論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

而家想請工人但一聽到會裝cam就即刻話唔做已經第11個,想下你地有冇裝cam呀?如果有裝cam你地會點同個工人傾ga?而家請工人真係難請呀
唔該哂

子爵府

我有裝,請而家個工人時講明,強調目的是睇bb,唔係check住工人,不過大家心照啦!我工人話唔介意。

原帖由 kammy2005 於 11-3-19 22:23 發表
而家想請工人但一聽到會裝cam就即刻話唔做已經第11個,想下你地有冇裝cam呀?如果有裝cam你地會點同個工人傾ga?而家請工人真係難請呀
唔該哂

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

我都有裝都係for睇bb,我工人都冇野wor!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

我前前後後共3個工人,都無問題喎。

禁止訪問

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

有...
一開始叫AGENT跟佢講一聲,到家後告訴佢有CAM的位置,叫佢換衫就去洗手間換...
無特別要傾的...

大宅

但而家真係全部為咗cam唔來做,咁我好唔好到佢地到我家先講呢?好想快d搵到工人呀煩死人啦

男爵府

You tell your agent about this first lor
I didn't have cam now but 2 days ago, I told my maid that I'm planning to install one soon and the purpose is to look after BB as BB is growing up and he'll be crawling around soon. I said it's very dangerous when he starts moving around by himself and I'm afriad that he'll put something in his mouth and we wouldn't know what it is. She also said cam for BB is good idea.

原帖由 kammy2005 於 11-3-20 21:46 發表
但而家真係全部為咗cam唔來做,咁我好唔好到佢地到我家先講呢?好想快d搵到工人呀煩死人啦

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

係個agent自己講,定係工人同你講,話有cam就唔做呢?

原帖由 kammy2005 於 11-3-20 21:46 發表

大宅

首先我個agent講完之後個工人會打比我,我都會再講多一次佢地話ok再出來見面但次次都係見面之前都話介意有cam

禁止訪問

大宅

你哋啲cam裝係邊?用邊款?可唔可以係電話睇到?

伯爵府

我都有CAM,係360度果隻,我個姐姐做左2個幾月,佢都好留意住個CAM,同埋我自己都怕佢有壓迫感,所以主動同佢講話我個CAM主要係睇住個囝,我返工會好MISS佢,同埋如果佢做嘢倦,係到休息我會好體量,想佢個心舒服D,另外個囝返學我就吾好REMOTE 個CAM,等佢吾知我CHECK住佢.

大宅

好媽媽勳章

有邊款cam可以用電話上網睇又好架?

別墅

i also want to know which cam is good. thanks

男爵府

咪傻啦~~你唔一早講明, 佢黎到先唔高興, 搞搞震逼你炒左, 你咪仲煩?

男爵府

好媽媽勳章

請工人時會同佢講有cam.但都冇問題,請左幾個都係咁,有個仲同我講好多家庭都有裝冇問題咁話. 如果有問題既你唔請 好過請左都唔方好.你不如揾多幾間問下,會唔會有問題果個係agent呀,佢驚到時你睇到太多成日煩佢.

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

有裝....請工人前講明.

我廳 & 廚房裝左.

首頁

尾頁

跳至