懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

OSCAR 問題

我想去做oscar,
請問是否係11week-13week內做就可以??
是否照肚就得?? I MEAN唔洗照陰道...

book威院, 有冇人知要點做? 會stay係威院幾耐? 是否即日知report?? 仲有, 是否醫生同我照?? 是否醫生解釋報告? 是否真的付出$950就可以?

如果book仁安, 又係...... 會stay係威院幾耐? 是否即日知report?? 我見有媽咪話千幾蚊, 咁係千幾呢???

如果book私家醫生, 好似TST東英有...... 有無人知幾錢?? 好耐之前見有個FATHER POST話最於埋單成幾千蚊 ..... 是否真係咁貴???

仲有呀~ 我見有D媽咪話順便影埋3D相.....
我想知是否威院/仁安都有咁既服務??
洗唔洗加錢先有???

大宅

Re: OSCAR 問題

1) 請問是否係11week-13week內做就可以?
係.

2) 是否照肚就得?? I MEAN唔洗照陰道
只照肚同抽血.

3) book威院, 有冇人知要點做?
打電話book.

4) 會stay係威院幾耐?
兩三個鐘左右.

5) 是否即日知report??
你可以等埋先走都得. 約一小時.

6) 是否醫生同我照??
係醫生照. 姑娘抽血.

7) 是否醫生解釋報告?
我係姑娘解釋. 話你知低危定高危.

8) 是否真的付出$950就可以?
我上年係$950.

9) 仲有呀~ 我見有D媽咪話順便影埋3D相.....
威院無.

大宅

1) 請問是否係11week-13week內做就可以?
係.

2) 是否照肚就得?? I MEAN唔洗照陰道
只照肚同抽血.

3) book威院, 有冇人知要點做?
打電話 or 上網 book

4) 會stay係威院幾耐? 是否即日知report??
你可以等埋都得,否則於下午電話通知,全個過程要around 2.5 hrs (連check report)。

5) 是否醫生同我照??
係醫生照,姑娘抽血。

7) 是否醫生解釋報告?
我都係姑娘解釋, 話你知低危定高危。

8) 是否真的付出$950就可以?
$950.

9) 仲有呀~ 我見有D媽咪話順便影埋3D相.....
我係威院有照3D,但吾知點解可以!

]

洋房

東英同仁安都係睇Dr.Sin的, 但去東英會平d, $1100, 去仁安好似係$1400左右, I'm not sure. Coz 我係去仁好好安的, 但抽血result 要等一天.
Oscar Test 好簡單, 照Ultrasound度頸皮and 抽血.

禁止訪問

複式洋房

genius & 姿姿,
我想問下你地,如果去仁安做oscar,是否都是半日就可以,但結果就要第二日先知??

大宅

姿姿 寫道:
我之前到政府做是不用錢的,但在仁安做要1500.第日知結果.重有好多張相比你.

姿姿,
我諗你係講抽羊胎水, 政府無得做oscar喎........

大宅

genius 寫道:
東英同仁安都係睇Dr.Sin的, 但去東英會平d, $1100, 去仁安好似係$1400左右, I'm not sure. Coz 我係去仁好好安的, 但抽血result 要等一天.
Oscar Test 好簡單, 照Ultrasound度頸皮and 抽血.

genius,
點解東英平過仁安既?????really???? ?-(

複式洋房

聽聞其他費用應該係仁安收, 如登記費, 行政費等等!

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

東區醫院係唔收費 (即係免費), 不過, 就一定要提供到香港東既地址才會接受登記既. 而報告唔係既時知, 要係抽埋血之後, 即17-18周左右, 你會有 result.

禁止訪問

大宅

但係如果我子宮後屈, 是否要從陰道度照呀 ?
有無人知, 因我book 左 DR SIN 照 OSCAR, 我怕
好 ><.......            

大宅

有無人知, 因我book 左 DR SIN 照 OSCAR, 我怕
好 ><.......            

大宅

好 ><.......            

洋房

celinapang 寫道:
好 ><.......            

我都係子宮後屈,到11-13週時已經可以唔使照陰道已經可以照到BB啦!!唔使驚!!

洋房

Basically, 半日一定得, but 要視乎your bb, if 佢乖,dr. sin 睇得清楚, ok , 但睇唔清要翻照, 就可能要whole day, or the second day再照, if second day 翻照, 多$200.

禁止訪問

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至