美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: ***我五日減

哈哈, 差唔多呀.

frankie 寫道:

朗軒媽媽

妳所跟的餐單是否 林嘉欣 這個嗎?

大宅

Re: ***我五日減咗 18 磅, 哈哈, 勁呀***

減肥第 11 日, 今日無輕到, 都係共減了 25磅.

朗軒媽媽 寫道:
08:30上磅, 輕了一磅,

10 日共減 25磅.

昨天我偷食呀, 我食咗一塊熱香餅, 仲加咗好多糖漿 tim 呀, 所以減得一磅. :-( :-( :-( 但熱香餅真係好好食呀.

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 親子王國15週年勳章

我想問西柚汁要自己搾定係果汁先生那些都得呢?
此生無悔入華廈,來生願在種花家!

子爵府

而且西柚我食一個份量............若果只食半個,另外果半個唔知點算..........

民房

點樣先買到好味西柚呢? 我買o個個好酸好gip架.

我呢兩日留意自己個飲食習慣,發覺每餐都有澱粉質,
早餐通常3文治,午餐粉麵,晚餐有飯有"食送",
想你地教下我點食法先符合到個減肥餐要求,唔該晒

大宅

我自己搾的,橫掂買開有西柚係度.
果汁先生會唔會加咗糖架.????????

mcdullyiu 寫道:
我想問西柚汁要自己搾定係果汁先生那些都得呢?

大宅

衰豬, 你要唔要返工架?????

我係屋企真係食半個咋, 個半個咪放係雪櫃, 下餐食羅.
出街就榨汁攞出街飲羅. (通常榨汁就一個, 食就半個)

april48 寫道:
而且西柚我食一個份量............若果只食半個,另外果半個唔知點算..........

大宅

我次次都係惠康/百佳買的.
我會選聚手既, 唔會好實既, 買紅肉既.
我會雪凍佢黎食的, 唔慣可以加橙汁或 lemon 汁都得.

bigbigcat 你係唔係無飯不歡架, 如果係, 你食呢個餐單都幾苦悶喎.

bigbigcat 寫道:
點樣先買到好味西柚呢? 我買o個個好酸好gip架.

我呢兩日留意自己個飲食習慣,發覺每餐都有澱粉質,
早餐通常3文治,午餐粉麵,晚餐有飯有"食送",
想你地教下我點食法先符合到個減肥餐要求,唔該晒

大宅

我都要試試先 ~~ 我好like 食西柚的
我目標減10lbs

大宅

係呀, 我最近都愛上西柚呀.

瘦ling 寫道:
我都要試試先 ~~ 我好like 食西柚的
我目標減10lbs

子爵府

朗軒媽媽,
我要返工o架.......公司個雪櫃只係手提式果隻...所以冇位放......所以局住食一個law
朗軒媽媽 寫道:
衰豬, 你要唔要返工架?????

我係屋企真係食半個咋, 個半個咪放係雪櫃, 下餐食羅.
出街就榨汁攞出街飲羅. (通常榨汁就一個, 食就半個)

[quote]
april48 寫道:
[/quote]

別墅

朗軒媽媽,

我都想問下.係唔係.唔可以飲奶&食芝士呀?

洋房

飽肚勁食減肥餐
一般的減肥餐單,不是減量便是減味(低脂、代糖....),使很多食量高的朋友望而卻步,現在為大家提供一個可飽肚減肥餐,以盡量不限制份量及味道為主的有效減肥方法。相信說到這裏已有不少讀者會說不可能的,但以下提供的餐單是由醫院編定,目的是要從醫學理據,有效為肥胖的心臟病病人,在短期來減肥(脂肪),以便進行心臟手術。
目標
75日內為病人減去52磅(脂肪),不會加添運動量,不會用藥,又不會影響營養及健康。
可以及不可以食
1. 一切的飲品需為低糖(diet)及冇咖啡因
2. 不可食白洋蔥、馬鈴薯、芹菜、白色蔬菜、澱粉質(例如:麵包)、糖
3. 可以食青椒、胡蘿蔔、洋蔥(紅或綠)、蕃茄、椰菜花、青瓜、紅小蘿蔔、包心菜、生菜、菠菜
餐單
緊記:依以下餐單連續十二天後停兩天(任食)
早餐:西柚半個或汁(不加糖)、蛋二只(任何食法)、煙肉二片、咖啡或茶一杯(冇咖啡因)
午餐:西柚半個或汁(不加糖)、沙律(任何調味醬)、肉(任何款式及食法)、咖啡或茶一杯(冇咖啡因)
晚餐:西柚半個或汁(不加糖)、沙律(任何調味醬)或蔬菜(青或紅色,可加油及調味品)、肉(任何款式及食法,可以魚代替)、咖啡或茶一杯(冇咖啡因)
消夜:蕃茄汁或淡奶一杯
注意事項
以上的餐單沒有份量的限制,你大可食至完全胞肚(食唔落)。但不可以隨意加減餐單內的項目,例如不可以在早餐減去煙肉,午餐內減沙律。這餐單的設計是以食品的組合,達至身體自行燃燒脂肪。其中西柚十分重要,因為這是用以發動燃燒脂肪程序的催化劑。
減少飲咖啡,因為咖啡能影響胰島素的平行,妨礙脂肪燃燒的進行。請盡量以每餐一杯為限,能以清水代替更佳。
每餐之間的時間,不要進食任何食品,如你依照以上餐單的食物類別及飽肚,應不會肚餓的。緊記餐單中是避免進食糖、澱粉質,因這些都是類脂化合物,並會轉化為脂肪。食品中的肥油是不會產生脂肪的反而會幫助燃燒脂肪,所以你可以食牛油,或油炸食品。但甜品、麵飽、白色蔬菜、甜薯都不能食。
進度方面
以上的餐單組合,如你是依照各食物組合,第一天,重量不變,五天內你會發現明顯的重量減少,10天後大約可減10磅。
----------------------
is that u are eating this menu?
carol.........~ice...ice

別墅

我都想try , 明天開始, 可唔以飲湯? 我想減20-30lbs

複式洋房

好媽媽勳章 醒目開學勳章

澱粉質即是白飯都唔食得啦!另外沙律要吃佢指定的蔬菜沙律或雜果沙律都得呢?我減20磅就夠啦!
[

大宅

係呀, 你真係叻架啦.
我都話有好多人都知到有呢個餐單架啦.

但我要補充少少.

carolice 寫道:
飽肚勁食減肥餐
一般的減肥餐單,不是減量便是減味(低脂、代糖....),使很多食量高的朋友望而卻步,現在為大家提供一個可飽肚減肥餐,以盡量不限制份量及味道為主的有效減肥方法。相信說到這裏已有不少讀者會說不可能的,但以下提供的餐單是由醫院編定,目的是要從醫學理據,有效為肥胖的心臟病病人,在短期來減肥(脂肪),以便進行心臟手術。
目標
75日內為病人減去52磅(脂肪),不會加添運動量,不會用藥,又不會影響營養及健康。
可以及不可以食
2. 不可食白洋蔥、馬鈴薯、芹菜、白色蔬菜、澱粉質(例如:麵包)、糖
3. 可以食青椒、胡蘿蔔、洋蔥(紅或綠)、蕃茄、椰菜花、青瓜、紅小蘿蔔、包心菜、生菜、菠菜
餐單
早餐:西柚半個或汁(不加糖)、蛋二只(任何食法)、煙肉二片、咖啡或茶一杯(冇咖啡因)
午餐:西柚半個或汁(不加糖)、沙律(任何調味醬)、肉(任何款式及食法)、咖啡或茶一杯(冇咖啡因)
晚餐:西柚半個或汁(不加糖)、沙律(任何調味醬)或蔬菜(青或紅色,可加油及調味品)、肉(任何款式及食法,可以魚代替)、咖啡或茶一杯(冇咖啡因)
注意事項
以上的餐單沒有份量的限制,你大可食至完全胞肚(食唔落)。但不可以隨意加減餐單內的項目,例如不可以在早餐減去煙肉,午餐內減沙律。這餐單的設計是以食品的組合,達至身體自行燃燒脂肪。其中西柚十分重要,因為這是用以發動燃燒脂肪程序的催化劑。
減少飲咖啡,因為咖啡能影響胰島素的平行,妨礙脂肪燃燒的進行。請盡量以每餐一杯為限,能以清水代替更佳。
每餐之間的時間,不要進食任何食品,如你依照以上餐單的食物類別及飽肚,應不會肚餓的。緊記餐單中是避免進食糖、澱粉質,因這些都是類脂化合物,並會轉化為脂肪。食品中的肥油是不會產生脂肪的反而會幫助燃燒脂肪,所以你可以食牛油,或油炸食品。但甜品、麵飽、白色蔬菜、甜薯都不能食。
進度方面
以上的餐單組合,如你是依照各食物組合,第一天,重量不變,五天內你會發現明顯的重量減少,10天後大約可減10磅。
----------------------
is that u are eating this menu?

大宅

Re: ***我五日減咗 18 磅, 哈哈, 勁呀***(已 post 出餐單啦)

[size=xx-large]餐單大公開

飽肚勁食減肥餐
目標
可以及不可以食
餐單

注意事項
進度方面

呢個餐單係食十二日休息兩日為一個療程, 直到減到理想體重為止. 佢話一般在75日內可減52磅脂肪的.

大宅

我就無飲奶同食芝士的.
但醫生話可以食. 我唔敢食呀, 我已經係重量級媽媽, 再咁食, 我怕減唔到呀.:-( :-(

但你可以飲脫脂奶及車打芝士.

晴晴晴 寫道:
朗軒媽媽,

我都想問下.係唔係.唔可以飲奶&食芝士呀?

大宅

係呀, 飯呀. 麵呀, 粉呀, 粥呀, 飽呀, 都唔食得. 但佢地係我最愛呢?:-( :-( :-(

沙律無指定點食同食乜, 但我就唔加任可汁料的. 大致跟餐單食就可以了

dolphin912 寫道:
澱粉質即是白飯都唔食得啦!另外沙律要吃佢指定的蔬菜沙律或雜果沙律都得呢?我減20磅就夠啦!

子爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

那種咖啡或茶是冇咖啡因呢?????? ?-( ?-( ?-(

首頁

尾頁

跳至