嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

別墅

各位媽咪好:

呀女在讀緊k1 , 之前都唔算易病, 但一反學, 已有兩次胹炎, 而家雖然好反, 但久唔久有病.

佢每次病都係有發燒.
唔會好似人地d小朋友先咳or 傷風, 可能才先燒.
每次都一定有燒+cought or running nose come together.

衣家又燒+咳.

其實之前都久唔久比佢吃保嬰丹, 有吃維他c.

請問你們有沒有其他保健東西可介紹?
東蟲草??? 或 others

謝謝你們!
Debby

伯爵府

我比隻bee食manuka honey, 蜂膠同司x脫, 打埋流感針, 一星期煲兩次湯+一次魚湯, 又可能上年返n班病得多 , 抗體多左, 今年轉左間人少D o既學校, 今年(touchwood)似乎情況好DD.

但係均衡飲食+運動+睡眠充足最緊要...

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

你會唔會為咗怕佢病,所以一直都係將佢啲日常用品都會可以蒸既就蒸,唔可以蒸既就用消毒葯水消毒?

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

中醫教多D帶小朋友去公園曬太陽,比佢跑跑跳跳出多D汗

別墅

你地好

我本身只係蒸幻樽, 其他都冇蒸.

而家佢又有肺炎啦!

有沒有媽咪幫下我!!!!!
Debby

大宅

好媽媽勳章

我覺得令仔女有強健身體好過食保健產品囉.

放假帶囡囡去公園玩下曬下太陽, 作息定時, 飲食均衡, 煲啲有益湯水俾佢飲就ok啦. 另外, 你個女讀k1即係夠3歲啦, 奶樽可以唔駛蒸ga la!

大宅

畀面勳章

我囝囝2.5歲,呢半年都係2-3星期病一次,發燒流鼻涕。D老師成日叫我搞好佢身體,你估我唔想咩,真係唔知點搞嘛.... 好煩呀...

首頁

尾頁

跳至