跳至

首頁

尾頁

大宅

我非常懇切請求全球一起聯手協助日本解決核危機!!!!
雖然這是日本地震後遺下的災難,但其實這個是全球的核危機,我們
根本是同一天空下的人民,同住在一個地球;如果核危機未能解決,
會由整個地球〔共同分享〕後果.我從不會埋怨這是日本的錯.根本
,如果相同事件發生在地球任何一個角落,情況都是一樣,甚至更糟

這個實在是每一個地球人都應盡一分力,如果中國,美國,甚至英法
意...等其他國家都可以提供核能專家的意見,協助日本,相信會
比現在繞埋雙手看著日本自己解決,快得多!方法總比問題多,但今
次的問題太大了,多個專家的方案,相信必定起作用,起碼都為地球
盡全力,否則世界未日將不遠了!

...盡管人是怕死,但各國可以派出最大的物資,資助日本解決核危機,
時間越久,隨時一觸即發,不可收拾!

究竟人類有沒有能力控制核能危機?我身為一個小市民可以做到咩呢

請幫忙轉載到全球國家總統!多謝!

子爵府

要日本肯公開真相至得,否則其他國家愛莫能助。

Click Here

原帖由 zzerong626 於 11-3-25 00:48 發表
我非常懇切請求全球一起聯手協助日本解決核危機!!!!
雖然這是日本地震後遺下的災難,但其實這個是全球的核危機,我們
根本是同一天空下的人民,同住在一個地球;如果核危機未能解決,
會由整個地球〔共同分享〕後果.我從不會埋 ...

水晶宮

牛年勳章 hashtag影視迷勳章

有無諗過點解人地都唔幫手呢? 真係唔似一貫國與國之間既作風, 係咪有D野係我地平民百姓唔知既秘密呢?

水晶宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

係日本唔比人幫~唔係人地唔幫~

侯爵府

畀面勳章

原帖由 seaman1982 於 11-3-25 01:26 發表

唉!! 好心唔好咁自私啦,而且都唔暪得幾耐

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

而家係日本唔開門俾人入屋幫手………
香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

大宅

係日本自己唔比人幫乍, 我哋真係咩到做唔到, 唯有自求多福利!!!!

伯爵府

wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 畀面勳章

原帖由 rabbit75 於 11-3-25 08:53 發表
而家係日本唔開門俾人入屋幫手………

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

日本人唔俾人幫, 發怖嘅新聞亦有限, 想必係有大秘密唔想俾人知囉。
響度諗, 如果佢真係製核武, 咁大佬(美國)係咪都要同依拉克一樣, 以大殺傷力武器為由去攻打佢呢? 美國佬一定唔會打日本, 所以咪要唔俾人再知落去囉。(個人陰謀論, 不喜勿圍)
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

大宅

醒目開學勳章

你咁諗無錯喎,因為開始多人質疑咗!

原帖由 Giant 於 11-3-25 10:55 發表
日本人唔俾人幫, 發怖嘅新聞亦有限, 想必係有大秘密唔想俾人知囉。
響度諗, 如果佢真係製核武, 咁大佬(美國)係咪都要同依拉克一樣, 以大殺傷力武器為由去攻打佢呢? 美國佬一定唔會打日本, 所以咪要唔俾人再知落去囉 ...

大宅

好媽媽勳章

輻射洩漏咁多日都攪唔點, 日本唔肯開門又唔發放消息, 各國又唔多想理, 一定有不可告人之祕密 ...

最無辜係福島居民, 日本政府攞平民做核武製造嘅掩飾, 出左事又唔理佢地, 好卑鄙 !

原帖由 Giant 於 11-3-25 10:55 發表
響度諗, 如果佢真係製核武, 咁大佬(美國)係咪都要同依拉克一樣, 以大殺傷力武器為由去攻打佢呢? 美國佬一定唔會打日本, 所以咪要唔俾人再知落去囉 ...

水晶宮

唔止日本居民無辜, 依家係全世界既人都比佢累埋, 食咩飲咩著咩都要諗過係咪日本嚟先敢用, 仲有佢d幅射塵吹到周圍都係, 海洋又污染埋, 真係累死人.

原帖由 CFaHB 於 11-3-25 11:19 發表

輻射洩漏咁多日都攪唔點, 日本唔肯開門又唔發放消息, 各國又唔多想理, 一定有不可告人之祕密 ...

最無辜係福島居民, 日本政府攞平民做核武製造嘅掩飾, 出左事又唔理佢地, 好卑鄙 !

...

侯爵府

我都唔知點解, 個個國家都好似唔關佢事咁樣, 隔岸觀火咁, 就算日本唔想比人幫, 都唔係真係坐視不理, 置身事外, 核爆係會影響全球架.

原帖由 seaman1982 於 11-3-25 01:26 發表

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

全球聯手有咩用? 日本肯俾人入去幫嗎? 大家眼睜睜睇住災民缺水缺糧, 可以做到乜嘢? 就連公路都要通行証, 政府唔俾入, 民間團體又點送物資入去?

大宅

醒目開學勳章

佢連入都唔比你入,又封鎖咗好多資料,咁可以點幫?

原帖由 Joshua_BB 於 11-3-25 15:30 發表
我都唔知點解, 個個國家都好似唔關佢事咁樣, 隔岸觀火咁, 就算日本唔想比人幫, 都唔係真係坐視不理, 置身事外, 核爆係會影響全球架.

等待驗證會員

日本人唔幫
連d香港人都睇住佢地死
落井下石

侯爵府

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 親子達人勳章 畀面勳章

你快0的過去救人啦,
日本需要你~~
原帖由 KR0101 於 11-3-25 15:43 發表
日本人唔幫
連d香港人都睇住佢地死
落井下石

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

連無記新聞都話"懷疑日本用plutonium高成本製電, 係掩飾核武"
而日本亦的確係因為唔想total loss, 所以一直只射水而唔用其他更有效既救災方法
好難令外間唔質疑佢做法

我唸而家應該係"懇請日本協助全球解決核危機"吧!

原帖由 CFaHB 於 11-3-25 11:19 AM 發表

...

水晶宮

"懇請日本協助全球解決核危機"吧!

好同意, 人地唔開門點幫佢?

原帖由 Charlotte_mom 於 11-3-25 20:49 發表
連無記新聞都話"懷疑日本用plutonium高成本製電, 係掩飾核武"
而日本亦的確係因為唔想total loss, 所以一直只射水而唔用其他更有效既救災方法
好難令外間唔質疑佢做法

我唸而家應該係"懇請日本協助全球解決核危機" ...

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 Charlotte_mom 於 11-3-25 20:49 發表
好難令外間唔質疑佢做法

我唸而家應該係"懇請日本協助全球解決核危機" ...

算把啦, 所有對日本o既懷疑都係冇根冇據的, 就連無線新聞都係冇經審視亂咁up ga咋! 連無記新聞都唔好睇嘞! 只睇日本國營報導啦! 等日本政府親口話俾全世界聽"佢哋真係用鈈做核武" 日本政府一日冇親口講, 都冇根據.

首頁

尾頁

跳至