自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

水晶宮

熱血金章

佢果個只係模擬見工,唔係真的!

最搞鬼人地約佢中環恆生總行等,佢就死都要地鐵站內恆生等,原因係唔識去。。。。。

俾著我係請人果個,一聽到潮語就叮得啦。

hea下噃,何謂hea?
用坐吓唔係會好聽啲啲咩?

公爵府

不如揾人的佢去上D社交技巧溝通/見工面試課程仲好啦! 如果唔係唔知我哋要養佢養到幾時喎!

禁止訪問

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

大宅

父母的警鐘................

大宅

正一大食懶,要佢做就多多藉口

大宅

自己唔檢討,又賴社會ge 錯,讀書有幾叻都無用,個人德行差.以為話俾人知博同情,點知俾人插爆,醜.影衰父母學校,簡直無腦:;pppp: :;pppp: :;pppp:

大宅

睇完覺得佢好白痴, 正高分低能, 話d工無謂, 咁佢又去見...
吃不到的葡萄是酸的, 模擬面試已經睇到佢係幾咁低能,優勝之處係有張中大既cert, so wt?? 得閒果陣o係商場流連, 咁白痴都答得出, 梗係話自己去liab 呀...自我進修呀果d啦...真係超白痴囉!!
醉心於 - 蝶古巴特拼貼 、黏土、 等 手工藝

decoupage 是一種活用專用紙及餐巾剪裁技法,
拼貼出既復古又新潮的傢具、雜貨,
把一切平平無奇的事物改裝。

有興趣可以大家一起分享~~ ^^

男爵府

好心痛啊!!!我地d納稅人平時死慳死抵,養埋呢d廢柴,唔怪得攞綜援d人咁乞人憎

禁止訪問

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 我想生三個 於 11-2-15 10:45 發表
我自己覺得,好多搞科研d人都係甘,脾氣怪怪地,但本身好有才華。所以,呢類人唔適合投身社會,只適合關埋係實驗室研究又或者俾人研究:D

蘋果呢鋪擺明落井下石,擺人上枱,無俾機會呢個後生仔,佢已經好慘,無謂踩多兩腳啦大家!:igive ...

開頭你講得好正經, 我都好同意, 佢可能係好叻(讀到碩士都唔會蠢), 不過佢搵既工唔啱佢啫, 佢真係啱搵啲關埋自己响房做野嗰啲工~

又或者俾人研究 <-- 但係睇到呢度, 笑咗, 真係好好笑

水晶宮

原帖由 我想生三個 於 11-2-15 10:45 發表
我自己覺得,好多搞科研d人都係甘,脾氣怪怪地,但本身好有才華。所以,呢類人唔適合投身社會,只適合關埋係實驗室研究,又或者俾人研究:D

蘋果呢鋪擺明落井下石,擺人上枱,無俾機會呢個後生仔,佢已經好慘,無謂踩多兩腳啦大家!:igive ...

我有幾個博士朋友都系甘,讀完大學溫唔到野做屋企又唔等錢使,不如讀埋碩士啦,讀完碩士又系同一情況,不如順便再讀埋博士,讀完博士都系幫下屋企人做生意之類,真正學以致用的不多
少奶奶的身份,丫頭的命...

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

個訪問可以做教導仔女的實例, 做任何事都要有 "心", 學歷唔係甘重要, 無heart 的人, 唔會得到人認同。
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

大宅

個人見解:佢讀得咁多書,頭腦都唔差,全是一套計劃,他目的已順理成章達到,現人人覺他有問題,有埋片證實,不勞而獲的$可袋袋平安,空閒時到處走走,下回計劃有可能是有$女人。
再講片中睇得出他好聰明,了解顧主的要求,做晒D人家必定唔顧用他的態度和話語,當得償所願便開始唔想聽她講,分析下更多漏洞....
如真的想求工,點蠢都唔會這樣反應,二百次都已經係疑點,如真的話,失敗過那麼多次,這次應即場哀求比次機會,而他是做作態度,他想人千萬不要請他。
我想都是一場戲劇吧!點會有咁嘅人丫

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

今朝聽收音機李惠玲昨晚見過主角, 李惠玲講得岩, 係主角態度問題...

水晶宮

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

他已經達成目的,名正言順找不到工而不勞而獲袋袋平安,靠政府養。
原帖由 Angel^v^ 於 15/2/2011 11:38 發表
個人見解:佢讀得咁多書,頭腦都唔差,全是一套計劃,他目的已順理成章達到,現人人覺他有問題,有埋片證實,不勞而獲的$可袋袋平安,空閒時到處走走,下回計劃有可能是有$女人。
再講片中睇得出他好聰明,了解顧主的要求,做晒D人家必定 ...

大宅

醒目開學勳章

得個26歲.........咁嘅態度...........幾時先醒...........幾時可過埋下半世.........佢自己唔醒,冇人幫到佢

大宅

原帖由 bsf 於 11-2-15 13:15 發表
得個26歲.........咁嘅態度...........幾時先醒...........幾時可過埋下半世.........佢自己唔醒,冇人幫到佢

E類人靠親人朋友、社會、大力感動他,擴大到形成一個迫字,等他知C,但亦防他做幾日話自己真做唔到,到時又係靠社工lo

禁止訪問

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 EVA222 於 11-2-15 13:47 發表
大我女少許,我問我女睇法,佢話呢個社會講關係,點樣6+1點樣懶,有人事一定有人請!

咁都唔係的,我都識一些大學生,不靠人事,都做得好好,我自己本身唔係大學生,從來都無一份工靠人事。以前做過一間公司,個大學生就係靠人事入來,一做就好高級,當正自己好勁咁,但自己又無料,又無禮貌,跟住咪比我地玩到謝左,最後要底聲下氣同我地講嘢,唔該前唔該後,因為佢確實係無料,個老細都愛莫能助。其實點都好,個人行為好重要的,人事只係一個幫助,並不是靈丹妙藥。人始終都係要靠自己。

首頁

尾頁

跳至