跳至

首頁

尾頁

別墅

Re: 嬰兒游泳---健康從小開始!!我BB自出院開始就在家游水啦!如家各項發育都唔錯呢!

我都想知妳們帶bb游水的情況.
我前幾日帶bb游水(bb3個半月), 大約係水20分鐘, 上水後即刻除泳衣用大毛巾包住, 總兩公婆抱住bb輪流換衫,再第一時間沖出會所返ok沖熱水涼, 避免bb係泠氣地方涷親.
之前看到有的媽媽話帶b游水後有肺炎, 有的發燒.所以有點擔心.
?-(

別墅

Re: 嬰兒游泳---健康從小開始!!我BB自出院開始就在家游水啦!如家各項發育都唔錯呢!

patpatpingu
講起呢樣, 我好yu呀! 個次印印問我要唔要著尿片, 我覺得洗物著啊,gao笑嗟, 咪當笑話開topic上來分享,點知的阿媽話有游水尿片,我真係yu到極啦.
不過我事後同的幾歲小朋友媽媽傾開,原來她們起初又好似我咁認為唔洗,真係好多媽媽唔知0家.
不過, 我昨日去葯房,屈臣,萬寧, 都無bb游水尿片wo :cry: :cry:

別墅

嘩, bb咁叻就好啦!!!
好似有防水泳褲?? ?-(

別墅

妳們買到游水尿片或防水泳褲未?我找唔到啊! :-(

別墅

收到, thk !

首頁

尾頁

跳至