意見反饋
義工

論盡家傭 今日: 8|主題: 127564

急....幫忙比下意見

別墅

國民生產總值:788

我之前請過兩個印印.....第一個做咗7個月有一日突然離家出走,攪到報晒警,之後佢比人教唆去勞工處告我,攪到我成頭煙.....第二個到我家做咗20日又喊晒同我講好掛住個女,唔做要返印尼!!!!
邊有人好似我噤黑成噤比工人連續炒兩次?????

現在決定再請多一次工人,今次請BUN BUN.....但又唔識選擇請大家比比意見!!投(A)or(B)....THX!!
我有2個BB(3YR/4YR)下午有外婆來我家幫手睇下,我同先生都要返工,我可回家煮飯,想BB聽多D ENG!

(A) 單身 30YR 有讀大學教師課程 2002-2009在中東地方做過工人亦要照顧5YR/12YR小朋友,09年回菲律賓後,開咗間士多,及有時要幫家人照顧NEW BORN BB,因生意差故都係出返嚟做工人.聽過佢D ENG 會話都OK正,唔係太重菲律賓口音.張介紹自己嘅信都寫得字體整齊幾好.

(B) 已婚 BB7YR 佢27YR 學歷明顯比(A)差,完咗HIGH SCHOOL後,只讀VOCATIONAL 2年, 但另外有讀家務助理課程,COOKING,整CAKE及餅都識整, 2005-2007在杜拜一個工人照顧2個小朋友 2009-2011在新加坡一個工人照顧3個5YR/6YR/9YR小朋友,而且新加坡僱主係中國華僑. 聽過佢對話,聲音幾C文及雖然佢學歷差D但英文會話都好好,好正同(A)一樣.

大家幫吓手投下票呀!!!!

王國熱話
[心得]尿道炎分享~(超長)(中醫)
被念珠菌困擾18 個月!求断尾者入!
念珠菌煩惱
卵巢朱古力瘤

複式洋房

國民生產總值:262

B, 因為已婚及有小朋友7歲. 學曆唔會考慮. 此終生過BB會有憐憫之心和知道小朋友需要.

男爵府

國民生產總值:7962

畀面勳章

(B) 已婚 BB 7yrs, 27YR 學歷HIGH SCHOOL
~有經濟負擔,而且High School 無機會去加拿大,因我之前請菲傭都係大學生,點知做左2個月就話去加拿大打工....:;pppp:

sophielau  High School無機會去加拿大,正正係我想講的;我請親都唔要大學,講真佢地英文個個都靠唔住,she have 架  發表於 11-4-9 01:33

男爵府

國民生產總值:8269

B

大宅

國民生產總值:4519

畀面勳章

B

男爵府

國民生產總值:6688

2019勳章

回覆 JADA媽媽 的帖子

我最近搵緊工人, 可否介紹你間agent給我碼?

大宅

國民生產總值:2469

B

別墅

國民生產總值:627

b,
1.因自已有仔女對小朋友愛心一定好d.
2.新加坡生活文化及衛生水平跟hk相近,過到嚟容易上手.

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.