單親天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

好似暑假咁,個個都一家大細去玩旅行,我都好想同個女係小學前去玩下,可惜無人陪我去,屋企人又話暑假貴,朋友又會同自己屋企人去,嬲嬲下真係想自己一個人帶佢去,但又有啲驚,有無人試過自己一個帶小朋友去旅行架?

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

回覆 dream_dream 的帖子

2條友去有咩問題? 最緊要開心........到上左小學, 想去.......得既, 玩都5暢快架
心存正念,接觸的人都會是貴人;
心術不正,接觸的人都會是小人

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我呢幾年都係襯阿囡未上小學,就盡情咁帶佢周圍去玩,不過就多數係同屋企人或朋友一齊去囉!
緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

瑪瑙宮

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

約埋其他 mani去吖

侯爵府

環保接龍勳章

想去就去啦...怕自己去就跟團啦....
我係亞四...越忙越開心!上山下海樣樣佳能....

大宅

回覆 ChammyMAMA 的帖子

我之前去個幾次都係同屋企人去架,其實我2月個陣去完沙巴,諗著暑假唔去住架啦,但又諗諗下想小學前同個女開心下,我知小學會好辛苦,再加上自己有身痕,所以想去玩下

大宅

回覆 ada0707 的帖子

我呢到一個媽媽都未見過的

大宅

回覆 vane 的帖子

咁細小朋友跟團好麻煩,之前去都係自由行的...

大宅

畀面勳章

我都同你一樣,勁想帶亞囡去旅行,,不過唔係暑假,,而係九月中,,或尾,,
我亞囡九月先得兩歲,,一個人要帶佢去街都煩,,如果去旅行,,
我真係驚驚地,,,,所以家陣仲係考慮中,,
或者,,真係嬲嬲地,,去跟團就算喇,,

大宅

回覆 fongbma 的帖子

我之前都係避開啲旺季去,平啲又小人啲,但上咗小學就唔得啦,要捱貴團了......
跟團小朋友好麻煩,一陣又話要去厠所,一陣又話好眼瞓(跟團實起得早),一陣又咁咁咁......而且我個女食飯食成粒鐘,麻醉死人.....

大宅

畀面勳章

其實唔想淨係得自己同亞囡去0既其中一個原因係,,我唔想去到邊都得我同亞囡影想,,相入面張張都係得亞囡一個,,如果可以,,約埋其他人一齊去,你影我,,我影你,,幾好,,(發夢中,,,)

ct0416  我去大陸玩搵埋你呀  發表於 11-6-20 23:53

禁止訪問

好媽媽勳章 大廚勳章

大宅

回覆 fongbma 的帖子

又係喎,我無諗到呢一點tim

大宅

回覆 dada~0w0~ 的帖子

之前维珍做一大一細$5999去澳洲,但加埋燃油付加費,total要over$10000,咁可想而知燃油付加費係幾勁??

禁止訪問

好媽媽勳章

大宅

我咪等緊你地有咩團攪..dream dream,我阿女同你阿女一樣,食飯都係成粒鐘,有時把鬼火餵佢食,會唔會快d,一樣...我都prefer自由行..佢咁慢.我唔想累我既團友..

大宅

回覆:baby_mum09 的帖子

未見過面有啲擔心,唔係人人一見面就夾到架麻!

大宅

回覆:krissie0622 的帖子

我懷疑佢條食道嘔知係咪大問題,成日唔吞飯,總之我一同個女食飯就會失控變瘋婦,咩儀態都無哂,費是嚇親啲團友,哈哈....

大宅

same condition..有次我係街同佢食野.我呆等佢好耐..嬲到隔離張枱都望住我...

大宅

dream dream,我地可以同阿女出下來先架ma...你個女有幾大?我阿女呢家9月升k3

首頁

尾頁

跳至