在職全職

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

男爵府

2024年龍年勳章 醒目開學勳章

嘩, 你好犀利呀, 我依家一個湊一個2歲, 已經好辛苦, 下年會生多個, 我諗起都驚.......
你可唔可以分享吓如何分配時間給3個小朋友, 同埋D家務呢, 你有無請工人或鍾點??????

原帖由 candy520 於 10-11-15 23:56 發表
hello 我的小b分別brother 5歲 家姐仔2歲 妹妹 7 months 我由23歲就開始fulltime mummy 生活......

大宅

俾10000000個叻你~~~~

原帖由 candy520 於 10-11-15 23:56 發表
hello 我的小b分別brother 5歲 家姐仔2歲 妹妹 7 months 我由23歲就開始fulltime mummy 生活......

超級版主

2024勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子王國15週年勳章

嘩.....你都好勁

侯爵府

你好叻呀! 自己湊3個小朋友, 將來佢地一定錫晒你呢個媽咪.

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

別墅

你好幸福~ 你可以生3個,都係自己湊,
又有工人用~ 你老公真係好好~

民房

樓主:你好似我以前咁但你比我好因你有工人,我就名副其實一對三,但現在佢哋都比你的小朋友大啦,4,6,8,所以現在的辛苦同你有小小唔同,我每天都由5:45am至零晨2:00才達落床,不過己習慣了

子爵府

我都係26歲full time mom....但得一個2歲o既仔,有姐姐,但我日日都比阿仔玩到CCo下....因為個仔真係好難攪!@!

大宅

你地有姐姐幫手做家務, 可以專心咁同BB玩, 唔洗自己做賓賓, 真係好幸福呀. 我都唔知幾時先說服到老公肯請姐姐.

別墅

好媽媽勳章

hihi,,我age 25,fulltime-ma,有2個魔童,(1個6歲仔,,1個4歲女),冇咗姐姐2個月(滿約),,感覺都ok,,係家務自己做返lo,,cooking ng洗我,,,99 & my ma輪住煮..由十幾歲起就冇做野..到E家其實都有d悶,,最愛play mJ,shopping 買野...如果唔係都唔知有咩好做,你哋會唔會悶?

禁止訪問

公爵府

大廚勳章 醒目開學勳章 睛靈勳章

hello 我的小b分別brother 5歲 家姐仔2歲 妹妹 7 months 我由23歲就開始fulltime mummy 生活...... http://hk.myblog.yahoo.com/hinkayley

我都想生3個呀~~不過只會想下~
我有兩仔,一個9歲,一個4歲,
由19歲開始做fulltime mum~
冇工人幫手,所有嘢自己搞掂~~

大宅

原帖由 wong_ktlt 於 10-11-28 14:30 發表
hihi,,我age 25,fulltime-ma,有2個魔童,(1個6歲仔,,1個4歲女),冇咗姐姐2個月(滿約),,感覺都ok,,係家務自己做返lo,,cooking ng洗我,,,99 & my ma輪住煮..由十幾歲起就冇做野..到E家其實都有d悶,,最愛play mJ,shopping 買 ...

都係25有2個b,大囡4歲半,細囡1個月咋...不過有老公& 99幫我湊,fulltime mami真係又煩又悶,好想細囡快d大個d,甘我就可以出去返工

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

我都係26....不過得兩個b,一個3歲,一個兩個月....

我讀完大學就get married,生bb,做ft mami..好悶...好想出黎做野...但一諗起見唔到兩個小朋友又唔想搵野做啦...

子爵府

我而家30歲,,,我都有3個,,大囡7歲,2仔過多2個月就6歲,,,3仔20個月,,,出年我又再多個仔,,到時4個LU,,,我都係FULLTIME MAMI,,其實讀完書我都冇咩做過野喇,,有個工人姐姐幫手做家務,,3個都係我自己攪掂晒囉,,,

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至