派對情報

跳至

首頁

尾頁

民房

Re:尖沙咀 The Little Gym 生日會

The following story is copied from the topic of " Re: I was cheated by the GYM in TST!!" in 課外活動.
I post it here is because i want more sisters in BK
understand their "OLICY" before booking their party or enrolling their programme..

Anyway, 本人亦在新世界The Little Gym 開過生日party. 本應開開心心, 但呢個 Walter, and this woman, possibly the 'owners' to this franchise, 想話要收additional charge to the original package price. 搞咗好耐, 最可憐就係個女, 開完party之後個幾鐘頭睇住幾個大人嗌交. 嗰兩個人又唔agree收錢, 又唔走得, 終於要塭警察到場了結. 總之好慘, 勞神 ,勞氣兼勞財! 佢哋正一倒自己米.

希望出面D媽媽爸爸小心D, 唔好跌入呢個惡人谷! Good luck!

開party之前, 我哋問, 如果許可的話, 延長多D時間得唔得呢. 呢個Walter就話, 如果之後無人book, 當然可以. Party當日, 剩得我哋一個function, 所以我哋用多半個句鐘. 到埋單時, 佢哋要收多$900. 我哋當然唔肯比, 因為佢哋冇提過會有cost. Then, 呢個Walter就話, 'there's no such thing as free lunch in the business world', 'you should assume and have the mentally that everything costs money etc etc.'. The whole time, he was attacking us using insulting languages.

我哋真係好angry, even now, we still cannot believe these people would run their business with such nonsense attitude. 做老板做到好似佢哋咁, 都係第一次見.

大宅

那位家長:

好同情你嘅遭遇,也為那個Walter出言不遜感到佢哋有唔啱,不過…

為咗錢喺細路面前嗌交,身為家長其實真係都要反省自己應唔應該咁沉唔住氣,同埋有好多嘢應該自己負責事先問清楚,咁大個人做嘢唔應該assume哂啲嘢。

老實講,我之前响Little Gym同個女開Birthday party,事先特別問清楚加時使唔使加錢,Little Gym就實牙實齒話每加半個鐘要加幾多幾多,冇你所講話「如果冇人就唔使加錢」。我哋計過OK所以加多半個鐘,毫無怨言,始終係幫個細路搞生日,開開心心最緊要,為咗一啲小事,喺細路面前嗌大交,細路大個只會凡事complain,不懂反思。香港人,尤其家長,好應該教自己仔女平心靜氣解決問題,而唔係吓吓一味鬧人,鬧到要叫差人,係咪?自己都唔以身作則,難怪啲細路細細個就已經識「只講人權,不懂義務」,呢啲唔係大人教,唔通個細路自己天生?家長呀,醒吓啦﹗

(後來再睇Little Gym嘅amphlet,原來裡面大大隻字寫得好清楚加時十五分鐘要加幾多錢,咁唔知你有冇睇張Pamphlet,再講,要驚動差人嚟,我估閣下當時都應該聲大夾惡,搞到人哋要叫差人,唔知我估得啱唔啱?)

我唔係話900蚊唔係錢,不過做人嘅嘢真係問多句好啲,問多啲,係醒啲嘛﹗
Myra_Myra 寫道:
Anyway, 本人亦在新世界The Little Gym 開過生日party. 本應開開心心, 但呢個 Walter, and this woman, possibly the 'owners' to this franchise, 想話要收additional charge to the original package price. 搞咗好耐, 最可憐就係個女, 開完party之後個幾鐘頭睇住幾個大人嗌交. 嗰兩個人又唔agree收錢, 又唔走得, 終於要塭警察到場了結. 總之好慘, 勞神 ,勞氣兼勞財! 佢哋正一倒自己米.

民房

本人女兒亦剛於The Little Gym舉行了生日會. 所有小朋友不知玩得幾開心. D staffs 亦好有禮貌及十分有耐心地同小朋友玩games. 所有家長都稱讚. 加時收費是一般公司都會. 我亦於事前詢問收費詳情. 本人之意見是1 1/2 小時真的不太足夠. 但加時之收費亦額貴. 因包場之費用已經不少. 真希望The Little Gym 生日會之package 能加長至2小時就Perfect la.

別墅

全個生日會需要幾$FOR 1.5 HRS AND 2 HRS?

民房

$2,400 including 15kids. Free of charge for adults. additional $120 for one extra kid. only for 1 1/2 hrs. I can't remember the actural charges for extend the time. you may check with them directly. But, the charges not including food and drinks. www.thelittlegym.com.hk

子爵府

thinthinrl,

請問係The Little Gym 攪生日會有咩特別地方.
食物好味 ?
場地有玩具玩 ?
有人帶玩集體遊戲?
地方很大? 最多可容納幾人?
價錢合理 ? 即係幾錢 ?

Thanks.

thinthinrl 寫道:
本人女兒亦剛於The Little Gym舉行了生日會. 所有小朋友不知玩得幾開心. D staffs 亦好有禮貌及十分有耐心地同小朋友玩games. 所有家長都稱讚. 加時收費是一般公司都會. 我亦於事前詢問收費詳情. 本人之意見是1 1/2 小時真的不太足夠. 但加時之收費亦額貴. 因包場之費用已經不少. 真希望The Little Gym 生日會之package 能加長至2小時就Perfect la.

民房

Hi Bestwish,

The little Gym之好處是地方大, 有3個職員帶領小朋友玩games, d games很好玩, 玩足1小時, 之後就食野及cut蛋糕. 食物及大人飲品餐具不包. $2,500包場for 15個小朋友, 每多1個加入$120.

子爵府

嘩, 係酒店開都唔使禁貴播.

大宅

但你喺酒店開,啲小朋友又冇咁大、又安全嘅地方玩喎,跌親都唔傷,好放心喎。

而且,酒店肯定唔會有成七個導師跟足啲小朋友玩Gym啩?小朋友一向鍾意走動,邊會唔雀躍?

生日會最緊要小朋友玩得開心,呢樣我就唔覺酒店可以做得比Little Gym好喇。

子爵府

我剛幫個女係YMCA攪完生日會.
雖然唔係酒店, 但都係function room.
地方都好大, d小朋友走來走去, 又玩集體遊戲, 佢地不知幾開心. 要交場佢地都唔想走, 我想大家玩嘅方式唔同.

你唔使禁hard sales 嘅. 都係大家比下意見姐.

等大家可以知多d.

littlefaith 寫道:
但你喺酒店開,啲小朋友又冇咁大、又安全嘅地方玩喎,跌親都唔傷,好放心喎。

而且,酒店肯定唔會有成七個導師跟足啲小朋友玩Gym啩?小朋友一向鍾意走動,邊會唔雀躍?

生日會最緊要小朋友玩得開心,呢樣我就唔覺酒店可以做得比Little Gym好喇。

大宅

咁又唔係hard sale,我又冇佣抽。

只不過真係覺得之前啲家長抹得Little Gym太黑(而嗰啲家長又係其身不正,教壞細路),同我親身經歷大有出入,不吐不快啫。

我都好同意你話大家玩法唔同,我哋啲細路都屬「超級活動型」,啲小朋友有Gym玩就開心到不得了,所以咪約埋班家長朋友一齊玩囉。

而Little Gym又真係唔係貴得好過份,如果我哋覺得物有所值,啲細路玩得開心,有乜所謂?
該用戶已被刪除

首頁

尾頁

跳至