自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

禁止訪問

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

大宅

who's

子爵府

醒目開學勳章

但係都唔香嘅......

原帖由 karkar39 於 10-11-10 20:44 發表
好多商場既車仔鋪都有

大宅

jurlique 都唔平喎~~

10ml <<差不多要 $200

原帖由 魚生 於 10-11-10 21:05 發表
香薰女神
Alqvimia
jurlique

男爵府

澳洲牌子NAT.有,$100/支,我買左支"怡爽"味道好舒服,
用黎點又得,溝落LOTION搽又得.
原帖由 小蝦媽媽 於 10-11-10 20:41 發表

大宅

邊度有得賣呢?

原帖由 crystaltochan 於 10-11-10 22:51 發表
澳洲牌子NAT.有,$100/支,我買左支"怡爽"味道好舒服,
用黎點又得,溝落LOTION搽又得.

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

大宅

thanks a lot~~~

等我留意吓先~

原帖由 魚生 於 10-11-10 23:08 發表

睇下你想買咩味啦,精華油係貴架喎!特別係玫瑰/檀香果D

伯爵府

Sa Sa 賣既 In Essence 真係唔錯架, 味都幾濃.

香薰女神入面既一條 brand: phytosun 都好用.

alqvimia 既香薰油比其他特濃, 唔知係咪咁樣叫做好? 我近距離咁聞, 試過真係突然覺得暈暈地! 我買左兩支, 真係用既只有一支, 因為得呢支聞左覺得舒服.

灣仔華夏中醫診所, 其實有部份係香薰治療地方, 香薰油都好好. 不過無得 shopping 咁睇囉, 係想定買邊隻油先好上去.

Decleor 香港唔多覺有香薰油賣. 我係大陸做 Spa, 買過一支檀香, 個味真係 very good, 一定唔係假. 檀香味持久特性, 真係良久都揮之不去! 我部機之前用過檀香, 洗抹過, 好耐之後都仲有好香既味!

Who's 每月都有一隻油做特價, 好抵買. e.g. 之前做薰衣草買一送一, 即兩支都係 $128. 平日留意下有平就入貨.
呢個月玫瑰做特價, $399/ml, 係貴但比原價時平好多了, 我兩年前買原價都 $1150 / 2ml, 真係好貴但好香, 真係希望長時間可以聞到呢陣香味! 不過唔捨得用來聞, 只好用在護膚上.

我想問下大家, 德福二期, 電梯一上, 就聞到好香既味了. 是那間店發出的呢? 好像是 Jurlique, 定係 Who's? 好像不是 Alqvimia.

伯爵府

in essence, perfect potion, alqvimia 同jurlique比較好同埋比較純淨, 都係專做香薰油的牌子. who's 我麻麻地... 覺得oem野唔肯定掂唔掂.

大宅

thanks for ur info.

原帖由 Chamo 於 10-11-11 00:09 發表
Sa Sa 賣既 In Essence 真係唔錯架, 味都幾濃.

香薰女神入面既一條 brand: phytosun 都好用.

alqvimia 既香薰油比其他特濃, 唔知係咪咁樣叫做好? 我近距離咁聞, 試過真係突然覺得暈暈地! 我買左兩支, 真係用既只有 ...

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 大廚勳章

candle得唔得?
Jo Malone is great!

首頁

尾頁

跳至