論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

好嬲!工人姐姐今日冇去接女放學!搵佢又搵唔到!嚇死人!搞到我兩個女坐保姆車去哂港九新界!
可唔可以炒佢唔使補錢?

水晶宮

搵到個工人未呀?
報警啦!
疏忽照顧兒童!
如果無好強烈既理由,例如比人打劫打暈左之類,都咪洗旨意我會原諒!
工人即使有咩事,接唔到,都要call我搵幫手架嘛!

大宅

佢之後返左嚟,話因為有急事探親戚,所以接唔到!
激死我,一D悔意都冇!

原帖由 方方媽媽 於 10-11-20 16:11 發表
搵到個工人未呀?
報警啦!
疏忽照顧兒童!
如果無好強烈既理由,例如比人打劫打暈左之類,都咪洗旨意我會原諒!
工人即使有咩事,接唔到,都要call我搵幫手架嘛! ...

男爵府

原帖由 MrsBunBun 於 10-11-20 17:57 發表
激死我,一D悔意都冇!

工人返緊工去探親戚? 今個月延至第7日先出糧,等佢以後都記得.

珍珠宮

原帖由 MrsBunBun 於 10-11-20 17:57 發表
激死我,一D悔意都冇!

即出warning letter 講番件事同後果可以幾嚴重, 最好要佢書面答埋乜事同去咗邊!
教仔心得:媽咪容易犯的錯誤
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=951856&extra=&page=1

成日話「讚」可以改正小朋友壞行為,到底點解同點讚?   
http://forum.baby-kingdom.com//v ... page%3D1&page=1

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

伯爵府

牛年勳章

原帖由 MrsBunBun 於 10-11-20 15:39 發表
好嬲!工人姐姐今日冇去接女放學!搵佢又搵唔到!嚇死人!搞到我兩個女坐保姆車去哂港九新界!
可唔可以炒佢唔使補錢?

嘩!你兩個女幾歲?
探親戚?
佢親戚就算入左醫院都要問準你至去得啦!
佢親戚咩事?
你兩個女有事咁點算?
俾封 warming 信兼問勞工處可唔以即炒唔補錢呀!
嚴重罪行呀!

男爵府

咪係!佢親戚有咩事,佢要去見都要通知聲你啦!我地香港人打工,親人有事要請假都會打個電話通知老細啦!仲要衰到唔比你揾到佢!會唔會係同佢個情人(佢地所謂嘅老公呀?)幽會,搞到唔知時候呀??
ED人唔要得架啦,佢咁講完你都冇野,佢以後當你冇到都始....!炒啦..!!!唔洗恨

伯爵府

醒目開學勳章

有得1次就會有第2次!!!!
唔要得!!!!

男爵府

問 labour dept 咁炒唔炒得
可以的話即炒佢
仲要call agent 鬧爆佢
你唔比d colour 佢睇, 一定有下次
就算死人"林"樓都要話你知啦
touchwood, 亞女有咩事, 咁點呀
呢d咁 q 無 heart 嘅人送佢一程吧啦~~

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

一定要出WARNING LETTER...
最好盡快換工人了,太無交帶,無責任心

大宅

我兩個女一個得三歲半,一個得五歲半!佢其實就嚟完約,而且仲喺加拿大搵到工囉!所以咁得戚!真係好想炒佢,但又要等新工人,又怕要補錢!激死!

原帖由 virgokaren 於 10-11-20 21:52 發表

嘩!你兩個女幾歲?
探親戚?
佢親戚就算入左醫院都要問準你至去得啦!
佢親戚咩事?
你兩個女有事咁點算?
俾封 warming 信兼問勞工處可唔以即炒唔補錢呀!
嚴重罪行呀! ...

大宅

原帖由 MrsBunBun 於 10-11-20 15:39 發表
可唔可以炒佢唔使補錢?

即炒唔洗補水!

大宅

原帖由 MrsBunBun 於 10-11-21 08:55 發表
我兩個女一個得三歲半,一個得五歲半!佢其實就嚟完約,而且仲喺加拿大搵到工囉!所以咁得戚!真係好想炒佢,但又要等新工人,又怕要補錢!激死!

去親戚到跟本唔係理由.....不過我唸你都係算個隻...不過我覺得都要赫下佢...等佢呢段時間乖乖地...叫佢簽份野...簽完後你話如果你做好D...就唔SEND去加拿大領事館等你BAD LIST ......佢鬼知咩...HEHEH

禁止訪問

伯爵府

牛年勳章

原帖由 MrsBunBun 於 10-11-21 08:55 發表

呢D人真係好無責任感!
就黎完約兼去加拿大就係咁,
你有冇鬧爆佢?
唔炒得唯有鬧佢,俾多D野佢做,叫佢抹勻全屋至好俾佢走。

禁止訪問

伯爵府

勞工法例果d我唔太熟...但係你呢個case比著係我都會超嬲~我會即刻嚮搵唔到佢果陣報警...搵到佢之後鬧佢一獲金先~之後即炒...簡直係不知所謂!請佢返黎睇小朋友,連最基本既安全意識都冇...如果小朋友有d咩事就係一世架喇~仲要係女仔tim!!!探親戚呢d咁廢既理由都講得出...不如佢話特登唔去接啦...9唔搭8~~~!!!樓主,你一定要做野!唔可以比d工人玩返轉頭...真係當我地死架!!!

首頁

尾頁

跳至