在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

大宅

原帖由 qc1220 於 11-1-5 15:50 發表

clerk 文員, 搵$6000-都唔出奇呀. 奇在你話會有9,000. 你幾多年無搵工呀?

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

都要睇番樓主的學歷及工作經驗了...

複式洋房

唔係呀 . 好多工都比得起 9K喎 .

如果普通 CLERK 仔, 梗唔會有 9K 咁多啦 .

但你能用英文回覆客戶E-MAIL , 普通英文/普話對答 . 可以獨立跟單 , 有 3-4 年工作經驗. 肯 OT . 就算年過 40 , 都仲可以揾到播 .

如果無 , 搵到 7.5K 都已經好好, 一路做一路進修 , 克苦耐勞 , 老闆見到, 一年後就會有嫁啦.

等待驗證會員

真係要好睇你做開咩clerk?同埋學歷、經驗...

大宅

我都成3年無揾工喇! 之前份工揾開萬幾的, 不過要輪班同埋人事好複雜頂唔順, 而家想趁後生, 揾份時間揾定D, 方便湊囡. 我見過D工, 好似最高先比得$8500, 唉~

原帖由 SYSTEM1234 於 11-1-5 19:01 發表

clerk 文員, 搵$6000-都唔出奇呀. 奇在你話會有9,000. 你幾多年無搵工呀?

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

無計,好多公司都可以用唔高的月薪,請到d學歷高,又後生的做文員...

原帖由 qc1220 於 11-1-5 23:35 發表
我都成3年無揾工喇! 之前份工揾開萬幾的, 不過要輪班同埋人事好複雜頂唔順, 而家想趁後生, 揾份時間揾定D, 方便湊囡. 我見過D工, 好似最高先比得$8500, 唉~

...

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

$9000 咁高, 有 $7.5k 已經好好啦
hello hello ~~

水晶宮

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

睇你搵邊類clerk 喎!!
有好多根本俾唔起9k 去請個clerk ga 喇!!
d 公司通常出6-8k 去請人, 要求係f7 以上, 要咩咩文憑,幾多年經驗, 但一樣真係以呢個人工請到人!!

所以唔係份份clerk 都有ga!! 我自己做咁多年喇(無停過咁做文職, 都仲係搵到8.5k 咋陰公~~)
不過算啦, 自己要求唔高為求搵到份返5日, 準時收工唔ot 唔多野做o既工, 真係算好好!!

侯爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

睇下咩野CLERK喎...

General clerk $6500大把人肯做。

Account clerk 有經驗既OVER 10K 會有。

禁止訪問

大宅

聽你地甘講, 真係有D後悔辭左之前份工, 但唸返又真係系果度做得好唔開心, 之前間公司年年有人工架, 生意好好, 我仲唸住出面都唔差得去邊, 唉~~~

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我7K。。。但唔洗OT,同事好!
緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

雲母殿

樓主,你都識講,之前份工做得好唔開心,所以才以辭職,咁就根本唔需要後悔...以我自己為例,我寧願揾一份人工唔高,但真係做得開心的工作...有了小朋友後,但求可以準時返放工便算了...你可以話我無咩大志...但我真係想做人開心一D呀...

原帖由 qc1220 於 11-1-6 18:09 發表
聽你地甘講, 真係有D後悔辭左之前份工, 但唸返又真係系果度做得好唔開心, 之前間公司年年有人工架, 生意好好, 我仲唸住出面都唔差得去邊, 唉~~~ ...

侯爵府

我 都 同 意 如 果 份 工 $8000 可以長短周或5日 我都願,,有左小朋友都想多d時間陪佢

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

我都係得8k之嘛
好既係公司有好多津貼

男爵府

畀面勳章

原帖由 SYSTEM1234 於 11-1-5 19:01 發表

唔係呀 .我 公司普通 CLERK, 中5 要求有 10k ga! 

雲母殿

咁有冇空缺介紹下比樓主呀??
原帖由 CD_BB 於 11-1-7 13:11 發表

唔係呀 .我 公司普通 CLERK, 中5 要求有 10k ga! 

侯爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

GENERAL CLEAK都有10K, 我公司都俾唔到, JUNIOR TECHNICIAN都係10K咋!

複式洋房

Yes, its hard to find job and change job.

My salary forzen for 5 years, no bonus, no double pay... so poor. At least I have stable job!

首頁

尾頁

跳至