在職全職

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

有無人在"絕情谷"返工?

該用戶已被刪除

Re: 有無人在"絕情谷"返工?

別墅

What's the cpmpany name ?
They are so crazy

別墅

What's the cpmpany name ?
They are so crazy

複式洋房

有呀, 我仲剛剛知道有bb, 都唔知掂捱! :-( :-(

大宅

2019勳章 好媽媽勳章

我放完產假返工第一日就接大信封. :-( :-(
佢絕, 我可以比佢更絕, 我去了同行另一公司. 佢地唔會好過 !

維維:new born 7.38lbs;6/OCT/07 33lbs 哥哥 : 6/OCT 55lbs

子爵府

2019勳章

放產假唔係唔可以立即炒的嗎 ?

大宅

YES, 係唔可以第一日炒, 但第二日就無問題.
所以我去了勞工處開FILE !
維維:new born 7.38lbs;6/OCT/07 33lbs 哥哥 : 6/OCT 55lbs

子爵府

2019勳章

LOOLOO 寫道:

o甘真係好賤,你做O左幾多年, 佢有無賠足?

別墅

以前既公司老闆全家成日用粗口罵人,我結婚時仲離譜,佢地話你間酒樓cheap 。 :-(
未結婚前日日ot到8:30 已經ot左4年 星期六明明1點放,係要係冇飯食做到3:00才可走 (星期一至五正常放工在6:00),更係啦,有啊媽煮飯做家務,結左婚要自己做,有時想7:30 or 8:00走,煮飯食(都係間唔中1-2次),佢地會叫你出街食咪仲好,我好想同佢地講,關你x事咩。有ot時間少左跟住佢地又話你冇心機返工(ot都無錢無假補比我),我同你ot算係一個有良心既責任,我一個人做3個人既野,因為公司d人走左,一直都無請d正常人,成日請part time,d人見到佢地咁粗口,做幾日又唔做。有一次我話比老闆知返夜校,要6:30走,佢又話去讀書,不如幫下我..... :-( 我好嬲...想死... 。請病假要用政府醫生紙 (不過我通常唔理佢),佢話你病到咁重,去睇醫院急診,好快有人救你。私家醫生既病假紙,可以買ge啦
好在我結婚一年之後,財政穩定左,因為之前結婚用了差不多10萬,跟住我就唔做,佢地有留住我,不過我受夠啦,未走之前,日日發老公皮四,每一個星期我不停推左老公好想既do do ,因為好累....我個腦根本未放工,好在我老公好好,好體諒我, ,但係想返以前好辛苦既工作及比老闆笑時畫面,有時都會好唔開心,我衣家唔會在以前既公司附近行街.....一切都係一場惡夢。 :-(
為自己的夢想而去想,到自己想到的地方,做自己想做的事。 因為你只有一次的人生及一次的機會去做這全部的事。

大宅

8 年, 有賠足!

bobo620 寫道:
[quote]
LOOLOO 寫道:

o甘真係好賤,你做O左幾多年, 佢有無賠足? [/quote]

子爵府

2019勳章

我現在返工都好唔開心O架, 有個變態的上司,
我有o左5 個月佢都要我上大陸查貨,
後來我O的同事幫我去, 真係無人性O架,
所以佢成30幾歲都無男朋友

首頁

尾頁

跳至