少年成長

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

外出冇廁所的情況下,點同小朋友小便呀?

例如搭緊車時, 行緊街時, 小朋友要求小便, 你地會點做呀? 請指教丫
雖然我們不能左右天氣 , 但是可以改變自己的心情 !

大宅

Re: 外出冇廁所的情況下,點同小朋友小便呀?

我囝囝細個時試過搭巴士既時候急, 巴士仲要係o係屯門公路, 好彩我有膠袋o係手袋(因為驚佢搭車會嘔), 咁叫佢係膠袋到小便.

王國長老

王國長老

如果小朋友唔太大4YRS 或以下, 我多數會帶定一條大大碼尿片以備不時之需.
(~'.'~)  (^.^ )*^-^*

男爵府

好媽媽勳章

我次次都會羅定幾個透明食物袋出街, 有時見有d公廁/廁所污糟就企埋一便去, 係巴士都無問題, 包好落車先掉囉, 記住羅定濕紙巾擦手呀. ^_* 不過係仔仔喎, 如果女女唔知點算呢??

大宅

我都係用膠袋, 方便

大宅

iron,
me too
IRON 寫道:
我次次都會羅定幾個透明食物袋出街, 有時見有d公廁/廁所污糟就企埋一便去, 係巴士都無問題, 包好落車先掉囉, 記住羅定濕紙巾擦手呀. ^_* 不過係仔仔喎, 如果女女唔知點算呢??

別墅

囝囝剛介咗日夜片, 我宜家會袋定個闊口有蓋膠樽以備佢不時之需 :mrgreen:

大宅

好媽媽勳章

原來你地都係帶定袋出街架...我都係啊..我仲以為只有我係咁做添
雖然我們不能左右天氣 , 但是可以改變自己的心情 !

大宅

女仔都用膠袋?work嗎?點兜呢? 我目前都係帶定條尿片褲出街!

公爵府

畀面勳章

我會帶多一套衫褲同學習褲出街

大宅

帶一個"吉"水樽

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

Debbie媽 寫道:
我會帶多一套衫褲同學習褲出街

Also a good idea...

翡翠宮

我通常都會攞定d尿片出街以防萬一的, 不過通常都會臨出門口前一定要佢地去左廁所先. 不過家陣佢地都係得個幾歲人仔就緊係可以用片片啦, 但到了大個, 我估都係一定要佢臨行前去一去廁所先, 而仔仔的話可以隨身帶定一個空樽比佢當尿壺用.

禁止訪問

子爵府

me tooo

I must bring plastic bag "for spare"
浩天靚媽 寫道:
[quote]
阿迅媽 寫道:
帶一個"吉"水樽

我都係,不過for boys only [/quote]

首頁

尾頁

跳至