自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

星期五响西九o個間萬X等比錢的時候, 有個貌似鄉下佬o既大6佬走埋o黎, 行得好埋咁同我講, "靚女, 可唔可以幫我買三罐奶粉?" 然後我見倒佢想比張"一仟蚊"我! 要幫人冇問題, 但幫你o的大6佬買奶粉就睬你都白痴, 你o地搞到香港o的bb冇奶粉食, 仲好意思叫我o地o的地道香港人幫你買, 真係火都o黎! 我睬都冇睬佢, 擰轉塊面連望都唔望佢, 佢就走o左出門口同佢o的同志會合, 真係好討厭!:;pppp:

咁巴閉話我o地o的香港人冇你o地的大6會食屎, 咁就快o的返上去食返你o地o的做假食物, 可能會越食越聰明, 越食越有錢! 記住千祈唔好落嚟買野呀! 無謂食屎都要爭!

水晶宮

虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

比著我我"彩"佢都有味

男爵府

果1000蚊都唔知真定假?!

水晶宮

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

真是有問題 和如果你是本地人都不會幫你買點知張銀紙是否偽鈔都是屈番我轉頭。

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

比我會大大聲鬧佢︰ 就係你D水貨佬炒貴晒D奶粉,仲叫我幫你買?

大宅

你似乎好憎佢地wor, 其實我都係
佢地除左錢, 良心/人格/尊嚴/禮貌/修養/品格/衞生/家教...統統都冇

男爵府

大廚勳章

最驚張$1000係假

伯爵府

就算係香港人叫你都唔好幫啦,你點知佢地係咪水貨客。 如果BB自用,3罐都好夠啦,使唔使買咁多放係OK呀?

侯爵府

2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我都係咁諗,点解佢自己唔買得
原帖由 百厭豬 於 11-2-20 00:53 發表
果1000蚊都唔知真定假?!

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原帖由 siulili 於 11-2-20 01:02 發表
就算係香港人叫你都唔好幫啦,你點知佢地係咪水貨客。 如果BB自用,3罐都好夠啦,使唔使買咁多放係OK呀?
agree...

港英餘孽生活態度~係咁牛精架喇~點吖

男爵府

畀面勳章

居然有咁o既人

等待驗證會員

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我覺得張$1000有問題..........

水晶宮

hey, 我今日返大陸. 係架城巴上有7成係大陸人, 個個都買幾罐奶粉. 仲要d 野攪到架車條走廊無位行, 果d 北嫂講野又大聲, 佢d 細路係架車度周圍走.我都忍不住眼超超咁 "超" 左佢地一下 ~ 哼.

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

成日經過萬 0 . 0的大陸人好似想搬走入面0的貨

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原帖由 alicemic 於 11-2-20 00:55 發表
比我會大大聲鬧佢︰ 就係你D水貨佬炒貴晒D奶粉,仲叫我幫你買?

agree~

大宅

MUD 萬O而家唔比大陸人買奶粉咩?點解要搵人買呀?
會唔真係醉翁之意,好似樓上話齋,其實係想搵人幫佢出咗張$1000呀?

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 blue-blue 於 20-2-2011 00:59 發表
佢地除左錢, 良心/人格/尊嚴/禮貌/修養/品格/衞生/家教...統統都冇

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

me2
原帖由 alicemic 於 11-2-20 00:55 發表

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

呢D我統統都有,不過就係無錢。。。

原帖由 blue-blue 於 11-2-20 00:59 發表

子爵府

因為萬0限每人只可買三罐!我都試過在又一城萬0出面,有個男人叫我幫佢買三罐奶粉,我費事「彩」佢,水貨客。
我們的房子愈來愈大  但家庭成員愈來愈少     
生活愈來愈方便  時間卻愈來愈少
更多的學位   但常識更貧乏     更多的知識 判斷力更少
愈多的專家   但愈多的問題     愈多的藥 但健康愈差
我們登陸月球又回到地球  卻難跟鄰居打個招呼
我們的科技愈來愈發達  但溝通卻愈來愈少    我們變得太重視量  而忽略了質    深厚的利益但淺薄的人際關係

首頁

尾頁

跳至