自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

好想買焗爐,唔想太大部!

請比意見

水晶宮

唔大部焗得唔均勻架...

起碼 25升左右啦~

除非妳焗1-2人份量....

翡翠宮

原帖由 tammy2008 於 11-3-21 17:29 發表
唔大部焗得唔均勻架...

起碼 25升左右啦~

除非妳焗1-2人份量....

吓!我廚房無位放咁大部!其實細細部,焗5-6個麵包ok嗎?

水晶宮

20升得唔得呀...

太細部, d包包太近發熱線....

好易燶 ...

複式洋房

原帖由 kc_01k 於 11-3-21 17:27 發表

請比意見

灣仔亞x亞有款睇......:)

翡翠宮

原帖由 tammy2008 於 11-3-21 17:46 發表
20升得唔得呀...

太細部, d包包太近發熱線....

好易燶 ...

20升大概幾大?其實真係無位!原來太細驚焗襛,唔講真係唔知!thx

翡翠宮

原帖由 clylili 於 11-3-21 17:49 發表

灣仔亞x亞有款睇......:)

即係邊?

珍珠宮

畀面勳章

我用緊呢隻:
http://www.tefal.com.hk/All+Prod ... Crousty/Crousty.htm
衣家好似賣緊$600到,唔肯定。因為我係好耐之前買咖啡機時送既,我都用左年幾,可以一次過整2個大方包,如果2-3人,又諗住玩玩下,可以考慮下既。不過好似我緊,用用下,就會覺得好多嘢想整,到時就會覺得呢部唔多夠用,如果樓主到時會有呢d情況既,不如衣家買部大d既,功能多d既,唔使好似我衣家咁,呢部唔夠用,再買部大既呢部掉左又好似好浪費。

翡翠宮

原帖由 sinnacat 於 11-3-21 18:14 發表
我用緊呢隻:
http://www.tefal.com.hk/All+Products/Cooking+Appliances/Ovens/Products/Crousty/Crousty.htm
衣家好似賣緊$600到,唔肯定。因為我係好耐之前買咖啡機時送既,我都用左年幾,可以一次過整2個大方包,如果2-3 ...
唔該晒,你都講得啱,我一係睇下個洗衣機搬唔搬倒入廁所先,如果搬倒,個位應該可以放一座焗爐,因為廁所未來要成個整,地台漏水呀!不過我見大焗爐好貴,有的成2萬幾,我無認真睇過,唔知有無平d呢?

水晶宮

原帖由 sinnacat 於 11-3-21 18:14 發表
我用緊呢隻:
http://www.tefal.com.hk/All+Products/Cooking+Appliances/Ovens/Products/Crousty/Crousty.htm
衣家好似賣緊$600到,唔肯定。因為我係好耐之前買咖啡機時送既,我都用左年幾,可以一次過整2個大方包,如果2-3 ...

盡量執執個廚房睇吓點...

去yahoo bid 到睇吓d焗爐, 人地寫晒 size ~

搵好咗可以考慮買部新 ~

http://hk.auctions.yahoo.com/hk/24514-category-leaf.html?cat=24514&p=&cc=hk&store=1&notquerystore=1&fp_ad_hits=5&s=curprice

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

我0個個0係工聯會買, around $300(好平), 我焗cupcakes, pies, 雞都係佢

複式洋房

原帖由 kc_01k 於 11-3-21 18:10 發表

即係邊?

灣仔柯布連道3號, (灣仔mtr A3 exit , 一出向左望即見)......:)

伯爵府

我都係想要個小既焗爐呀!
如果係要小焗爐, 9L / 10L 就叫做小.
我諗緊呢部 Philips HD4496 - $418, 又唔知好唔好 wor:

http://download.p4c.philips.com/ ... 4496_20_pss_zht.pdf

侯爵府

醒目開學勳章

忠臣牌應該ok啦, 佢價錢係$3xx (頭), 一次可以焗6個包, 一隻雞都得. 同一個微波爐咁上下大啦. 我用緊佢, 幾好用呀.

再細應該就係叫做多士焗爐了, 唔好買呢d呀, 佢都要1xx 至200蚊呀, 但係好多野都焗唔到的, 因為唔夠大, 到時你望住佢又做唔到你想做既野仲慘, 掉左佢又唔係!!

珍珠宮

畀面勳章

唔該晒,你都講得啱,我一係睇下個洗衣機搬唔搬倒入廁所先,如果搬倒,個位應該可以放一座焗爐,因為廁所未來要成個整,地台漏水呀!不過我見大焗爐好貴,有的成2萬幾,我無認真睇過,唔知有無平d呢? ... [/quote]

唔好客氣。 其實最後悔裝修間屋時,醒唔起係廚房整埋個崁入式既焗爐,早排我都有去睇下呢d崁入式既,會多d選擇既。

侯爵府

2018母親節勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章

原帖由 kc_01k 於 11-3-21 17:27 發表

請比意見

如果有心焗,買個可以較時間,較溫度同埋較上/下發熱線既爐會好D,可以整既野會多好多!

水晶宮

原帖由 sinnacat 於 11-3-21 22:02 發表
唔該晒,你都講得啱,我一係睇下個洗衣機搬唔搬倒入廁所先,如果搬倒,個位應該可以放一座焗爐,因為廁所未來要成個整,地台漏水呀!不過我見大焗爐好貴,有的成2萬幾,我無認真睇過,唔知有無平d呢? ...

唔好客氣。 其 ... [/quote]

嘩~ 聽講呢d好食電架....爐溫又話會高d.... 殺雞焉用牛刀....

除非好似外國人咁...1 星期用4-5次, 或者咩鬼都放入去焗

珍珠宮

畀面勳章

除非好似外國人咁...1 星期用4-5次, 或者咩鬼都放入去焗 ... [/quote]

因為早排真係日日都有嘢焗,面包、蛋糕、餅、pizza...難得c6同囝囝都好幫襯,所以先會覺得崁入式既會幾好用咁囉。

水晶宮

因為早排真係日日都有嘢焗,面包、蛋糕、餅、pizza...難得c6同囝囝都好幫襯,所以先會覺得崁入式既會幾好用咁囉。 ... [/quote]

用得多梗係佢最正啦~ 成間屋都唔同晒 ~

珍珠宮

畀面勳章

tammy2008 發表於 2011-3-21 22:55
因為早排真係日日都有嘢焗,面包、蛋糕、餅、pizza...難得c6同囝囝都好幫襯,所以先會覺得崁入式既會幾好用咁囉。 ... [/quote]

用得多梗係佢最正啦~ 成間屋都唔同晒 ~

[/quote]

有時整嘢食,見食個個食得好開心,咁整嘢食個個唔食都好開心既。

首頁

尾頁

跳至