少年成長

跳至

首頁

尾頁

洋房

你會点揀?

bb 18months,now always crying when wake up.You will choose to let her cry till stop or '氹'佢?I had tried to let her cry but she would not stopped for more than 1.5 hrs,lastly I gave up.Some people said she will become not safety if just let her cry,but some said must insist not to '氹',how to do?Please advise! :cry:

翡翠宮

Re: 你會点揀?

佢每次一訓醒就喊 你唔可以由得佢次次都係咁, 佢未識講野只好用喊黎表達, 你應該去了解下佢為咩事次次喊, 而佢次次喊親你都由得佢喊成個鐘頭佢會覺得無人鍚佢無人理佢的. 好可憐架, 我明白細路仔喊係好煩但一定要搵到精結所在, 好似我個女細個時我次次返工佢就喊, 點知被我發現原來工人成日打佢或鬧佢或唔理佢 (每當我不在家時), 所以小朋友缺乏安全感情況下唯有成日喊囉. :cry:

洋房

Re: 你會点揀?

Thanks for the advise.

珍珠宮

好媽媽勳章

Re: 你會

你試

大宅

Re: 你會

我囝囝有時訓醒都會喊, 有時係唔見我, 有時係未夠訓. 我就睇時間lor, 如果夠鐘起身, 我就會笑住咁同佢講:"hello, 訓醒覺啦, 出去玩好嘛?", 如果未夠鐘, 我就會問佢仲想唔想訓, 陪佢訓多陣, 通常佢係床上din兩下就會開心返, 跟住話要出去玩.

晚上, 佢如果喊, 我會去望下佢, 睇下佢係唔係唔舒服. 有時佢

首頁

尾頁

跳至