美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

係啊,試到成屋都係產品!但無辦法,唔試又唔知!mimiboo,你用邊隻牌子ok啊?

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

原帖由 froggietad 於 11-2-5 20:07 發表
係啊,試到成屋都係產品!但無辦法,唔試又唔知!mimiboo,你用邊隻牌子ok啊?

係呀,,慘
我用forever living 膠乳就ok.,成日敷
BIODERMA我用mask ,toner 都ok
avene 就唔得,

複式洋房

我以前都用左avene一段長時間,但後來都係唔得!可能D化學防腐野令我敏感。

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

原帖由 froggietad 於 11-2-5 20:31 發表
我以前都用左avene一段長時間,但後來都係唔得!可能D化學防腐野令我敏感。

原來你都用過呢隻
FANCL 又係更加唔得
你而加用咩

複式洋房

係啊,fancl 我都唔得!

而家用緊mambino搽身(我身都有時會痕同敏感),duchess marden(天然玫瑰牌子)搽面。之前夏天用juice beauty 都ok,但冬天唔夠潤。如果起敏感時就搽physiogel AI.

有bkmom話mambino隻face oil 幾好幾潤,所以遲D都想試下。

你有無用防晒?我試過好多都起敏感。

珍珠宮

mambino 咩黎
未聽過..咩樣

大宅

抗敏退紅霜,塗錯唔o岩既護膚品又得,天氣轉敏感又得,去完針清又得

複式洋房

回復 26# mimibooo 的帖子

mambino 係隻for pregnant mommy 的skin care。係天然有機,我而家用緊支潤膚油,同防肚紋膏。用左就無再需要用其他body lotion。好夠潤,同無令我起敏感 (這點最重要!)。

大宅

咁實在講緊咩牌呢?

原帖由 霍太 於 11-2-5 22:32 發表
抗敏退紅霜,塗錯唔o岩既護膚品又得,天氣轉敏感又得,去完針清又得

珍珠宮

原帖由 froggietad 於 11-2-5 22:49 發表
mambino 係隻for pregnant mommy 的skin care。係天然有機,我而家用緊支潤膚油,同防肚紋膏。用左就無再需要用其他body lotion。好夠潤,同無令我起敏感 (這點最重要!)。 ...

OIC
我都怕用油,好似好油禁
LOTION 搽手面.腳都OK
幾錢左右 ?
好似好多用途

大宅

我係YAHOO買的,係D美容院用既

複式洋房

mimiboo,唔好意思,唔知係唔我講得唔好,我而家其實係用緊mambino 隻潤膚油,如果你怕用油,可能唔係gum好。不過,我以前都怕用油,但lee隻幾容易吸收,如果個身有小小wet仲吸得快!可能係草本做的油,所以無話有層野留響皮膚上面。一支係$270.

你用的forever living 膠乳係邊到買?係mask or cream?

珍珠宮

原帖由 froggietad 於 11-2-6 10:20 發表
mimiboo,唔好意思,唔知係唔我講得唔好,我而家其實係用緊mambino 隻潤膚油,如果你怕用油,可能唔係gum好。不過,我以前都怕用油,但lee隻幾容易吸收,如果個身有小小wet仲吸得快!可能係草本做的油,所以無話有層野留響皮膚上面。一支 ...

唔緊要

有朋友以前叫我用bb油.我都頂唔順
我pm 比你..

膠乳係jelly 黎 85 支

大宅

我係極度敏感皮膚...由細到大都係敏感底...
真係好煩...
夏天皮膚冇咁脆弱都尚可接受...
頂多都係泛紅...
但今個冬天非常難捱....時不時成塊面又紅又痕
我仲要本身皮膚好乾...同埋之前搽過類固醇令皮膚變薄左..
最慘係會起一撻撻蚊"難"...年初1,2,3紅腫到根本唔見得人
直頭係會痛...今日先開始好轉

而家我既護膚品一定唔可以太多化學野
已經冇用街上買到既產品...
全部都係美容院牌子...
算係比較天然d...唔放得好耐
carole franck -> 凍既時候用最岩!!
佢隻皇牌降紅精華我覺得幾好...降紅效果OK!
仲有Matis, Babor, Catalyst
同埋我耐唔時會做facial...皮膚會穩定好多
仲有一定一定唔可以捱夜....

複式洋房

用physilgel ai cream

複式洋房

thanks mimibooo.

珍珠宮

原帖由 froggietad 於 11-2-6 22:18 發表
thanks mimibooo.

OK AR

我都想試下美容院0的mask
唔知邊隻好呢

珍珠宮

原帖由 joeysiu 於 11-2-6 17:45 發表
我係極度敏感皮膚...由細到大都係敏感底...
真係好煩...
夏天皮膚冇咁脆弱都尚可接受...
頂多都係泛紅...
但今個冬天非常難捱....時不時成塊面又紅又痕
我仲要本身皮膚好乾...同埋之前搽過類固醇令皮膚變薄左..
最慘 ...

有冇好介紹呀

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至