跳至
[澳門] 38度2呀~~

伯爵府

38度2呀~~

昨日澳門下午二點幾時,有三十八度二的高溫呀,簡直係熱死人呀~~~~~~~~~~~~~~怪不得自己出去時,好似入在蒸爐到咁熱啦~

複式洋房

Re: 38度2呀~~

好似都未試過咁熱,簡直唔想出街,開住個冷氣,好舒服呀..

別墅

熱到飛起,一返屋企便攞住支雪條食先頂得順,但係聽朋友講香港昨晚行雷閃電. :mrgreen:

侯爵府

pinky
比你個topic嚇親, 以為小朋友發燒tim

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

係啦..依家熱死人..日日都咁熱...想死>_<

侯爵府

nie nie都好耐冇去過park啦...... :-(

珊瑚宮

駿駿都好耐冇去啦..咁鬼熱..夜就多蚊..而且都係熱...

別墅

月希 寫道:
駿駿都好耐冇去啦..咁鬼熱..夜就多蚊..而且都係熱...

月希~
駿駿易唔易比蚊針呀,我個囡成日比D蚊針到"重"晒,貼咗蚊貼都針到.. :-(

珊瑚宮

hoyee..平時我都會同佢噴蚊怕水..so都唔多蚊針..不過早2日..係屋企比蚊針過..到依家都未消>_<...

近期d蚊好惡丫..

別墅

月希~
我又怕日日返學嘖蚊水,對D皮膚有害,有一次同佢去玩MACAU TOWER 個吹氣滑梯,有個媽咪問我個囡成手紅"重",皮膚係咪生野,比佢激死!!

侯爵府

我囡囡都好"野"蚊架, 最勁個次一晚咬左10幾粒~~ :-( :-( :-( :-( :-(

珊瑚宮

hoyee...返學我又冇噴喎...係去公園先噴

gina...你冇用蚊香咩?

侯爵府

月希
冇呀, 我唔鐘意個陣味~~~

別墅

今日同妹豬睇醫生,佢喉嚨發炎呀,我話佢好彩無發燒,點知個醫生話呢幾日咁熱,成38度,個個bb一出街就發晒燒~

珊瑚宮

gina...電蚊香冇味架喎...

maymay...唔好話小朋友啦..大人都發燒啦..一出街好似係個火爐度咁

別墅

今日出街睇醫生....搭bus返屋企果時差d暈左係車度....
個人吽吽下咁....結果唔見左4件衫.....落車唔記得拎>.<
岩岩先買未著過架....... :-( :-(

伯爵府

哎~原來今日仲熱呀,最熱去到三十九度,卦不得會暈囉~

侯爵府

月希
可能因為我有哮喘, 對味道好sensitive架, 有一次用過, 我條氣就唔順啦~~ (姐係哮喘呀 )

珊瑚宮

盈盈ma..乜咁唔小心丫?不過天氣太熱真係好辛苦..個人都炆d架..

gina...唔係有d用電既...係完全冇味..好似係發出d只有蚊聽到既聲音去驅蚊

侯爵府

月希
有次睇電視有個專家話個d冇用架, 因為個d音波只係對一d蚊有用(就算有用), 所以佢都建議唔好買~~

跳至