意見反饋
義工

論盡家傭 今日: 8|主題: 127564

子女同工人同房,你地會擔心工人掛住傾電話騷擾子女瞓覺嗎?

子爵府

國民生產總值:13988

2019勳章

如題!

王國熱話
反咗面親戚,仲比唔比利是?
比伯母搞散左
年尾結婚,老爺奶奶棒打鴛鴦唔比嫁
唔識尊重的99

水晶宮

國民生產總值:74328

會騷擾.
我囡會向我投訴,我就會笑笑口咁同工人講,你玩電話,阿囡話瞓唔著噃.
咁我工人就會笑笑口咁同阿囡say sorry,承諾唔玩.
我亦會教阿囡,姐姐再玩電話,你就同姐姐講唔鐘意囉.
我工人就會收歛下.

子爵府

國民生產總值:13988

2019勳章

但收歛下啫, 你知一年365日咁長, 佢點會為左你仔女唔襟電話丫, 我囡而家都仲同我同房, 都係時候比佢同姐姐同房, 但又好擔心佢呢個問題.

珍珠宮

國民生產總值:33323

好媽媽勳章

我會直接話工人咁樣會令小朋友唔夠訓, 影響上學.
如果要講, 出廳請.

PANCO  我都係咁同我個工人講, 要講出廳講包佢, 唔好騷擾我女訓覺.....  發表於 11-4-8 15:17

公爵府

國民生產總值:29156

我會直接同工人講 : [早d瞓, 唔好用電話, 唔好嘈住人!!]

男爵府

國民生產總值:5284

阿女同工人share 房, 所以晚上佢做完野/沖完涼, 都會 stay kitchen 傾電話/sms.....訓先會入房

男爵府

國民生產總值:8054

好媽媽勳章

我都係會直接同工人講,但我唔會要個女出面去話個工人,OR話個女投訢,因為呢啲係大人要解決既問題, 叫個細路話佢,佢地接受既少,可能係你面前扮野(可能你果個例外因為我未接觸過佢),但當個女話多佢幾次我驚佢整鬼佢仲衰,

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.