自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

回復 39# carrie_1102 的帖子

佢地真係好小朋友喎.......咁唔忿氣咪比番封信公司兼唔好做囉。

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

嘩~~~咁都得.
一家人,最緊要開心,快樂~~~老公,收入大增~~~

子爵府

佢哋咁鍾意公開自己d火羅嘅出黎, 你咪影咗post出黎比大家睇下囉, 然後再黎facebook分享, 哈哈... 送佢哋一程!

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

樓主公司應該用 d 四面密封既糧單, 好似銀行密碼果種, 果 d 拆左一定會知....想痴都痴唔返...

你公司 d 同事真係好小朋友, 唔好理佢地.....佢地再係咁既態度, 真係俾人炒都似...

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

樓主果間咩公司黎架, D SALES咁低B夾幼稚既

PS: 佢地係唔係唔妥你好耐架喇, 呢D行為博炒咁WO

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

原帖由 carrie_1102 於 11-1-21 22:25 發表

係呀..我阿姐都同佢地講...你地一句唔小心,分分鐘坐監都唔知咩事~佢地就勁驚囉~~
報警拉佢地就唔需要喇~但係公司都諗緊其他方法比糧單我地...希望以後都唔會再發生呢D事!! ...

雖然係hr 既派單係有問題, 好彩你阿姐都夠膽講出黎, 同埋企響你果邊.

伯爵府

原帖由 BeautyPinky 於 11-1-23 20:14 發表
佢哋咁鍾意公開自己d火羅嘅出黎, 你咪影咗post出黎比大家睇下囉, 然後再黎facebook分享, 哈哈... 送佢哋一程!

哈哈..我唔做呢d野喇~佢地要小朋友,我冇理由要陪佢地一齊癲!!冇腦既人先會出埋d咁既野..:;pppp: :;pppp:

伯爵府

原帖由 irene_mcmug 於 11-1-23 22:06 發表
樓主果間咩公司黎架, D SALES咁低B夾幼稚既

PS: 佢地係唔係唔妥你好耐架喇, 呢D行為博炒咁WO

係有其中一個同事嚮度搞鬼..依家佢地知道果個人搞事..我地幾個諗住唔show佢~佢擺到明就係博炒..今日仲要no show..夠膽死探我口風..睇下公司可唔可以比佢提早走(雙方協議)..但佢果日收warning letter仲懶型話做到月尾先走...仲白痴到嚮封辭職信度打"i don't need reference letter from such a company"囉~已經問左阿姐..佢話佢搞到我地d人手亂晒..仲想諗到咁完滿..no way囉~~

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原帖由 carrie_1102 於 11-1-21 18:32 發表
我超唔開心+超嬲...我發現我公司既同事拆我張糧單睇同埋討論我比佢地多幾多$!!!
我覺得糧單係好私癮既野...唔應該比人拆!!
我更加冇諗過佢地會嚮我放假果陣偷偷拆完扮冇野"痴"返好去...
佢地係細我一個grade既同事.. ...
同除人條褲黎睇有咩分別 ? chi gun:;pppp:

港英餘孽生活態度~係咁牛精架喇~點吖

禁止訪問

大宅

你個同事好白痴仔呀~

水晶宮

你公司都比左warning佢,佢地嬲咪由得佢地囉.
我強烈建議你再向阿姐投訴佢地既態度.
呢D人,炒咪炒囉.
炒左請番個新人,可能仲夾得開心D.

伯爵府

其實樓主俾人用粗口罵,又貼晒粗口warning letter,可以告對方精神虐待。

俾我會影低相,拍埋video/keep cctv record,唔一定要去告,但可以留底備用。

博炒係個同事既事,佢博炒而影響到你就可以向佢追究,唔係一句辭職就可一了百了。

呢個搞事者處理得好,你既同事都唔會再敢玩野。

水晶宮

用部手機影低佢,立即send比HR同你阿姐睇.
哈,唔知你阿姐會點睇呢?

原帖由 carrie_1102 於 11-1-23 01:27 發表
今日返到公司好想大笑...佢地竟然貼左公司出果張warning letters嚮倉...仲要封信上面寫晒粗口...特登比我睇到~~但係我冇嬲,淨係覺得佢地好小朋友!:;pppp: :;pppp: :;pppp: ...

珍珠宮

好媽媽勳章

其實你可以報警,因為佢地已侵犯了人地私隱.唔搞大件事d人係唔會驚.非常質成你舉報佢地.

侯爵府

畀面勳章

呢o的人冇用架啦,
炒晒佢地啦...

大宅

好離譜喎, 出黎做野仲咁小朋友...

不過樓主唔洗嬲囉, 最緊要上面知道咩事同埋企你嗰邊. 其他野當睇戲咁睇佢地介會玩咩野.

男爵府

育兒性格勳章

完全係小學生行為
如果你看到面前的陰影,別怕,那是因為你的背後有陽光!

地球是運動的,一個人不會永遠處在倒楣的位置。

人不能太方,也不能太圓,一個是會傷人一個是會讓人遠離你,因此人要橢圓!

別再用0.5的思維管理這個2.0的世界了!

[強國]搞笑+發人深省的句子
http://forum5.hkgolden.com/view.aspx?type=EP&message=2706370&highlight_id=0&page=1

男爵府

HR 又係,就咁放底都得?我地公司糧單,由亞頭派,要親自initial簽收。第二日無返, 去搵返亞頭簽收返。

我自知小氣, 所以同級同事揚張糧單出黎, 我都擰開, 唔望。費事自己唔開心。

所以你班同事真係底能。見你高過佢地, 佢地自已攞黎唔開心。 況且你都話級數唔同, 唔通佢地以為自己份糧會多過老細?

男爵府

I will yell at her and ask her what is your problem !!! You'd better keep all your belongings safe.

首頁

尾頁

跳至