自由報料

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

睛靈勳章

天 才 多 秋 天 出 生

男爵府

Re: 天 才 多 秋 天 出 生

真唔真呀 ?-( ?-(

複式洋房

我相信, 未看這遍報導前, 因從小到大, 我身邊很大部份在9月及10月出生,(即農曆8月或9月出生的人)是比較聰明及幸運, 因此我自己找了一些歷史名人或現代名人,他們很多也是在月份出生.
:-)

伯爵府

I like this report whatever true or false coz my daughter borned on Nov

公爵府

好媽媽勳章

大宅

係真唔係呀?我兩個囝囡都係十月出生, 咁未.......

珍珠宮

畀面勳章 大廚勳章

?-( ?-( ?-( ?-( ?-(
名列前 茅者就係天才? 真係唔係好明喎.
出名就等於開 心 、 快 樂 和 成 功? 表唔表面d呀?

applecarey 寫道:
英 國 最 新 研 究 顯 示 , 「 天 才 」 通 常 在 秋 天 出 生 , 他 們 不 但 考 試 成 績 最 優 異 , 而 且 有 運 動 天 分 。
不 止 一 項 對 兒 童 考 試 成 績 的 研 究 顯 示 , 在 五 月 一 日 至 八 月 三 十 一 日 出 生 的 兒 童 , 成 績 最 差 ; 九 月 一 日 至 十 二 月 三 十 一 日 出 生 者 則 名 列 前 茅 ─ 天 才 在 他 們 七 歲 至 十 六 歲 是 這 樣 。
英 國 教 育 機 構 Lambeth 研 究 了 學 童 入 學 前 三 年 的 表 現 , 發 現 秋 天 出 生 的 學 童 成 績 優 於 在 夏 天 出 生 者 。 而 英 國 的 研 究 也 顯 示 , 夏 天 出 生 的 兒 童 , 在 六 歲 、 八 歲 和 十 歲 時 , 閱 讀 成 績 遠 遜 於 秋 天 出 生 者 。

10 月 11 月 生 日 最 幸 運
另 外 , 根 據 德 國 、 挪 威 和 美 國 的 研 究 , 在 秋 天 生 的 人 中 , 以 十 月 和 十 一 月 生 日 的 人 最 幸 運 , 壽 命 最 長 , 亦 最 少 病 痛 。 所 以 如 果 父 母 希 望 子 女 開 心 、 快 樂 和 成 功 , 最 理 想 的 懷 孕 時 間 是 一 月 至 三 月 。
秋 天 出 生 的 名 人 有 音 樂 家 貝 多 芬 、 英 國 前 首 相 邱 吉 爾 、 美 國 前 第 一 夫 人 希 拉 莉 、 微 軟 創 辦 人 兼 世 界 首 富 蓋 茨 等 。
中 國 網

女人是很脆弱, 但媽媽卻很堅強:)

大宅

甘10月7.8.9.10.......出生的人幸福嗎?

水晶宮

我覺得那一個月份出生的人都有聰明人!!
自由太多會令世人失去平衡

大宅

唔怪得我咁hee hee.

子爵府

我都認同.見過唔少例子.
不過,我的家人全是夏天出生的. :-( :-(

洋房

我細佬12月23日出世,我唔覺得佢好好喎,又懶,成績又唔好,
小學成日唔做工課,成日就要我help佢做,中一就俾我呀媽送左佢入航海學校,好在入左去有足夠運動,如果唔係邊有得高呀!!
其實一個小朋友佢聰明唔聰明.係好睇佢見既野多唔多,教佢野多唔多,外國教法跟本就唔同香港,所以應該唔同呀!!

瑪瑙宮

畀面勳章 BK Milk勳章

[quote]由 Mrssslui
我都認同.見過唔少例子.不過,我的家人全是夏天出生的. [quote][size=medium]我地一家都同你一樣 :-( :-(
我相信,真正在乎我的人,是不會被別人搶走的。無論是友情,還是愛情。

當你長大,你慢慢學會幾件事情:有些人不必理會,無論他說什麼,
做什麼,多麼幼稚,又多麼討厭,真的不需要在乎。

有些人永遠成不了你的敵人,不必抬舉他,這種人太看得起自己了,以為拼命攻擊你,
傷害你,就能夠被你所恨。

大宅

哈哈哈哈..... 睇到都覺得開心呀~~! 因為我同阿仔都係在 五 月 一 日 至 八 月 三 十 一 日 出 生~!

好可惜我已証實左唔係~~~! :-( 唔知阿仔會唔會......
[img align=left]http://skins.hotbar.com/skins/mailskins/img/Mice__/Mice__Drawing_prv.gif[/img] 不忍用杖打兒子的, 是恨惡他; 疼愛兒子的, 隨時管教~! ~ <箴言>

水晶宮

2023年兔年勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

大宅

dorchiu 寫道:
I like this report whatever true or false coz my daughter borned on Nov

my myself and my girl also between this period

男爵府

我都係秋天出生 ?-(
[size=xx-small]彰彰221出世,最鍾意食呀,食呀~[size=xx-small]安安1216出世,都好鍾意食食~

男爵府

大宅

我5月出世,細個時成績又真係幾差下
不過最後都係入左HKU

不過呀B9月出世,希望佢真係讀書叻D啦

大宅

囡囡十月出生

首頁

尾頁