10-11-4 18:07 發表

原本我首選係圓玄上午班ga…主要係想比囡囡讀得開心d…輕鬆d…唔想有功課既壓力…
我又諗過下午班其實除左在時間上我冇咁方便之外…
老師對既人數少左…仲可以分多d時間添…又唔差得晒…

去明雅in都係想比囡囡見 ...

睇你想你囡囡讀得輕鬆D喇...因我有FD啱啱讀完幼兒教育課程去MINK實習, 佢話佢地K3的英文等於小學二年級, 功課同活動都好多...我自己覺得小朋友未上小學時唔好太多功課,俾佢一個好輕鬆的學習環境係我第一考慮, 至於小學跟唔跟到的問題, 去到K2/K3睇佢學習能力先再去計劃邊間小學適合佢 :)

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 littlewhite_amy 於 10-11-3 04:40 PM 發表
你報n1定k1呀? n1就得半日無全日.. k1就有全日..會唔會已經full左?? 你打去問清楚好d

我細囡而家讀緊圓玄n1am 如果你讀出年k1am. 即係有機會係同學仔啦

...

哈哈~真係有機會係出年既同學仔呀 !!
我原本打算報圓玄全日架 , 點知收左上午
而家都決定報上午喇~唔問啦~~~~

大宅

今日去左圓玄開放日,感覺麻麻地…
唔知係咪因為太多人,加上老師對自己學生較為關顧多d…
學校環境...一般...

整日都想像緊日後阿b既上學情景…
實在有d動搖

男爵府

回復 1# jerymama 的帖子

我都覺得個日好亂..因為始終地方都好迫. 不過我自己的小朋友玩得好開心. 可能始終真係自己學生.. 佢地認得所以都會比較照顧一d
我係三位小朋友的全職媽咪.各位媽咪一齊努力呀!!

男爵府

loklok200866 , lwsdada

我地有機會做同學啦~
我係三位小朋友的全職媽咪.各位媽咪一齊努力呀!!

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 littlewhite_amy 於 10-11-8 09:07 PM 發表

我地有機會做同學啦~

無錯~~大家多多指教 ^^

大宅

原帖由 littlewhite_amy 於 10-11-8 21:07 發表

我地有機會做同學啦~

好呀, 一齊做同學~ :)

男爵府

有無小朋友報左圓玄下年N1班??
請問唔知知大約幾時會in??

大宅

好媽媽勳章

N班唔洗interview架..不過我個女都係報明年N班..但D老師搞錯以為佢報K班..所以叫咗佢去interview,,in完先知搞錯...但佢地同我講會收我個女讀N班..

原帖由 pandacsl 於 10-11-15 18:19 發表
有無小朋友報左圓玄下年N1班??
請問唔知知大約幾時會in??

男爵府

原帖由 福媽 於 10-11-16 20:03 發表
N班唔洗interview架..不過我個女都係報明年N班..但D老師搞錯以為佢報K班..所以叫咗佢去interview,,in完先知搞錯...但佢地同我講會收我個女讀N班..

原來唔洗in架!!唔怪得無收到通知要interview啦!!
我個囡報左,但唔確定收唔收佢...

大宅

返左兩次預備班啦… 黎緊返第三次… 感覺都還可以啦!!
都開始交書簿費雜費……
最開心上午班有位…可以由下午轉上午…咁樣D時間就可以好用D喇!

唔知大家最近又如何呢??

大宅

我阿女,9月返圓玄N1 am , 5月14日, 預備班啦… 都開始交書簿費雜費……一返學,就好多錢要使 , 我住林村,過去返學,都有d唔方便,

大宅

wing_10142000 :

你女女返N班,咁跟個個係邊個小組呀??
我地係小象組呀 ^^

係雜費好多囉…

尋日交左費, 仲諗住買定兩套校服,點知係限一套,遲D先可以再買多套…
個SET $21既杯碟毛巾盒,原來就係而家用緊個SET

大宅

聽日返第一日,仲未知邊組呀...
係呀,雜費好多呀…
冬天果件外套,原來要咁早買定呀....
其實返N1 有無用呀 ?
你係唔係自己湊佢返學呀 ?

男爵府

我囡都係9月返N班AM,聽日第一日返...

大宅

我估冷外套要早買,
係因為可能係怕有d家長驚有冷氣,小朋友會凍親,
幼稚園又唔想大家自行加衫,所以而家買定…

今日都派左校服(交左錢個d)已經有得攞,
因為要同小朋友影相…

咁預幼班會返幾多次呀??

大宅

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我對小朋友都返了三次幼兒班親子活動,佢地好喜歡圓玄,成日都同我講要學劃畫同跳舞...
交埋書薄雜費,係差通告同學生相未交...

大宅

預前班同預幼班,有咩分別呀 ?

大宅

學劃畫同跳舞? 有呢d學咩 ?我都唔知呀

首頁

尾頁

跳至