自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

睛靈勳章

BB打針後的大脾位肉實左了!

我bb剛打完針, 發覺針位的大脾位肉實左, 請問有甚麼方法可減去? 是否日後都會變實了? 怕不怕呢? 謝謝

伯爵府

Re: BB打針後的大脾位肉實左了!

不用擔心,bb打針時可能好緊張,你可用熱水”full”下佢,

男爵府

剛打完針是正常的,過幾日就會冇野...

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

You can use ice as well

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

我bb之前打針都係咁, 初初打完又紅又腫, 熱熱地時要用泠"full", 之後隔一個 hr 左右無熱但仲硬時就要熱"full", 好快無事, 係健康院d nurse 教, 你try try la

男爵府

你打既係咩針呀?我囝囝細個針時姑娘教過我,頭兩日用冰水濕少少棉花,隔一段時間就”膚”下個針口,姑娘話會令佢地針口位置舒服D,唔會禁辛苦.因為真係好痛,而且又會發燒.
我囝囝細時唔知私家有得打呢D針,否則我一定帶佢去私家打,因為真係差得太遠喇,打完針都唔會喊,因為支針好細支,發燒機會又微,又唔洗自己膽心.幾百蚊都值得.

複式洋房

睛靈勳章

謝謝你們回覆, 但bb打針已10天冰了, 現在仍是實的, 用冰"full"還有用嗎? 如果不理, 日後會否這樣實了? 請幫忙!

別墅

我BB也試過,一段時間後自己會好。係個醫生打針手"細"的問題。

男爵府

d人以前教我可以用熱水"付"下打針個位或者同埋一打完針番黎"查"番d [喜療?去瘀膏], 不過我就會打完針番黎同佢茶左先囉, 真係會好d o架喎

大宅

我個女去健康院打針有兩次都腫起一大舊, 唔理佢都會慢慢退的,但敷下bb會舒服d. 我都估係個姑娘打針手勢問題, 我果陣問健康院, 佢地重話: 可能打針個姑娘 '鍚'住你bb, 支針吉得唔太入, 太近表皮所以咪見到腫起一舊囉!

HoHoMom 寫道:
我BB也試過,一段時間後自己會好。係個醫生打針手"細"的問題。

複式洋房

睛靈勳章

謝謝各位, 看稍後是否轉好.

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

複式洋房

睛靈勳章

請問現在熱"full"仍有用嗎, 或是不用理會, 漸會痊癒? 謝謝

首頁

尾頁

跳至