跳至

首頁

尾頁

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

新華社話海嘯或會今晚到廣東沿岸呀~~~

我喺無線互動新聞台mytv睇到架, 我相信有人都會睇到, 但依家無左, 希望正如其他報告咁唔會影響香港啦~~~

update :

from mytv

http://mytv.tvb.com/news/inews/live#page-1

海嘯會8點半左右抵達廣東, 9點到達香港,到時海嘯會約達半米。 請遠離海邊!

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

唔好掛,今次 影響真係好大

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

但hk 天文台話影響輕微

海 嘯 報 告

香 港 天 文 台 在 2011 年 3 月 11 日 下 午 3 時 55 分 發 出 的 海 嘯 報 告 。

2011 年 3 月 11 日 下 午 1 時 47 分 在 日 本 本 州 東 面 近 岸 發 生 8.4 級 的 猛 烈 地 震 。

該 地 震 已 產 生 影 響 太 平 洋 地 區 的 海 嘯 , 但 預 計 海 嘯 不 會 對 香 港 及 鄰 近 海 岸 造 成 顯 著 的 影 響 。 預 料 本 地 附 近 海 岸 海 平 面 上 升 少 於 半 米 , 遠 低 於 每 日 約 一 米 的 正 常 潮 汐 變 化 。

預 防 措 施 :
1. 請 留 意 電 台 或 電 視 台 的 報 告 以 獲 知 進 一 步 消 息 。

以 上 天 氣 稿 由 天 文 台 於 2011 年 03 月 11 日 15 時 53 分 發 出

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

點樣睇到呢段消息?

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

唔好啦.

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 小豬嘜 於 11-3-11 16:30 發表
點樣睇到呢段消息?

http://www.hko.gov.hk/gts/equake/tsunami_info_warn_c.htm

禁止訪問

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

禁止訪問

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

應該去唔到香港!

大宅

收音機話唔會影響香港同大陸喎

伯爵府

+3金熱血 畀面勳章 睛靈勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

韓國呢?

珍珠宮

好彩影響唔大...我住低層架....
節錄自: 戲班小子歌詞
禍福得失睇開啲 人生好比一齣戲
幸福不一定由天賜 成功半人事
儘管今天不開心 誰保他朝不得意
暫短的好運誰可恃 贏得幾多次
滄桑多變 世事傳奇 只要努力肯衝刺
一翻跟斗幾個際遇 時來運到即沖天飛

珍珠宮

原帖由 big_sister 於 11-3-11 16:44 發表
韓國呢?

韓國係日本西面, 唔會有事

禁止訪問

伯爵府

+3金熱血 畀面勳章 睛靈勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

因為見新聞話北京天津都有微震, 但中間隔住o既韓國好似冇提到

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

希望所有人都冇事.

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

係菲律賓呢個大國頂住…死都佢哋先啦!
香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

水晶宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

原帖由 Hugo0804 於 11-3-11 17:16 發表
希望所有人都冇事.

珍珠宮

叻叻勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

原帖由 rabbit75 於 11-3-11 17:17 發表
係菲律賓呢個大國頂住…死都佢哋先啦!

別墅

半米! 平時大浪起來都有半米, 唔駛驚喎!

首頁

尾頁

跳至