論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

回覆 pollyw 的帖子

i c!! "d音調好古怪、好寒" that sound scary!

My helper normally sings some Christian songs or english songs - like Elvis and all that. She doesn't sing right in front of me. Normally is like when she is cleaning or ironing (mostly ironing cos i think that is really boring )...

侯爵府

好媽媽勳章 大廚勳章

sophielau 發表於 11-4-4 10:59
To:pollyw:係啦,最慘你睇到佢不是自娛,是唱出來,好大聲,洗碗又唱,洗toilet又唱,如果細細聲都算,係佢莫視人 ...

都係果句,妳会感覺到。イ巨地有d係好鐘意唱歌,清清地唱下自娯下我不太介意,至憎果d刻意唱畀妳聽,你在她オ唱,你一不在她就不唱,我之前果件做到好明顯。

侯爵府

好媽媽勳章 大廚勳章

bobbob 發表於 11-4-4 10:33
我個工人都回響廚房洗洗下碗哼歌喎。。我又覺得無咩所謂,我自己都會無啦啦哼歌啦
不過如果無情情響 ...

唱下流行歌、詩歌呀咁,自己陶醉下,就無乜問題………

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

pollyw 發表於 11-4-4 11:21
唱下流行歌、詩歌呀咁,自己陶醉下,就無乜問題………

係呀, 流行歌, 輕鬆, hum吓, 無乜問題. 但如hum D恐佈tune, feel到.

唔通我地去人地生日, 结婚party, 叫唱枝歌, 唱隻"山伯臨終" "梁祝化蝶"咩?

侯爵府

好媽媽勳章 大廚勳章

lily-of-valley 發表於 11-4-4 11:28
係呀, 流行歌, 輕鬆, hum吓, 無乜問題. 但如hum D恐佈tune, feel到.

唔通我地去人地生日, 结婚party, ...

咪就係!

別墅

我個賓賓都成日唱歌, 煩到死! 依家連煮餸都唱. 我終於忍唔住叫佢煮餸時唔好唱, 因為我話驚佢D水噴落D餸度. 不過唔知佢聽唔聽, 因為是上星期六晚嘅事.

別墅

我個賓賓都成日唱歌, 煩到死! 依家連煮餸都唱. 我終於忍唔住叫佢煮餸時唔好唱, 因為我話驚佢D水噴落D餸度. 不過唔知佢聽唔聽, 因為是上星期六晚嘅事.

別墅

我個賓賓都成日唱歌, 煩到死! 依家連煮餸都唱. 我終於忍唔住叫佢煮餸時唔好唱,
因為我話驚佢D水噴落D餸度. 不過唔知佢聽唔聽, 因為是上星期六晚嘅事.

首頁

尾頁

跳至