少年成長

跳至

大宅

送什麼紀念禮物給老師!

幼稚園畢業,想送份gift to 老師,有咩提議!
我有兩個女 大女Vanessa好生性 細女Venus好生肉

男爵府

好媽媽勳章

Re: 送什麼紀念禮物給老師!

我每次都係去body shop, 一來實有用, 二來多係天然物質, 三來美國牌子多人識(特別係外籍老師), 我會每個老師既禮物都一樣, 佢地一齊拆都唔覺大細超. ^_*

翡翠宮

body shop買沖涼用品呀? 好似同讀書無咩關係喎 ?-(

男爵府

好媽媽勳章

送俾老師要同讀書有關係既咩?? (真係唔知喎)......我上次真係送左香桃沐浴液, 今次就果味潤唇膏. ^_&

洋房

其實我就覺得除了街買的物件外 還可加一件由小朋友親手做的紀念品 這樣才是天下獨一無二的禮品 老師一定很歡喜

大宅

我在泥膠店到訂咗2個感謝老師的公仔,然後我會印一張感謝咭一齊送給老師。
我另外訂咗個畢業公仔給我個女!好可愛呀!

複式洋房

rmvv8888

有無樣可以睇到 ?

Joanna Ma Ma

大宅

我呢幾日都係諗緊送咩比個囝D老師.
都有諗過送body shop,因為都係女人嘢,多數都啱.
但係又好似唔係太夠心思,所以今晚諗到送保溫杯,
等佢轉堂時可以用嚟飲吓水,又比較實用.
不過頭先見到有媽咪話應該每份都一樣,唔好大細超,
又好有道理,但個個送保溫杯唔平呢!
另外,想買D謝師咭送比佢哋,點知搵咗好多舖頭同書局
都係無!!!

大宅

今日己經送咗比老師,佢好開心好感動。

Joanna媽媽,
唔好意思!無相睇!

大宅

貓公主 ,

我喺書店買有顏色的信封,然後自己打一段文字印在彩色紙上入落信封裡送給老師。

別墅

chocalate

大宅

我同小朋友用ikea買ge淨色相架,將lego / 玻璃珠貼上去,相架內放一張老師同小朋友一齊映ge相,幾sweet ga。

大宅

Body Shop 是英國牌子吧!
不過好似沒什麼紀念價值.
我想, 將bb同老師的相做成thank you card la.
又容易收藏. 又有心思.
我想, 如果老師有愛心的, 一定好感動.
(我阿姨都有keep住已前(二十多年前)d學生送的紀念card or 信)
而且又可教小朋友尊敬老師.

大宅

TST YMCA 有好多精美小擺設O岩送比老師架~! 價錢又唔貴~! 我就買左個心形水晶玻璃小擺設, 內有一朵小玫瑰和一句問候語, 我簡左果句問候語大概係"God loves you as I do for you"~? 大約$100蚊左右~! 老師話好靚~! 好鍾意呀~!
[img align=left]http://skins.hotbar.com/skins/mailskins/img/Mice__/Mice__Drawing_prv.gif[/img] 不忍用杖打兒子的, 是恨惡他; 疼愛兒子的, 隨時管教~! ~ <箴言>

跳至
熱門主題