自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

伯爵府

世間最美妙的事情,就是擁有一個溫馨的家庭。我們可自然從容地回到家中,無拘無束地被家庭接納為其中的成員。 ;-) (維斯各特)

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

真係好慘, 尤其係梁太, 差點只淨佢一個, 好彩頌學大步檻過~
我搞下笑架咋, 唔好插我呀!!!!!!!!!!

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

多謝樓主分享

但我一早就放棄睇有關新聞. 睇咗, 自己會好唔開心, 同, 我覺得, 香港無論點審都唔會有一個好好的交代.

無論件事過程係點, 己經好明顯, 主凶(賓府) 都唔覺得有錯, 唔認, 咁我地仲可以做到咩???

男爵府

原帖由 Pulmma 於 11-2-22 12:35 發表
多謝樓主分享

但我一早就放棄睇有關新聞. 睇咗, 自己會好唔開心, 同, 我覺得, 香港無論點審都唔會有一個好好的交代.

無論件事過程係點, 己經好明顯, 主凶(賓府) 都唔覺得有錯, 唔認, 咁我地仲可以做到咩??? ...

在菲律賓放生林雯諾果刻, 已經預期班"人"永遠唔會比出一個好的交代.

而家只想得到成件事的真相, 比家屬一個交代. 死者已矣, 希望時間可以沖淡幸存者既傷痛

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我但人認為香港政府好廢料如果事件係澳門人…澳門政府一早做咗好多事…而令菲律賓政府唔敢放生任何人
香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

男爵府

原帖由 rabbit75 於 11-2-22 12:51 發表
我但人認為香港政府好廢料如果事件係澳門人…澳門政府一早做咗好多事…而令菲律賓政府唔敢放生任何人

遠水不能救近火. 你睇菲人d死人態度 無用架.

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

睇番佢哋嘅證供,個心真係好痛,仲好似8.23個日睇住電視種感覺!
我要記得幸福......

民房

侯爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

睇到呢幾日庭上消息, 我都忍唔住會眼濕濕

水晶宮

原帖由 rabbit75 於 11-2-22 12:51 發表

但我又覺得查實呢次港府已經做得好好架喇...始終香港之前無呢D經驗(更加唔想再有呢D經驗),突然間咁COME埋黎,又好難要求做到盡善盡美既....

又有邊個人會知個廢拉柴三世响呢D咁危急既時候玩清高唔肯接特首電話呢?亦無人會估到班菲警可以廢成咁,打WAR GAME打PS2既人都叻過佢地.................真係估佢地唔到囉...太抽象喇.

侯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

原帖由 rabbit75 於 11-2-19 08:57 發表
廢柴菲警!人渣政府!

果d 唔係警察, 係"食蕉" 黎!!!!!!!

大宅

再一次心傷....

侯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

一口氣睇曬~~~ 梁太唔使出庭?

公爵府

2018復活節勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

琥珀宮

畀面勳章 親子王國15週年勳章

都估唔到自己隔左咁耐睇返呢單新聞, 都仲會流淚, 唸到如果換左係自己係架車度, 都唔知點面對, 希望真係可以搵到真相

公爵府

菲律賓人唔俾交待死者,香港人俾,以後唔好去菲律賓旅遊!:cry:

禁止訪問

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

水晶宮

至尊種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 爸B勳章

原帖由 ICbaby 於 11-2-22 09:04 PM 發表

果d 唔係警察, 係"食蕉" 黎!!!!!!!

不要問國家能為你們做些甚麼,要問你們能為國家做些甚麼。Ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country.

首頁

尾頁

跳至