基督家庭

跳至

伯爵府

wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 畀面勳章

請問你們會否天天與丈夫/妻子一起禱告?

通常係在咩時間會好d?
有咩方法可以keep住日日都一起祈禱?

男爵府

Re: 請問你們會否天天與丈夫/妻子一起禱告?

我和丈夫係臨瞓前一齊祈禱, 不過就唔係日日, 一個禮拜5次左右啦~~ 不過丈夫信主的年日比我短好多, 所以常常都係我主動要求/提出禱告事項, 我希望丈夫在禱告的事上主動d, 唔知有什麼方法呢?

複式洋房

我和丈夫都係臨瞓前一齊祈禱,有時我地會一齊靈修後祈禱,有時只會互相分享當日所遇到的事而祈禱,有時就為明天所要面對既事祈禱!我覺得一齊祈禱的好處係彼此互相在靈裏更了解,而且令我地同天父的關係更密切!而且我發覺我地如果日日都有keep住祈禱,我地好少為d芝麻綠豆的事吵架!另外我同丈夫有個開聲祈禱的規則,就係單數日子佢開聲,雙數日子我開聲!o甘咪唔洗話冇人開聲lor!

子爵府

:-P 我同老公都係晚晚一齊祈禱架.
單日係佢, 雙日係我.
但當然有需要時又唔會咁計啦~ (祈禱唔係公式嘛)

每晚咁樣一齊祈禱, 感覺真係好好.

伯爵府

wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 畀面勳章

我之前都係和丈夫臨瞓前一齊祈禱,但因通常都係佢沖完涼先,我沖完入房佢就訓左.
而家咪試下在大家沖涼前要祈禱先........但都唔係日日可以......點好.......?

子爵府

咁你唔提議同佢一齊祈禱?? 我臨訓只係同個女一齊祈禱咋! 因為我餅未信, 但佢都會聽住我地祈D 乜, 我講一句, 阿女又講一句...之後全家一齊阿們!! 佢都會叫爸爸阿們, 但太親密的原故, 我又好難開口講4律.... , 唯有係每個星期一齊返教會......相信神會安排一切.
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

別墅

兒童是世界上最快樂的人兒。

男爵府

2019勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

以前多D,而家好少.不過就算有佢都唔肯開聲.其實以前佢都試過開聲,但我一句都聽唔到,同佢講佢話天父聽到就得啦!

男爵府

preciousbb 寫道:
我和丈夫都係臨瞓前一齊祈禱,有時我地會一齊靈修後祈禱,有時只會互相分享當日所遇到的事而祈禱,有時就為明天所要面對既事祈禱!我覺得一齊祈禱的好處係彼此互相在靈裏更了解,而且令我地同天父的關係更密切!而且我發覺我地如果日日都有keep住祈禱,我地好少為d芝麻綠豆的事吵架!另外我同丈夫有個開聲祈禱的規則,就係單數日子佢開聲,雙數日子我開聲!o甘咪唔洗話冇人開聲lor!

複式洋房

prettywife,
hi!我見你已pregnant 38 weeks 6 days,o甘咪同我一樣,你預產期係咪31/7?我第一胎所以好緊張呀!

跳至