在職全職

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 puipuiyan 於 10-12-27 02:01 發表
我都係19歲生囡,而家23歲,亞囡都就4歲喇,我岩岩前排發現有左第2胎,唉~煩到我死,諗要唔要好,其實我鍾意小朋友架,都好想要,但又怕養唔掂,最後都係勇字當頭決定要啦,希望到時真係養得掂! ...

晴晴媽 ,
我都估你有左嫁喇 , 恭喜你呀 ! hahaha~
註定晴晴做家姐喇 ,, akakkaa~
佢一定會好錫細b !!
我有兩隻大小魔怪""

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 mrs_b_lam 於 27-12-2010 01:39 PM 發表
我都係年輕媽媽, 20歲生囡囡, 而家5代同堂 過多半個月準備要第二個~

勁!!五代同堂

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

我覺得年輕3年抱兩無錯既...

不過樓主99可能覺得揍小朋友太辛苦,好無自由,樓主咁年輕,怕你辛苦...

我無你地咁年輕...但都一讀完書就結婚生BB,而家見到身邊朋友好鬼自由,鍾意去邊就去邊,鍾意玩咩就玩咩,鍾意讀書就讀書..我都有D羨慕架....

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 我愛Corina 於 28-12-2010 10:24 AM 發表
我覺得年輕3年抱兩無錯既...

不過樓主99可能覺得揍小朋友太辛苦,好無自由,樓主咁年輕,怕你辛苦...

我無你地咁年輕...但都一讀完書就結婚生BB,而家見到身邊朋友好鬼自由,鍾意去邊就去邊,鍾意玩咩就玩咩,鍾意讀書就 ...

你換個角度諗下,第時個小朋友大喇,你可以帶住佢周圍去,而家唔怕有代溝,你朋友就岩岩先開始湊bb,就唔同諗法架喇!
我朋友都係好自由架,但我過多幾年都可以有返d自由啦

侯爵府

好媽媽勳章

我2年抱2

原帖由 KARY_ALIEN_BU 於 10-12-15 20:03 發表
其實我真係好中意小朋友,叫我落左佢我真係做唔出,見你地咁支持我個心即刻定晒,我會開開心心咁去迎接細B嫁啦 不過3年抱2有冇D咩要注意?2個小朋友差唔多年紀係咪會成日打交嫁? ...

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 sweetie603 於 10-12-28 14:23 發表

你換個角度諗下,第時個小朋友大喇,你可以帶住佢周圍去,而家唔怕有代溝,你朋友就岩岩先開始湊bb,就唔同諗法架喇!
我朋友都係好自由架,但我過多幾年都可以有返d自由啦 ...
agree,好似我咁,我仔6歲半,我d朋友先結婚,有d先岩岩有bb,佢地bb困身果陣,我已經比佢地free好多,有d可能30歲先生bb,我30歲仔仔已經讀中學喇,各有各玩啦已經,其實都只係先,後既分別,如果比我再揀多次,我都會咁早生bb,早生早甩身~

禁止訪問

畀面勳章

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

6個 好勁呀, 我湊2個都覺得辛苦(但都可以頂得住)...哈哈, 如果我經濟許可同埋年紀唔高齡的話, 一定會再生....

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我2年抱2................
25歲生第一個
自己湊.............
而家一個k2一個k1.la

大宅

真係一講就中,前排我仲去留言恭喜你...估唔到,哈哈!!

原帖由 小露比* 於 10-12-27 13:53 發表

晴晴媽 ,
我都估你有左嫁喇 , 恭喜你呀 ! hahaha~
註定晴晴做家姐喇 ,, akakkaa~
佢一定會好錫細b !!

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 susi1024169 於 28-12-2010 09:08 PM 發表
agree,好似我咁,我仔6歲半,我d朋友先結婚,有d先岩岩有bb,佢地bb困身果陣,我已經比佢地free好多,有d可能30歲先生bb,我30歲仔仔已經讀中學喇,各有各玩啦已經,其實都只係先,後既分別,如果比我再揀多次,我都會咁早生bb, ...

我都係咁話 d 人成日問我後唔後悔,點解後悔喎,早生早甩身呀嘛

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 puipuiyan 於 10-12-30 04:15 發表
真係一講就中,前排我仲去留言恭喜你...估唔到,哈哈!!

hahhaha~輪到我恭喜你囉~
""take care~!!
我有兩隻大小魔怪""

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

原帖由 sweetie603 於 10-12-28 06:23 發表

我朋友都係好自由架,但我過多幾年都可以有返d自由啦 ...

咁我當然有咁諗過啦....同我同年or大我幾年果d都係最近married or prepare生第一胎...但我已經有個'好'字啦..好似快人一步,感覺ok架...因為過2-3年,我可以一家大細去旅行(係好free果隻)..:lol

不過可能而家年紀大左,覺得錢同生活質素都好緊要....

如果當年儲多d錢先生bb,而家生活可能會好好多.....eg.住好d...

伯爵府

你奶奶係咪有問題呀?我都不知幾想好似你咁呀... 我高齡先驚搞唔掂呀,邊有你後生咁好精力...

我生完阿仔已經同老爺奶奶講,一個夠晒數... 實情係我真係無咁好精力(因為其實我都唔係完全全職架,夜晚仲要寫稿搵錢)。

原帖由 KARY_ALIEN_BU 於 10-12-15 09:19 發表
唉...本來岩岩知道又有左好高興嫁我..不過99係咁講說話俾我聽..話我得果廿歲搞唔掂2個小朋友,我自問囡囡出世到依家8個月我湊得佢好好,,連D姑娘醫生都話睇唔出我咁後生都湊得佢咁好,雖然我唔知到第2個出世之後有幾辛 ...

You think the only people who are people
Are the people who look and think like you
But if you walk the footsteps of a stranger
You'll learn things you never knew you never knew
-- Colors Of The Wind

洋房

Don't give up ar!

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我18歲有左,19歲就生左女女,到女女4個幾月果時又有左(我而家22歲)

係細仔岩岩出世頭果幾個月比較辛苦

我細仔出世果時,我女唔夠15個月大

我而家1湊4都係咁湊,而家女就黎3歲,仔都就黎2歲啦!!!
(大果2個係c6同前妻生)

大宅

你都有左, 不要想別人講什麼.
你都話OK, 便OK, 你老公又支持你.

大宅

回復 56# MINK926 的帖子

勁人.

子爵府

我岩岩生左就黎3個月[上年10月生].. 我老公都叫我今年生多個..

佢話一來你唔後生 [我今年28喇]..唔係等到幾時先生丫?! 哈哈哈

我諗都冇諗過99.. 我地2個既事. 關佢鬼事丫! 又唔係佢養!

我都好羡慕你地咁後生就生丫.. 哈哈.. 其實我細個既夢想係18歲結婚.. 20歲生架! ^^

你都唔好理其他人講野啦.. 專心d胎養啦~^^

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至