自由講場

跳至

首頁
12345...16

尾頁

珍珠宮

回覆 11# conniechan125 的文章

agree

男爵府

畀面勳章 大廚勳章

佢自己20歲做亞媽, 宜家個仔20歲做老豆

珍珠宮

開心吸收勳章 醒目開學勳章

女方個亞媽都好誇張喎,50圍 + 50萬禮金,娶港姐咩 ~

侯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章

我係妳個Friend都唔會出錢擺酒,牛唔飲水點撳得牛頭低,女方家長一樣冇家教,個女咁容易同人上床,現在唔係強姦呀!電視都有講準備好先做啦!現在男方肯認頭話結婚仲想點,是是但但就算啦!如果唔係的話,個女仔要去母親的決擇攪掂佢添!我都覺得兩個後生真係要為自己做過既野負責

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

咁叫佢唔好比個囡嫁囉,咁巴閉!
緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

用戶要求終止服務

好媽媽勳章

咁佢個仔份人工都養到小朋友,但唔可以一下子拎咁多錢擺酒囉

原帖由 cathyor 於 11-2-22 12:26 發表
真係連借都吾好借, 有借無還都吾緊要, 真係惡夢既開始, 無錢買奶粉又來借, 無錢返學又要來借
其實結婚呢家嘢, 都係平有平搞, 貴有貴搞, 無錢既註冊, 屋企人吃餐飯咪得囉~~ ...

用戶要求終止服務

好媽媽勳章

咁我個fd又唔同,佢15歲拍拖,中五出黎做左2年野先結婚,唔係有左先結

原帖由 LittlePan 於 11-2-22 12:27 發表
佢自己20歲做亞媽, 宜家個仔20歲做老豆

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

咪擺酒la!

禁止訪問

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

伯爵府

比我係呀媽就唔會幫佢喇,個仔仲細咩,都19 歲喇,自己有責任拆掂佢....

用戶要求終止服務

好媽媽勳章

咁個小朋友係無辜既,個女仔都冇乜野,係佢阿媽真係

原帖由 我想生三個 於 11-2-22 12:31 發表
你同企講:係你逼我個仔唔負責任咋,你自己攞黎,甘等錢洗,借兩千蚊俾你個女上深圳搞掂,並祝企早d吊到金龜,拜拜!

用戶要求終止服務

好媽媽勳章

i think so
所以呢d野要由細教

原帖由 sarahcow 於 11-2-22 12:31 發表
比我係呀媽就唔會幫佢喇,個仔仲細咩,都19 歲喇,自己有責任拆掂佢....

珍珠宮

原帖由 B媽-Blue 於 11-2-22 12:16 發表
我個fd 39歲,佢個仔19歲
昨日佢個仔話俾佢知佢女朋友有左,要結婚
我個fd忍住度氣唔鬧佢
話冇問題,但佢唔會俾錢結婚
第時生左都唔會俾錢養個小朋友
因為佢要為自己做過既野負責

佢個仔話冇錢,我個fd火都黎埋
話佢明 ...

生仔嘅嘢, 男女雙方都有責任. 如果個女仔唔願意, 咁就唔係攪結婚, 係報警告男方強姦喇. 女方媽媽唔管好自己個女, 反而獅子開大口, 真唔要面.

但係, 樓主朋友本人都係20歲就生個仔, 佢都好後生就做媽媽. 如果覺得咁樣唔係咁好, 早點應該教亞仔要小心囉.

公爵府

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

好奇想知個女仔幾多歲?

大宅

個女仔屋企都幾搞笑, 佢覺得自己個女冇責任? 大肚既野, 唔係雙方責任咩?
話俾佢知, 註冊結婚認頭都冇問題, 錢同酒席就冇架喇, 唔好俾個女嫁丫笨! 有骨氣d唔夠禮金唔夠酒席唔結婚囉! 癡線!

用戶要求終止服務

好媽媽勳章

佢係結左婚先生架,唔係有左先結婚,
有plan 20歲冇問題架
佢話如果佢阿仔有plan有能力
20做爸爸冇問題,我個fd就係知佢唔得

原帖由 worthy 於 11-2-22 12:34 發表

生仔嘅嘢, 男女雙方都有責任. 如果個女仔唔願意, 咁就唔係攪結婚, 係報警告男方強姦喇. 女方媽媽唔管好自己個女, 反而獅子開大口, 真唔要面.

但係, 樓主朋友本人都係20歲就生個仔, 佢都好後生就做媽媽. 如果覺得 ...

珊瑚宮

環保接龍勳章

無家教的是那大肚女生, 佢阿媽無教佢唔可俾人搞咩.
兩家都有問題, 但你朋友唔俾錢, 我覺得係啱架. 唔係錫唔錫佢的問題, 而係借這個機會教佢地兩個後生以後點做人.
因為對方唔禮貌在先, 咁直頭可以打死狗講價, 一毫子都唔出都okay.
不過將心比心, 你朋友個仔都令到佢嬲到震, 人地個女個阿媽係嬲到想殺人.

原帖由 B媽-Blue 於 11-2-22 12:16 發表
我個fd 39歲,佢個仔19歲
昨日佢個仔話俾佢知佢女朋友有左,要結婚
我個fd忍住度氣唔鬧佢
話冇問題,但佢唔會俾錢結婚
第時生左都唔會俾錢養個小朋友
因為佢要為自己做過既野負責

佢個仔話冇錢,我個fd火都黎埋
話佢明 ...
人邁向新的一天跨新步放眼遠方迎來朝暉將人照亮

大宅

原帖由 我想生三個 於 11-2-22 12:31 發表
你同企講:係你逼我個仔唔負責任咋,你自己攞黎,甘等錢洗,借兩千蚊俾你個女上深圳搞掂,並祝企早d吊到金龜,拜拜!

伯爵府

hashtag影視迷勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

樓主叫你個朋友同女家講
呢個女仔你朋友屋企高 'pon' 唔起
無謂害咗個女仔下半生

翡翠宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

睇嚟要好好教下D仔同女做足安全措施

首頁
12345...16

尾頁

跳至