想生BB

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 lovelykitty123 於 2010-11-24 09:50 AM 發表
如果食緊排卵藥.....係咪即係成個cycle都唔可以食卵子維生素??

咁草本潤滑丸又可唔可以同排卵藥一齊食呢??

唔係, 我食排卵藥係day4-day9, 食五天, 咁呢5天就唔可以食卵子維生素....過咗就可以食了..

我昨天食緊排卵藥, 今天開始食番草本同排卵了......

複式洋房

請教,
m完後開始是否吃3粒.幾天很完??
:-D:-D:-D琳琳於2006年1月30號....3.06kg!:-D:-D:-D

洋房

sezsuet,

唔得架....我岩岩問左Brainy BB (send email)...佢話食緊排卵丸成個cycle都唔可以食卵子維生素喎.....

我而家煩緊究竟跟住個cycle食卵子維生素好定返去醫生度攞排卵藥好....

我只係食左1個cycle排卵藥, 今個cycle停左..所以而家食緊卵子維生素...唉....跟住個cycle都唔知點好

原帖由 sezsuet 於 10-11-24 12:15 發表

唔係, 我食排卵藥係day4-day9, 食五天, 咁呢5天就唔可以食卵子維生素....過咗就可以食了..

我昨天食緊排卵藥, 今天開始食番草本同排卵了......

伯爵府

原帖由 lovelykitty123 於 2010-11-24 01:59 PM 發表
sezsuet,

唔得架....我岩岩問左Brainy BB (send email)...佢話食緊排卵丸成個cycle都唔可以食卵子維生素喎.....

我而家煩緊究竟跟住個cycle食卵子維生素好定返去醫生度攞排卵藥好....

我只係食左1個cycle排卵藥, ...

吓....唔係呀....之前食維生素中咗的媽媽都係教我咁食....佢話食排卵藥, 可以隔一日再食番維生素...................
咁我而家食咗......點算?

複式洋房

唔好意思,有1件問題想問
你0地訂3隻買幾$$$?
因為網址冇講hk真幾$??
點訂??
:-D:-D:-D琳琳於2006年1月30號....3.06kg!:-D:-D:-D

男爵府

原帖由 sezsuet 於 10-11-24 14:45 發表

吓....唔係呀....之前食維生素中咗的媽媽都係教我咁食....佢話食排卵藥, 可以隔一日再食番維生素...................
咁我而家食咗......點算?

我都想知呀, 我今個第三個CYCLE食排卵藥, 同埋啱啱訂咗維生素, 仲諗住食完5日排卵藥就開始食維生素, 咁食唔食好呢?

伯爵府

原帖由 butterfly22 於 2010-11-24 05:18 PM 發表

我都想知呀, 我今個第三個CYCLE食排卵藥, 同埋啱啱訂咗維生素, 仲諗住食完5日排卵藥就開始食維生素, 咁食唔食好呢?

我上一次係食完排卵藥就食維生素, 仲食咗成個cycle, 但又無乜嘢發生.................

大宅

我6月果時醫生比咗3個月嘅排卵藥我食,但我只食咗一個月就無再食啦!因為食咗子宮內膜會變膜,所以之後都放棄咗唔食啦!我都諗住訂3支,再加助孕茶,不過等緊有機bb覆我點訂先得,而家佢都仲未覆我呢!

原帖由 lovelykitty123 於 10-11-24 13:59 發表
sezsuet,

我只係食左1個cycle排卵藥, ...

男爵府

原帖由 sezsuet 於 10-11-24 17:58 發表

我上一次係食完排卵藥就食維生素, 仲食咗成個cycle, 但又無乜嘢發生.................

咁你會唔會繼續食? 定係停食呀?
上個月我都有食排卵藥, 食完, 照食中藥, 乜嘢發生呀......

伯爵府

原帖由 史迪仔 於 2010-11-24 06:31 PM 發表
我6月果時醫生比咗3個月嘅排卵藥我食,但我只食咗一個月就無再食啦!因為食咗子宮內膜會變膜,所以之後都放棄咗唔食啦!我都諗住訂3支,再加助孕茶,不過等緊有機bb覆我點訂先得,而家佢都仲未覆我呢!

...

但係如果係醫生開的排卵藥係唔係都係會令子宮內膜變薄?
我都有諗過唔食排卵藥, 請問助孕茶是什麼?

伯爵府

原帖由 butterfly22 於 2010-11-24 06:33 PM 發表

咁你會唔會繼續食? 定係停食呀?
上個月我都有食排卵藥, 食完, 照食中藥, 乜嘢發生呀......

我停食先, 因為我暈暈哋.....唔係因為一齊食, 因為我貧血......

禁止訪問

大宅

任何排卵藥都好似話會令子宮內膜變膜,同埋食得多都好似唔好架!

助孕茶我都唔知係乜,因為我有朋友訂咗,而我又鍾意飲茶,所以都諗住訂埋,等我有時間search下先,搵到post上黎比大家睇下呀!

原帖由 sezsuet 於 10-11-24 18:52 發表

但係如果係醫生開的排卵藥係唔係都係會令子宮內膜變薄?
我都有諗過唔食排卵藥, 請問助孕茶是什麼?

珍珠宮

畀面勳章

回覆 32# liufreedom 的文章

請問m來時可唔可以吃呢?????

伯爵府

原帖由 史迪仔 於 2010-11-25 08:14 AM 發表
任何排卵藥都好似話會令子宮內膜變膜,同埋食得多都好似唔好架!

助孕茶我都唔知係乜,因為我有朋友訂咗,而我又鍾意飲茶,所以都諗住訂埋,等我有時間search下先,搵到post上黎比大家睇下呀!

...

我都諗住唔食排卵藥....

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 bb女女 於 10-11-25 10:06 發表
請問m來時可唔可以吃呢?????

可以

大宅

大家睇下呢條link呀!所有藥嘅資料係齊度架啦!

http://www.brainybb.com/feformenwofe.html

伯爵府

原帖由 史迪仔 於 2010-11-25 05:09 PM 發表
大家睇下呢條link呀!所有藥嘅資料係齊度架啦!

http://www.brainybb.com/feformenwofe.html

你朋友訂的助孕茶就是這個? 但大家都係草本, 同草本潤滑丸有咩分別?

禁止訪問

子爵府

月餅勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我開始左第三個星期中藥, 醫生開左第一個cycle排卵丸比我, 我黎次成44日先黎, 所以決定都係食中藥先, 因為佢寫話唔可以同排卵丸同中藥一齊食.........唯有c6食精子維生加中藥, 我就照飲中藥先, 下個月先開始食排卵丸。食咁多都攪到自己好亂, 唔知邊樣成效最好..........

首頁

尾頁

跳至