在職全職

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

個仔六歲D皮膚好乾

個仔六歲D皮膚好乾,又易敏感,學游水面上有汗斑,搽咩好呀?

男爵府

環保接龍勳章

Re: 個仔六歲D皮膚好乾

chu0823ki
請看PM
應當一無罣慮,只要凡事藉著禱告、祈求,和感謝,將你們所要的告訴神。
神所賜、出人意外的平安必在基督耶穌裡保守你們的心懷意念。

複式洋房

Harry媽,唔該你PM沐浴露和維他命牌子?咁有冇lotion介紹呀?

複式洋房

我以前用bath foam / soap 同bb 洗澡, 塗極任何 lotion 都無用, 後來看到報紙報導, 應該用 'bath oil', 轉用後, 皮膚已不再好乾, 不塗lotion 都可以了

:-P :-P :-P :-P :-P

洋房

ken99

可否介紹 'bath oil'給我!
Thanks

男爵府

環保接龍勳章

chu0823ki
你個仔的皮膚好番未呀?
應當一無罣慮,只要凡事藉著禱告、祈求,和感謝,將你們所要的告訴神。

複式洋房

Harry媽,好咗好多,医生俾咗D葯膏佢揸,宜家佢又發燒,真係多事. anyway ....多謝你

男爵府

環保接龍勳章

醫生話佢點解皮膚乾呢?
而家的天氣真係會好易病. 太熱啦. 飲多些水.吃多些生果. 其實你最好煲多些紅蘿蔔.南瓜等湯俾個仔飲. 這些都是含豐富胡蘿蔔素的食物.對皮膚乾都有幫助的。

複式洋房

醫生話佢d皮膚本身唔好,即係有d人天生麗質,有d人就相反,而呀仔又唔肯飲水,我都冇佢符,我日日都有煲湯俾個仔飲,不过会試煲多d紅蘿蔔&南瓜湯。多謝!!

複式洋房

Bell(彤彤媽)

現在用緊一隻叫'Oilatum'牌子的 bath oil,佢地有sample 取的, 至電他們取支sample試下有無用先再考慮買吧
:-P :-P :-P :-P :-P

洋房

ken99,
多謝你的好介紹!

首頁

尾頁

跳至