婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

心瓣倒流會唔會好快死?

我本來係聯合睇開血壓高,昨天去睇報告,又話我無血壓高,但係有輕微心瓣倒流,轉介我去睇心臟科,我心大心細唔知去唔去好!

男爵府

Re: 心瓣倒流會唔會好快死?

有病o甘係要睇醫生啦,可能唔係好大件事呢

男爵府

環保接龍勳章

當然要去檢查清楚啦. 明都要搞個明白.唔使成日擔心。
應當一無罣慮,只要凡事藉著禱告、祈求,和感謝,將你們所要的告訴神。
神所賜、出人意外的平安必在基督耶穌裡保守你們的心懷意念。

大宅

xp

我家姐是先天性心瓣倒流的,只要聽聽話話回去覆就ok了,有病梗係要看啦,希望妳早冇事。

其次也相倣, 就是要愛人如己。 馬太22:39如果人人都愛人如己, 包括不同階級、不同國籍, 不同理念的人,事事為人設想, 咁尼個世界會唔會少左好多不必要既紛爭, 甚至戰爭呢...

珍珠宮

喬頭媽媽

你家姐會唔會個心跳得好快架?有咩病徵呢?我好驚要做內規鏡!

禁止訪問

複式洋房

有時梗要 check 清楚啦, 得個知字都好架, 你係咪成日都會感覺到個心口跳得好勁, 好似就黎由個口跳左出黎敢架 ? 同埋係咪會無啦啦暈低架 ??

珍珠宮

我9歲時就試過個心跳得好快,但到初中就無事!

子爵府

點先check到係咪心瓣倒流呢??

我個心成日跳到鬼死咁快,自已望住個心口都見到佢跳得鬼咁高,有時追完bus or 上完樓梯又會心口會痛,壓住壓住咁.抖唔到氣咁.

上星期去e生到照心電圖,我同佢講話平時唔追bus好多時候個心都無事.咁e生就話心電圖應該check唔到d嘜野.叫我試做跑步機......但又話跑步機都有20% check 唔到個人有事的.

哇~$2xxx 嘜都 check 唔到我咪好無保障.我連運動都唔敢做,怕做做下心臟病發.

e+都唔知點算好,從邊到check 起好 :-( :-(

大宅

to:xp
請問排期後要等幾耐?
我也有此病,醫生說4-6%人有,不過唔需要吃藥,三年檢查一次,我係法國醫院看專科,入兩日院做三項檢查。

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至