自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Re: 有冇睇「安信貸款」個廣告?

真係睇到眼火爆 有無人知道有咩途徑可以投訴啊, 可唔可以話我知

大宅

我無睇呢個廣告.
不過我O係巴士度日日都睇到佢果個"收藏家貸款"同"大情人貸款".
呢2個廣告意識都好不良.
咁即係叫人爭多D CARD數.
咁樣會引起好多社會問題

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我好似無睇過 tim, 等我留意下先得

伯爵府

好媽媽勳章

係啦...講到 d 細路咁市僧 !
要個富爸爸,唔要窮爸爸!

提外話,我當初冇為意個廣告做乜,只見個小朋友跑去個爸爸到,然後爸爸好似比車撞,我仲以為是政府呼籲叫人小心駕駛添!

我家有一隻似狗的貓b ,一隻寄居狗b ~
日日貓狗大戰^^

別墅

我之前睇完都鬼 , 想打電話去投訴。
依家貸款公司D廣告離晒譜 - 教壞D細路。
窮咪窮law, 都唔使走去貸款,一世都冇返身。
之前有間銀行的信用咭公司係甘打電話來叫我借錢,話去旅行阿,買嘢阿.話咗冇興趣,冇需要啦,仲係甘打來。都黐線。
[/url] [/url] [url=http://www.baby-gaga.com/]

大宅

一齊投訴佢啦 ~

廣 播 事 務 投 訴

市 民 可 透 過 下 列 途 徑 , 就 電 視 或 電 台 廣 播 內 容 , 向 廣 管 局 提 出 投 訴 :

致 電 24 小 時 投 訴 熱 線 (852) 2827 8488; 或
利 用 電 子 郵 遞 (地 址 : [email protected]); 或
傳 真 (852) 2507 2219; 或
寄 信 到 :
香 港
告 士 打 道 5 號
稅 務 大 樓 39 樓
廣 播 事 務 管 理 局

有 關 處 理 投 訴 的 程 序 , 廣 管 局 網 頁 的 「 投 訴 」 項 (http://www.hkba.hk) 有 更 詳 盡 介 紹 。

男爵府

我已經打o左去電廣播事務管理局24小時投訴熱線 2827 8488

別墅

個廣告真係差!係咪要教D細路一定要父母有錢??

男爵府

一睇到就火到來.

大宅

le個廣告我第一次睇就覺得離晒譜, 個意思好似係度貶低某d人, 叫d細路去搵個有錢爸爸. , 係未可以投訴佢啦.
我覺得叫人借錢d廣告已經吾好的了. 仲要用d咁的角度

大宅

唔係借咁簡單.係教人先洗未來錢

大宅

我尋晚第一次見到呢個廣告, 我同老公一齊睇的, 雖然我們仲未有小朋友, 但都覺得呢個廣告好唔掂, 可以講係好差!!!!!!
唔該唔好再播!!!

大宅

融融 寫道:
我已經打o左去電廣播事務管理局24小時投訴熱線 2827 8488

我都打電話去投訴左了

別墅

我未看這個廣告,但都
我做老豆,更要投訴
兒童是世界上最快樂的人兒。

伯爵府

我昨晚睇完尼個廣告,帶出個意識不好,攪到要問借錢後先至可以身光頸靚,仲要個仔唔認老豆。
世間最美妙的事情,就是擁有一個溫馨的家庭。我們可自然從容地回到家中,無拘無束地被家庭接納為其中的成員。 ;-) (維斯各特)

大宅

而家d貸款廣告,講到借錢好易,還錢更加易!

有錢就唔洗借啦,借左又點會好易還錢呀?

伯爵府

我未睇過喎

父母過份愛子女,會反射成為子女的煩惱;對子女要放心,他們才能安心.

心願

大宅

大家可以開始留意下啦∼我都記得個廣告通常係做妙手仁心呢段時間播架∼!

而家做妙手啦∼!Anson 唔要個BB…好心 up… :-(

民房

我都好反感, 唔知d細路睇完會點諗?

伯爵府

畀面勳章

睇到我好反感呀!!.........

首頁

尾頁

跳至