自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

阿女前面隻門牙乳齒郁都唔郁, 後面已經出咗半隻恆齒, 駛唔駛去牙醫度剥牙?
有個媽咪話佢女出兩隻都係咁, 前面個隻自己會鬆, 有冇媽咪有類似經驗

珍珠宮

熱血勳章 醒目開學勳章

我仔又係隻恆齒出晒, 但前面隻乳齒都未甩, 佢又怕疼, 唔肯俾我幫佢搖甩隻乳齒, 所以而家我都冇理佢, 等佢睇牙醫時先搞.

男爵府

咁駛唔駛去牙醫度剥? 會唔會令隻恆齒出斜咗?
thanks!

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

我自己都係咁, 有左另一隻先開始甩乳齒, 從未試過"無牙" or 有個洞, d牙依家都好齊下

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

我個仔都係一樣, 我自己又唔敢幫佢剝, 所以去睇牙醫, 百幾蚊唔洗五分鐘

大宅

原帖由 peggytys 於 11-2-25 12:56 發表
我個仔都係一樣, 我自己又唔敢幫佢剝, 所以去睇牙醫, 百幾蚊唔洗五分鐘

咁你仔仔隻乳齒原本有冇鬆?去睇牙醫有冇話要打針?
可否介紹牙醫給我?

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

我個仔隻乳齒鬆咗好耐起碼有3個星期以上, 已經叫佢用不時搖下都唔得, 牙醫有打麻醉針架, 藥力發作一下就剝咗喇!你住邊區呀!其實好多牙醫都有得睇呀!你問一問...

大宅

虎到金來勳章

我又有個問題, 我個囡的上門牙已甩了2個月, 到已家得個洞, 恆齒都未見, 我擔心有問題. 有冇人係緊??

大宅

原帖由 peggytys 於 11-2-25 14:09 發表
我個仔隻乳齒鬆咗好耐起碼有3個星期以上, 已經叫佢用不時搖下都唔得, 牙醫有打麻醉針架, 藥力發作一下就剝咗喇!你住邊區呀!其實好多牙醫都有得睇呀!你問一問... ...

我住慈雲山,但唔知同仔仔去邊度睇?牙科保健醫生叫我等幾個月等佢自動鬆脫,但亞仔成日'就住"隻牙食野,又唔比我幫佢搖,都唔知要等幾耐佢先脫落?兩隻恆齒由出緊嚟,你仔仔打痳醉針時有冇大叫?比唔比媽媽陪伴?謝謝

首頁

尾頁

跳至