婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我五月中生完到e家, 十一月中開始有月經, 十二月都黎過, 早幾日開始唔知點解又有小量血, 兩日後開始多, 到e家前後有一個星期了, 係鮮紅色的, 但流量就無月經咁多, 但都唔係少, 一定要用日用衛生巾, 護墊一定唔夠, 無經痛, 我相信唔係月經...但又唔知係咩, 唔知會唔會有機會係惡露未清呢, 唸緊好唔好去睇醫生, 請問大家有無類似經驗可以指教下呢??

男爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

無理由你惡露,我想是月經,月經都來過又點會有惡露。擔心的去看婦科。

原帖由 LuckyFish 於 11-1-6 14:55 發表
我五月中生完到e家, 十一月中開始有月經, 十二月都黎過, 早幾日開始唔知點解又有小量血, 兩日後開始多, 到e家前後有一個星期了, 係鮮紅色的, 但流量就無月經咁多, 但都唔係少, 一定要用日用衛生巾, 護墊一定唔夠, 無 ...

男爵府

唔該晒~

複式洋房

回覆 3# LuckyFish 的文章

妳5月生完應該7月就會正常有月經的了,除非bb食母乳.通常惡露在6個星期內完全流干淨,如果妳現在這種情況,妳最好去看婦科或返去健康院告知醫生知.

複式洋房

會不會是有孕?? 有血可能是作小產, 我自己就中了招, 成日以為是經期亂了, 到bb十三周先發覺有咗, 簡直是晴天霹靂, 跟住仲要攪了好耐先解決個問題, 所以妳都係快些去見醫生了!!

首頁

尾頁

跳至