自由講場

跳至

首頁
56789...15

尾頁

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 KR0101 於 11-3-8 16:08 發表
我都有四個仔女
大女四歲三個月,二仔兩歲九個月,三仔一歲六個月,四女o岩o岩今個星期四就滿月
我好認同有d媽咪所講
生幾多小朋友真係好睇兩公婆既共識
有d人真係好鍾意小朋友先生
唔好一見人生兩個以上就當人地呃綜緩 ...

嘩~ 咁近距離, 辛唔辛苦 ?

大宅

:loveliness: 呢個thread令人好歡欣

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 bulubee 於 2011-3-8 17:17 發表
:loveliness: 呢個thread令人好歡欣
yeah~~~~~

子爵府

其實成家人出街D人都會望多2眼,依個年代唔係甘多人生得多MA,不過又唔會歧視0既,但我就發覺0係街好多人都認得我囉(D SALES)有時一入去,,就問我D仔囡0係邊,,去過1次都記得,所以次次出街真係執到正,不過我都唔係成日帶埋工人出去,,,我同老公2個拖3個都OK,不過星期4生埋第4個,我諗真係要去邊都同埋工人喇

伯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

原帖由 KR0101 於 11-3-8 16:08 發表
我都有四個仔女
大女四歲三個月,二仔兩歲九個月,三仔一歲六個月,四女o岩o岩今個星期四就滿月
我好認同有d媽咪所講
生幾多小朋友真係好睇兩公婆既共識
有d人真係好鍾意小朋友先生
唔好一見人生兩個以上就當人地呃綜緩 ...
嘩~你4個小朋友都好近...一定好辛苦...但到佢地大左你2公婆就好開心
我而家都係等3個女快d大就舒服囉!唸番初初大女7yrs,又岩岩生完細女....又番工仲冇工人...真係想C~好彩有亞媽同細妹幚手~

水晶宮

虎到金來勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

大仔3歲半
2仔差唔多2歲
細女 4個月
~ 神的恩典夠我用~
~用流淚撒種的 必歡呼收割~

伯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

原帖由 phoebe^^ 於 11-3-8 17:32 發表
其實成家人出街D人都會望多2眼,依個年代唔係甘多人生得多MA,不過又唔會歧視0既,但我就發覺0係街好多人都認得我囉(D SALES)有時一入去,,就問我D仔囡0係邊,,去過1次都記得,所以次次出街真係執到正,不過我都唔係成日帶埋工人出去,,,我 ...
到你生埋第4個仲望多幾眼天....不過到佢地大左...一出街d眼光就係羨慕眼光~~

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 DHA勳章

原帖由 vkk 於 11-3-8 18:18 發表
到你生埋第4個仲望多幾眼天....不過到佢地大左...一出街d眼光就係羨慕眼光~~

唔係呀,我有次出街見到又係生4個,個個仲好細個架咋, 我都已經好羨務喇,我第一句同佢地講:嘩!四個,好開心呀!

子爵府

原帖由 vkk 於 11-3-8 18:18 發表

街D人都話4個好呀,,好羨慕

禁止訪問

畀面勳章

大宅

我都有4個~~
大仔~~7歲
孖女~~4歲
細仔~~1歲

伯爵府

原帖由 erica_fung 於 11-3-8 21:02 發表
我都有4個~~
大仔~~7歲
孖女~~4歲
細仔~~1歲
我好想生一孖,但一定好辛苦...你4個之餘仲有一孖...你出街一定好多羨慕

大宅

原帖由 vkk 於 11-3-8 21:07 發表
我好想生一孖,但一定好辛苦...你4個之餘仲有一孖...你出街一定好多羨慕

我一行出街d人就係咁望住,跟住就不停咁問我兩個女邊個係大邊個係細....=.=""

男爵府

等我又入黎報到先...

大囡 - 14
大囝 - 11
細囝 - 10

以前佢地細時, 真係好怕同佢地出街俾人d奇異目光[啤]住, 又成日俾人問兩個囝係咪孖o既, 而家, 隨住佢地愈來愈大, 已經好少一齊出街喇... 十一歲果個今年高左好多, 高過細佬成個頭, 冇人再問喇~~~亦到因為佢地可以幫手拎野, 賣d大件野的時候好正, 好多時都唔駛自己拎.

不過, 和平時就真係好好, 有分歧時真係激死!

侯爵府

好媽媽勳章

我真係好配服D生到4,5,6...個嘅媽咪!!

當我生完大仔後, 非常有衝動生多個, 點知冇幾耐意外有左, 好啦, 生埋二仔啦... 酊生左二仔後, 見身邊啲朋友又大肚, 攪到自己都想生番個, 加上好想有個女, 咁就生啦, 但到我生完第三個女後, 我係完完全全冇晒衝動再生BB, 因為感覺已經"夠晒皮", 可以正式收檔~!
§ 為左食得好又健康啲,靚太橫行廚房中… §

男爵府

我都係生左3個.大女13歲.二女11歲.細仔得
4歲.凑俩個女時就比較辛苦.因多病.但細仔時
就舒服得多啦.其實時間好快過.一眨眼個個都返學啦.

男爵府

好媽媽勳章

我都係生左3個,大女17歲.二女8歲.細仔得
4歲.
細仔開刀生時順手扎左.現在都想生多個.可惜扎左.anyway都好..:) :)

子爵府

好媽媽勳章 大廚勳章

原帖由 Laipyerica 於 11-3-8 13:40 發表

有時都有人眼望望架, 不過好多都以為我地為左追個仔先生3個囉, 我都費是解釋咁多。

而家d人問得最多係, [仲生唔生呀, 追多個仔, 兩個好字嘛。]....哈哈哈...一定係仔架咩。我多數答:[好呀, 最好生到更年期。] 都 ...

係呀,我成日都比人問,第几胎呀,我話第三胎呀,跟住D人就話啦,唔洗講一定係兩個女,想追個仔定啦

伯爵府

我同你一樣想法,我生左細女之后,我可以收工啦,有仔有女,點之我c6話生多個啦,追多個女就係(好,好),而家係個嬲字 .我無你咁好氣,我收工啦.
原帖由 tsznok 於 11-3-8 22:07 發表
我真係好配服D生到4,5,6...個嘅媽咪!!

當我生完大仔後, 非常有衝動生多個, 點知冇幾耐意外有左, 好啦, 生埋二仔啦... 酊生左二仔後, 見身邊啲朋友又大肚, 攪到自己都想生番個, 加上好想有個女, 咁就生啦, 但到我生 ...

等待驗證會員

原帖由 anson2007 於 11-3-8 16:37 發表
你好勁呀,生4個 ,我c6成日想我追多1個,我已經有2仔1女,細女都2歲啦.我同佢話我收工啦.

嘻嘻
你係一個嬲字
如果佢想你生多個
到時又係仔口甘點算喎

首頁
56789...15

尾頁

跳至