家事百科

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

OSIM既濾水吸塵機

請問有無人買左呀?我心思思想買 ,因為屋企有寵物,好多毛塵….但我覺得好貴, 成6千幾蚊喎,又驚買左之後有好多問題,如果真係咁方便,我就唔駛請工人啦

公爵府

Re: OSIM既濾水吸塵機

如果你可以日日開嚟用既話,梗係買得過,真係 吸得好乾淨,但係好似我買咗番嚟,嫌煩又要裝水又要洗番裝水個嘢,仲要張D配件逐件逐件放返入個箱度,只會每星期用一次,但係用嚟打床玉係至正斗

大宅

我同意你講.
我都係一個星期用一次.

因為 , 我有養狗. 所以;用嚟吸毛都好乾淨.
但 , 部機就幾重. 有時 kick住條電線要拎返起佢都幾吃力.

珍珠宮

醒目開學勳章

我用咗半年啦!!

我就係日日用, 早晚各一次.
我冇收番埋 d 配件ga,
吸完咪推埋一邊放係牆角 lor,
起初都覺得好麻煩,
次次吸完都要洗一大餐,
但用慣咗就覺得好 easy,
吸完個地好爽好滑,
正!!

複式洋房

嗯….咁即係好似買得過喎!

男爵府

我都買左不過真係好過平時清潔既方式!!
重就真係重不過當做運動~
好用

[size=medium]*Humphrey*[size=small]04年8月28日10:40am係浸會出世7磅3安士

別墅

After compair the price and functions, I bought another brand "Karcher" made by Germany last year. Around HK$3000. Very powerful and "Choice" magazine has mentioned it is better then OSIM. Some big department store got counter you can go and check it out

大宅

大家有冇用過呢隻 ......

Delonghi 乾濕兩用空氣清新吸塵機 !!

睇個樣同介紹 ... 好似 osim 果隻 $6xxx 咁,
唔知係咪真係一樣呢 ?? ?-( ?-( ?-( ?-( ?-( ?-(

大宅

Delonghi 好似是 OSIM的新product?

聽好多BK媽咪講, OSIM的確好用, 但是體積比較大, 收藏都幾煩 ?-(

大宅

我今日都買左部機, 依家研究中, 想問下我屋企係拋光磚 (平滑面), 應該用通用刷配乜野配件呢? 我係諗住按住個蒸氣制一齊用既, 我就用緊毛件附件, 但就好似吸唔起d毛/頭髮, 係咪應該用液體吸氣附件呢?

請指教!

大宅

小白,

你買左邊隻牌子架 ?? 幾錢呀 ?? 係邊到買 ??

係咪做緊 promote 呀 ??

thanks !!

大宅

monkeyyyy

我都係買左osim
less5%

別墅

您地有無聽過另一個歐洲牌子"Karcher"的濾水吸塵機。其實佢跟其它牌子Osim�Delonghi�Rainbow等牌o向消委會做o左test。結果karcher總括o黎講o係最好。(如售賣價格、消耗品的價格<filter>、功能...等test都高分)所以我就買o左”karcher”都用了一年。依家o向好多百貨公司公司都有得賣。(UNY�千色店�SOGO�某些JUSCO)

男爵府

JOELEE,

咁即係幾多錢呀!點解我搵唔到既

大宅

我在西田見過, 相信其他大百貨都有, 你可試試.
我都心大心細想買

別墅

我上兩星期行荃灣千色店家電部見到仲賣緊HK$39XX-(機身是鮮典色)比起OSIM平好多。

子爵府

請問呢個牌子係咪同osim既 function差唔多?有無高溫蒸氣可清洗家具、廚房及廁所磁磚ga?

JOELEE 寫道:
您地有無聽過另一個歐洲牌子"Karcher"的濾水吸塵機。其實佢跟其它牌子Osim�Delonghi�Rainbow等牌o向消委會做o左test。結果karcher總括o黎講o係最好。(如售賣價格、消耗品的價格<filter>、功能...等test都高分)所以我就買o左”karcher”都用了一年。依家o向好多百貨公司公司都有得賣。(UNY�千色店�SOGO�某些JUSCO)

大宅

:lol: :lol:

子爵府

衣隻個歐洲牌子"Karcher"的濾水吸塵機 仲靚過 oism,因為 osim 都係參考佢,Karcher出左濾水吸塵機,oism都未出。
在你把我帶回家之前,請記得,我的壽命約有10~15年;你的離棄,會是我最大的痛苦.
當我要捱過最辛苦的歷程時,請千萬不要說:「我不忍心看他。」或者「讓我不在場時才發生。」
只要有你和我在一起,所有的事都會變得簡單容易接受。請你永遠不要忘記,我愛你。

男爵府

可唔可以話比我知邊到有呀!我都搵唔到???

Karcher 濾水吸塵機

首頁

尾頁

跳至