興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

自從無請工人,我一個月做得兩三次運動咋

男爵府

好媽媽勳章 環保接龍勳章 畀面勳章

各位, 我坐完月, 今日返工啦.
我會由今日起開始我既減肥大計, 我隻c6成日話我係河馬呀!!
不過自己知自己事, 又的確幾肥.
成200磅啦!!!
我既1st目標係160磅, 之後就140磅, 再之後就120磅.
時間係一年內.
今天開始走晚餐, 明天開始早午麥波
希望得啦.
我會不時update俾大家, 大家記得十卜我呀!!

翡翠宮

牛年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

your_gifts 發表於 11-7-4 15:15
磅數 :188
時間 : 已進行個半月
運動已慢慢做出引, 唔郁個日好似爭d野咁.
呢句話, 我佬都係咁講, 運動同拉筋唔做唔舒服!
嘩....你半個月減到6磅咪勁過我佬! 佢都勁做運動, 打波, 跑步, 拉筋.......2個月減左15磅啦, 今早仲話要減多10磅就ok, 唔再減啦!

因再過瘦的話, 個樣唔多好睇, 我發覺有d人自己唔覺咋, 過瘦塊面得d骨, 太無肉, 個樣是精神呀, 但對眼大左凸左, 變得個樣會惡d的, 因我有位朋友就是這樣, 話比佢知啦, 佢話係咩, 自己唔覺呀!

複式洋房

MM2005 發表於 11-7-7 15:13
呢句話, 我佬都係咁講, 運動同拉筋唔做唔舒服!
嘩....你半個月減到6磅咪勁過我佬! 佢都勁做運動, 打波, ...

haha...係個半月, 半個月邊有咁神奇, 我都想呀~~

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 陪月勳章

開始減左兩星期,主要係晚餐食少D.第1星期晚餐食半碗飯,多菜.第2個星期晚餐戒埋飯,少肉多菜,食多D水果頂肚,初時都好快餓,但呢幾日好似唔識餓咁,無再搵餅食,今日上磅,輕左2.5LBS

大宅

好媽媽勳章

joey211 發表於 11-7-6 16:20
各位, 我坐完月, 今日返工啦.
我會由今日起開始我既減肥大計, 我隻c6成日話我係河馬呀!!
不過自己知 ...

你岩岩生完要慢慢減, 唔好心急! 醫生話有啲產婦生完之後荷爾蒙唔平衡就會減唔到肥, 仲會水腫添! 當年我就係咁喇, 生完2年完全無瘦過, 極度心灰. 於是我改善飲食習慣, 記住三餐營養要均衡, 早餐豐富啲, 午餐清淡啲, 晚餐簡單啲, 切忌食零食汽水果汁同埋煎炸食物. 千祈唔好唔食晚餐, 你可以試下晚餐戒食飯 (或者其他澱粉質食物), 淨食烚菜+蒸魚或者蒸雞或者蒸肉餅 (要走油走醬, 可以落少少蒜頭, 薑同埋豉油調味), 個陣我都係咁樣食, 好快瘦ga!

首頁

尾頁

跳至