跳至

首頁

尾頁

大宅

大家照咗OSCAR未?

大家照咗OSCAR未? 你哋到時會唔會問囝囝or囡囡? 早d開估? 我就17號先照.

洋房

Re: 大家照

我今日下午會做..我會問e生.....睇下佢講唔講.我好心急

係呢...請問由第一城站行去威院要幾耐??
[2nd baby] [1st baby]

民房

大約5分鐘,好快到.不過由醫院入口去到李嘉誠樓南,比較遠.另外,可以的話最好不要簽card,要去E.F樓,又要行番去近門口呢.不過,如果你諗住等埋報告,行來行去,都無所謂gei.
第二任媽咪 寫道:
我今日下午會做..我會問e生.....睇下佢講唔講.我好心急

係呢...請問由第一城站行去威院要幾耐??

大宅

我就11/8做,在私家做,希望可以講比我知係仔定女啦.

洋房

有得look card咁好...我仲

大宅

係私家做係咪同威院一樣, 有咁大部機睇ga!?

大宅

我就唔知,因我都是第一次去個個私家到睇,到時先知.
lingeggs 寫道:
係私家做係咪同威院一樣, 有咁大部機睇ga!?

複式洋房

我book左26/8係威院做, 梗係會問埋仔定女la, 仲會同老公一齊去tim.

大宅

政府e院會唔會唔講比你知仔定女嫁?
sososo 寫道:
我book左26/8係威院做, 梗係會問埋仔定女la, 仲會同老公一齊去tim.

複式洋房

其实照oscar 係咪=度頸皮? 係咪都係用平時用的2d ultrasound machine 呀???

大宅

會講ga, 不過你要問先講! 而且我的私家醫生講, 威院部機係最新, 所以睇的清楚d! 講真又係ga, 而且部機又大d, 清d.
pollychu73731 寫道:
政府e院會唔會唔講比你知仔定女嫁?[quote]
sososo 寫道:
[/quote]

洋房

我照完啦.部mon都唔係好大之嘛.一個17寸既mon.

成個過程都好快.頭尾約40min已經攪掂.其間有10-20min係等.........約一個hr就有report.

我有問e生囝定囡.e生話咁早未可以好肯定喎.但佢話我估就50%中.佢估就80%中... 我咪話乜唔係男仔有d特徵咩.佢話而家12weeks,男同女都一樣喎.過多2weeks先至肯定d分到...但佢最後都話我知佢估係囝定囡....哈..我未講比老公知.但佢好想知..但我又唔係100%肯定.費事到時佢又失望時我又失望..

大宅

咁仔定女呀?
第二任媽咪 寫道:
我照完啦.部mon都唔係好大之嘛.一個17寸既mon.

成個過程都好快.頭尾約40min已經攪掂.其間有10-20min係等.........約一個hr就有report.

我有問e生囝定囡.e生話咁早未可以好肯定喎.但佢話我估就50%中.佢估就80%中... 我咪話乜唔係男仔有d特徵咩.佢話而家12weeks,男同女都一樣喎.過多2weeks先至肯定d分到...但佢最後都話我知佢估係囝定囡....哈..我未講比老公知.但佢好想知..但我又唔係100%肯定.費事到時佢又失望時我又失望..

大宅

第二任媽咪 寫道:
佢話我估就50%中.佢估就80%中...

第二任媽咪,
嘩,mug 個醫生個答案咁cutie 嫁! 講左等如冇講....

洋房

polly
哈...e生話.....係囡多喎!!!!!

ckbee
我要諗深一層先知e生即係話"唔係囝就係囡"

伯爵府

我做oscar個日, 剛好11weeks, 太早啦, 所以我問都無問醫生呀.
星期五是無飯主婦日

伯爵府

仲會驗血

nawada 寫道:
其实照oscar 係咪=度頸皮? 係咪都係用平時用的2d ultrasound machine 呀???
星期五是無飯主婦日

男爵府

第二任媽咪 寫道:
哈...e生話.....係囡多喎!!!!!

都恭喜定你先!預祝你得償所願!!
個醫生都係有把握才會幫你估gar!我上胎成17周去照醫生都係估有7、8成係女,到20周照祥細時才firm到係女!
等我下星期一都迫個醫生幫我估下先!
仲有祝你個可愛仔仔聽日3歲快樂啊!!

別墅

請問在威爾斯做OSCAR 可唔可以帶老公一齊入去架?

大宅

可以帶埋老公一齊入去ga, 一齊睇, 一齊開心又興奮.
little_prince 寫道:
請問在威爾斯做OSCAR 可唔可以帶老公一齊入去架?

首頁

尾頁

跳至