夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

我同C6結婚4年幾,有個1歲大既BB,其實生活應該係好幸福嫁,但........."我C6佢重系好貪玩,佢親哥哥成日都索K,吸毒個D人,所以我C6成日比佢引誘。佢C6今年都31歲,但佢性格上都系得2幾歲..
佢3反4次呃我,我個時大住肚個時,佢已經成日講大話呃我哄我比佢出夜街,點知又去搵佢D豬朋狗友吸毒,我真系比左好多次機會佢嫁喇,,,,幾個月,佢一放工就去左佢哥哥屋企,我重為佢工作上多野做而遲遲不返,重有佢有好多神秘電話,開頭我重以為佢有第2個,,所以我就同佢嘈,我問佢系唔系有第2個,點解返工全日一個電話打返屋企都冇,,點解有咁多我唔明白既野,,佢就發我脾氣,我叫佢冷靜D,因為BABY系你身邊,我怕佢驚驚,又怕佢有樣學樣,我C6不但冇收聲,反而爆哂粗,大大聲咁,好似佢好多委屈咁..."但佢死都解釋唔到佢發生咩事,之後佢就話要訓教....點點點...
到左第2日,佢既好朋友知道我想同佢分開,佢就話我知,原來佢呢個月成日上佢哥哥home 吸毒,當時我有嬲,但我唔系嬲佢呃我去吸毒,我系嬲佢點解尋晚重可以咁大大聲發哂脾4黎鬧我,當我系咩,,,?我都有媽咪生嫁,系咪做老婆既就要比老公出氣先..???
我年紀唔大,2幾歲,但我一手一腳湊大bb,屋企既事務我一定會做,唔識煮飯,我就學....
為左個家我都付出左我既所有....換黎佢一d都唔尊重我唔理我,唔在乎我。

機會我比左好多次,一個男人真系愛一個女人,系願意為佢做任何事,我唔想再比機會佢,我同過佢講要分開,佢就扮聽唔到,又話(發生咩事ja),依家既我已經對佢心死,同佢一齊只系為左個仔,我唔想個仔冇左個爸爸,因為bb都好鐘意佢爸爸,我知道佢有一必有二,我依家都唔知點做!好辛苦。
每晚見到佢返黎,我覺得對住佢都好反感,,,,,,,,,,依家我可以做d咩牙..>??有冇人教下我!

我真系好想同佢分開,但我咁做會5會好自私,因為我有個仔...:::有冇人可以幫下我..???

水晶宮

回覆:我開始唔愛我C6...."help

吸毒喎!比我一定離婚

伯爵府

不如搵社工幫手啦.........mouth:

大宅

我都有諗過離婚,但系為左個仔又唔想佢冇左個爸爸...

大宅

搵社工我c6會覺得我痴左線,因為系佢角度唔系好大件事,....佢覺得系件小小事,....!

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

"我真系好想同佢分開,但我咁做會5會好自私,因為我有個仔"
我唔係教你離婚,但係如果呢個人唔再值得你去付出,咁分開都係好事,你要知道,分唔分開,係2個人既事,就算有個仔都係咁話!瞓喺隔離嗰個人係你,唔係你個仔,你想唔想個仔大咗之後,同你老公一樣去吸毒?我諗每個媽咪都唔想自己個仔係咁,而你都話已經唔止一次比機會佢,而佢無諗過為你而去改好.我覺得你應該去放棄佢,自己去教好你個仔,你都話你而家先20幾,話唔定可以再遇到一個值得你去愛,而佢又愛你同你個仔既人,重新比你同埋你仔仔一個美滿既家庭~

大宅

我依家對c6都冇哂愛既feeling,我唔擔保可以安守本份,但我一定會做個好媽媽,,,!!

複式洋房

一定要搵個安靜既時間傾下大既需要D咩, 好明顯你地2個行既路都唔一樣, 你想建立一個家庭, 但係佢唔配合的話你再努力都冇用~~ 而佢到底邊方面出左問題, 你真係要好好咁關心同去明白~~ 我相信你地都愛對方, 只係生活令你地失去左應有既interactions, 你地拍拖既時候一定係開開心心先會諗到結婚係咪? 如果佢番到屋企只係覺得老婆唔明白佢, 只會發牢騷, 咁佢都唔會同你講心底話~~
I don't mind living in a small house, I just wish it could be filled with real friends. Welcome to my home  

大宅

我24歲,其實都有人追我,重唔介意我有個仔,但我又唔敢咁做,,,,><

大宅

我地之前都傾過,佢都會講<我以後都唔會嫁喇,你信我喇>
之後咪又系一樣咁,,,,佢根本就唔可信,,,佢對呢個婚姻冇誠信。

珍珠宮

就算你唔愛你老公, 你都唔好咁快揾第二個住啦, 最怕你一時衝動做錯決定, 又揀錯男人, 而且你BB先一歲, 好多時間需要你照顧, 你仲有多餘時間去令另一段感情萌芽嗎, 你可以先將所有野SETTLE晒,顧掂好BB先再找過都未遲呀, 慢慢揀清楚, 你仲咁後生, 係咪

雖然話就話唔想BB冇爸爸, 但問心,你老公咁唔成熟又未玩夠,仲吸毒喎, 你覺得你BB除左有個掛名老豆之外, 係咁環境成長下仲有咩好處?

不如同佢分開一段時間, 當係比自己同BB最后一次機會, 一來你好好想清楚, 二來睇下個衰佬仲係咪死性不改囉!

珍珠宮

畀面勳章

唔介就冇嘢講

子爵府

引用:唔介就冇嘢講 +

原帖由 rrxx 於 11-06-16 發表
唔介就冇嘢講
講得好!!唔介就冇嘢講

大宅

我就系唔想bb有一個吸毒既爸爸,佢口講就一定會話介,我都無佢符。
咁如果我真系唔愛佢,但我想接受第2個,咁我會唔會好衰..?
我曾經同c6嘈交,我口快快話,你再系咁落去我一定會做d出你唔住既野,,佢就話如果有的話就殺左我,唔殺我都會殺個個人,.,..、唉,,,,我真系唔敢想...佢曾經講過,佢得唔到既野都唔會比人得到....我真系唔知點做牙...

cobaba  點解要立即就跟第2個? 你要俾佢知... 走係因為佢吸毒, 唔係有第2個...  發表於 11-6-23 00:52
cobaba  bb 1歲, 佢好快就會唔記得邊個係爸爸..再拖就真係冇得走  發表於 11-6-23 00:51
cobaba  真係咁易戒咩??? 冇可能囉... 你越拖越走唔到架乍  發表於 11-6-23 00:50

伯爵府

下.....吸毒喎,點忍呀,你99知唔知,好快上忍多多錢都唔夠比佢呀,而且你仲有個小朋友,要斷同有機會就快啦,唉,都明白唔想小朋友無左爸爸,但都要忍心點

珍珠宮

引用:我就系唔想bb有一個吸毒既爸爸,佢口講就一

原帖由 wing_lwy 於 11-06-16 發表
我就系唔想bb有一個吸毒既爸爸,佢口講就一定會話介,我都無佢符。
咁如果我真系唔愛佢,但我想接受第2個,咁我 ...
如果你接受第二個就最好離左婚先,吾好拖其他人落水,搞到d關係亂晒,吾好因為你老公吾好你就覺得搵過個系應該, 你要知道系兩回事來,都系一句,搞清楚段關係搞掂好自己同bb先

cobaba  agree!!  發表於 11-6-23 00:53

大宅

回覆 tired 的帖子

咁又系,其實我地d關係變差左開始,可能系我地有左bb之後分床訓,感覺好似陌生左好多,."
其實我都唔想搵到咁(搵第2個),.:我都想有個好開心既家庭﹏點知c6唔生性,一次又咁2次都系咁"
離婚我又唔捨得,我講左100次唔想佢系咁,佢都要偷偷摸摸去做,."我冇哂辨法la!
如果我要走的話,我一早就走左,,但我知我唔可以咁,為左個仔,為左個屋企。
每一日見到個仔對住我好開心咁笑,我覺得好幸福,但相比我見到c6放工返黎,我覺我有d辛苦。
我唔想破壞我個仔既家庭幸福"

我開口埋口都成日law離婚去達佢,佢根本就唔驚..."佢覺我我唔會離開佢﹏!

水晶宮

wing_lwy 發表於 11-6-16 17:46
搵社工我c6會覺得我痴左線,因為系佢角度唔系好大件事,....佢覺得系件小小事,....! ...

佢覺得好小事,但我就覺得好大件事,如果是我,我會離婚,佢行行吓街,俾警察發現要坐監,將來小朋友大了,發現爸爸是吸毒,他都不知道該如何面對,如果小朋友有樣學樣,做亞媽,點算.

cobaba  冇錯..小朋友會好hurt!!! 因為被騙了那麼久!! 信錯了自己最親的爸爸!  發表於 11-6-23 00:54

侯爵府

畀面勳章

你就好啦~你24歲有個B仲有其他男人要~我都係24歲有個B,我都想搵過第2個男人..
但生活圈子實在太窄,個人又殘哂

仲有~男人係信唔過架千其唔好信你C6~~~~

給懶惰蓋過所有,就什麼都做不到要同恐懼做朋友我要努力,令自己和兩個女兒有屬於我地既家

大宅

回覆 MariaTsui 的帖子

因為佢身邊d朋加差唔多個個都系咁嫁,,"所以佢都覺得呢d系小事,,!
我好怕好怕個仔大個仔有樣學樣牙:":

首頁

尾頁

跳至