單親天地

跳至

首頁

尾頁

民房

不知怎樣解決

我老公一句說話都沒有留低就離閞我,(因他突然間爆血管)
我心情難以形容 ,太突然,很難接受,未來日子不知怎樣過,我的兒子只有2歲半,就沒有爸爸,所有事情都要我一個人去面對解決, 現在我很煩,因我要供樓,兒子又要讀書,開支很大,最大問題要解決層樓,不知道將層樓賣或租好,如果賣我又不捨得,如出租又擔心收不到租金 ,希望大家可給我一些意見?我份工又做得不開心,因我老公同我是同一間公司工作,返到公司經常想起他不知到還在不在這裹工作好!

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Re: 不知怎樣解決

我覺得你唔好避開呢個問題, 你要好好咁面對, 因為你仲有個仔要養, 我好明白你而家既心情, 若果你有須要可以搵社工幫下你或同你信得過既人傾下啦, 我希望你會堅強,

[img][/img][img align=left

大宅

我都建議你搵人傾

複式洋房

找朋友 或 社工

大宅

唔好傷心住啦~
你咁傷心你仔仔見到都唔開心啦~
不如你搵社工傾下啦~

子爵府

唔好咁擔心..心急同傷心..你仔仔見到你咁樣..佢會好心痛同唔開心架!!
凡事都有解決方法..心急係無用..冷靜下諗下可能會諗到~~
其實你老公只係肉體上離開左你同仔仔..但佢個心仍然與你地兩個同在架..佢一定會幫你..守護住你地兩個架..加油..唔好放棄呀
世家才俊凌宵揚,然諾有禮人敬仰。 多謝Joycelyn 贈予的詩

複式洋房

你要堅強
你老公會係你心入面支持你
愛與包容 良性互動 理性分析 多角度思考 感謝偉大的媽媽 媽咪我愛你-3-~袋錶與神兵-.-"~

民房

我有搵過醫院社工,話我有層樓,又有工作,不能幫我,
我很擔心, :-( :-( :-( 我完本有一個美好家庭,現在已破碎了)點解不幸事情會發生在我身上.

子爵府

唔好咁唔開心..咁對你同仔仔都唔好架!!~~
人命就係咁架啦..但你要相信一樣野..就係你自己係有能力去解決..或者依一刻你會感到好無助..但無咩係唔得!!
唔開心就上黎同我地傾啦..咁你會舒服d 架!!
世家才俊凌宵揚,然諾有禮人敬仰。 多謝Joycelyn 贈予的詩

大宅

lokchung,
想問你層樓有冇買保險架(呢隻保險係如果其中一方突然去世, 你層樓就唔須要再供了, 而你亦可以繼續住), 而我自己就有買, 不過保費係貴d............記住要振作呀, 唔好放棄呀, 仲有仔仔&你既家人支持你架, 加油呀!!!!!!!!!!!!!!
LOKCHUNG168 寫道:
我老公一句說話都沒有留低就離閞我,(因他突然間爆血管)
我心情難以形容 ,太突然,很難接受,未來日子不知怎樣過,我的兒子只有2歲半,就沒有爸爸,所有事情都要我一個人去面對解決, 現在我很煩,因我要供樓,兒子又要讀書,開支很大,最大問題要解決層樓,不知道將層樓賣或租好,如果賣我又不捨得,如出租又擔心收不到租金 ,希望大家可給我一些意見?我份工又做得不開心,因我老公同我是同一間公司工作,返到公司經常想起他不知到還在不在這裹工作好!

大宅

希望在明天, 凡事都有解決方法, never give up, 每個人都有好或者唔好的際遇, 有人會比你更差, 努力向前看, 加油!!

民房

Kobema:
好多謝你地關心我,支持我!我層樓前兩年有買保險,後來取消左,我會靠自己,唔會放棄,仔仔係我精神支柱.
THANKS

男爵府

我唔知應該講咩好...但你一定要努力~加油~~
有咩上黎搵人傾丫...E 道都有D係好好人架~

首頁

尾頁

跳至