在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

30+, 工作超過十年....

成日聽人講香港經濟已復甦, 打工仔人工升左, 想問大家經驗係唔係咁呢? 有無30+, 工作超過十年既媽媽講0下你地既待遇呢!

男爵府

Re: 30+, 工作超過十年....

Hipoma 寫道:
成日聽人講香港經濟已復甦, 打工仔人工升左, 想問大家經驗係唔係咁呢? 有無30+, 工作超過十年既媽媽講0下你地既待遇呢!

我係呀, 我今年都加得幾好.....

銀行又加息, 應該向上o架啦, 係咪你老闆刻薄咋....
Jerry in Studio 其實無咩要求, 得到o既反而越多.........

複式洋房

我都無得加人工.............銀行又加息,供樓又負擔重左 :-( :-( 無天理.

子爵府

me too! 無得加人工, 銀行加息, 又 yiu 供樓! :-( :-( :-(

大宅

好媽媽勳章

啫喱媽,

咁好!? 你做邊行架?

大宅

我係呢間公司做左1年到,聽d同事講老細好姑韓,幾年先加一次
該用戶已被刪除

洋房

唉! .... 吾覺吾覺, 一間公司做左5年, 人工幾年沒加過, 前途不知在哪里? ...

為左兩餐, 還要挨下去

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

經濟係就係好似好番咗少少, 但D老細已"習慣"了新人工, 仲邊肯再用"舊人工"去請人丫?
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

SandyHung 寫道:
me too! 無得加人工, 銀行加息, 又 yiu 供樓! :-( :-( :-(

me three!! 無得加人工, 銀行加息, 要供樓同養對仔女, 仲要比錢呀媽駛~~~個個月無錢剩!! :-( :-( :-(

子爵府

我都係無人工加, 老細仲返佐祖家, 唔知幾時返!

民房

30+轉工唔容易,
就算在原本的行業內都係咁話,
姊妹們,
要努力增值吓,
學咩都好,
唔好比自己脫節。

首頁

尾頁

跳至